یکی از دغدغههایی که کاربران در خرید هاست دارند این است که هاست ایرانی خریداری کنند یا اینکه از هاست خارجی استفاده کنند؟ در واقع آنها بین انتخاب هاست ایران یا هاست خارجی گرفتار شدهاند و نمیدانند که به راستی کدام بهتر است؟ برای پساخ به این سوالات شما باید تفاوت هاست ایران با خارج را بدانید.
در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع هاست ایران و هاست خارجی پرداخته و پس از بررسی مزایا و معایب هاست با لوکیشن خارج و هاست با لوکیشن داخلی ببینیم که کدام یک انتخاب بهتری است.
هاست ایران یا خارج؟ کدام بهتر است؟
پیش از هر چیز باید تعریف درستی از این دو اصطلاح داشته باشیم. هاست ایران به هاستی گفته میشود که داخل ایران قرار دارد. دیتاسنترهای مختلفی مثل آسیاتک، پارس آنلاین و افرانت وجود دارند. سرورهای موجود در این دیتاسنترها به صورت 24 ساعته مثل هر دیتاسنتر دیگری روشن بوده و در حال تبادل اطلاعات هستند.
هاست های خارج نیز با لوکیشن خارجی هستند که میتواند در هر کشوری جز ایران قرار داشته باشد. معروفترین دیتاسنترهای خارجی که هاست بسیاری از سایتهای ایرانی نیز روی آنها قرار دارد شامل دیتاسنتر هتزنر آلمان و ovh فرانسه میباشد.
حال که با تعریفی از هاست ایران و هاست خارج آشنا شدید در ادامه بررسی کنیم که برای استفاده از هاست در سایتهای مختلف چه ملاکهایی وجود دارد که باید به آنها توجه داشته باشیم.
استفاده از ابزارها و تحریم هاستهای ایرانی
این مورد را با یک مثال شروع میکنم. کاربران ایرانی معمولا علاقه دارند که از کنترل پنل سی پنل برای محیط هاست خود استفاده کنند که رابط کاربری، گرافیکی و امکانات بیشتری دارد. این نرم افزار توسط یک شرکت ارائه شده که در کنار سیستم whmcs ارائه میشود که برای مدیریت کاربران توسط هاستینگ نیز از این سیستم استفاده میشود.
متاسفانه این شرکت ایران را تحریم کرده و امکان استفاده از لایسنس سی پنل برای هاستهای ایرانی فراهم نیست. در نتیجه یا سی پنل استفاده شده روی سرور کرک شده است و یا اینکه در حالت بهتر از طریق پروکسی و تغییراتی در سرور این مورد را دور میزنند.
با همین شرایط استفاده از هاست ایرانی با وجود نرم افزار کرکی خطر آفرین بوده و در صورتی که مشکلی برای نرم افزار رخ دهد امکان هک شدن کلیه سایتها و ایجاد مشکل در آنها دور از انتظار نیست. لذا باید از خرید هاست ایران با استفاده از سی پنل دوری کنید. شرکتهای زیادی هم به صورت تخصصی فقط روی هاست ایران تمرکز دارند که همین شرایط در آنها وجود داشته و خرید هاست از آنها ریسک بالایی دارد.
سرعت دسترسی و پینگ هاست
از اصلی ترین تفاوت هاست ایران با خارج می توان به این مورد اشاره کرد.وقتی آدرسی را در مرورگر وارد میکنید مرورگر ابتدا شروع به یافتن DNS ست شده روی این دامنه کرده و سپس از طریق دیاناس اتصال بین آیپی هاست و دامنه برقرار میشود. بسته به موقعیت جغرافیایی این مسئله میتواند سرعت مختلفی داشته باشد. هاستی که به موقعیت جغرافیایی نزدیکتر باشد سریعتر امکان دسترسی را نسبت به هاست با موقعیت جغرافیایی دورتری خواهد داشت.
اما این حالت شاید برای کشور ما که وضعیت اینترنت مطلوبی نداشته و مدام مشکلات فیلترینگ، محدود کردن پورتها و… وجود دارد نیست. اما شرایط برای کشورهای دیگر که کاربران در آن کشور قرار دارند بهتر است. پس از این نظر نیز بهتر است که از هاست خارجی استفاده کرد.
مسئله بعدی هم به دسترسی ربات های جستجوگر نظیر گوگل برمیگردد که به دلیل نبود زیرساخت مناسب برای شبکه اینترنت در ایران دچار مشکلاتی خواهید شد.
آپتایم هاست
آپتایم هاست به معنی این است که در طول یک سال(365 روز) هاست به صورت درصدی تا چه میزان آنلاین و در دسترس بوده است. به عنوان نمونه در بسیاری از هاست های ایرانی این رقت بین 98 تا 99 قرار دارد که نشان میدهد در طول 365 روز هاست به مدت 3 تا نزدیک به 4 روز در دسترس نبوده است.
این زمان میتواند شامل تغییرات در سخت افزار مثل تغییر قطعه معیوب یا ارتقا قطعه باشد یا اینکه برای بهروزرسانی نرم افزارها صرف شده باشد. البته موارد دیگری هم مثل ایجاد مشکل در اینترنت وجود دارد که در ایران کم با آن مواجه نیستیم.
از نظر آپتایم همچنان هاستهایی با لوکیشن خارج خصوصاً دیتاسنترهای قوی در کشورهای کانادا، امریکا، آلمان و فرانسه درصد بالایی را به خود اختصاص داده و نزدیک به 99.9 درصد هستند. اما در ایران هنوز این مورد جای بهتر شدن دارد که بیشتر به دلیل مشکلات اینترنتی و استفاده از سخت افزارهایی با مشخصات پایین رخ میدهد.
سئو هاست
در نهایت مهمترین مسئله در اینکه باید از هاست ایران یا خارجی استفاده کنید به سئو هاست برمیگردد. بحث سئو در این خصوص جای بحث بسیار زیادی داشته و کارشناسان در مورد آن اختلاف نظر دارند؛ چرا که استفاده از هاست مناسب از نظر سئو به چند عامل زیر وابسته است.
- سرعت لود سایت: اولین و مهم ترین مسئله برای داشتن سایتی با سرعت بالا استفاده از هاست مناسب است. هاستی که پینگ بسیار پایینی داشته باشد و به درخواستهای ارسالی سریع پاسخ دهد مناسب است. به همین دلیل است که گفته میشود هنگام خرید هاست اشتراکی از سروری با تعداد سایت کمتر استفاده کنید یا اگر توان تامین هزینههای مالی آن را دارید از یک سرور استفاده کنید.
- موقعیت کاربران در جستجو: یکی از الگوریتمهای گوگل برای نتایج رتبه بندی استفاده از موقعیت کاربران است که با نام الگوریتم کبوتر آن را میشناسیم. این الگوریتم بر اساس موقعیت کاربر سایتهای محلی را با اولویت بیشتری نمایش میدهد. حال اگر از هاست با لوکیشن ایران یا همان لوکیشن داخل کشور استفاده شده باشد، گوگل برای نمایش نتایج اولویت بیشتری به این سایت خواهد داد.
حال از آنجایی که موارد دیگری در این موضوع دخیل بوده و شامل سرعت دسترسی به هاست، آپتایم بالا و همچنین استفاده از نرم افزارها با لایسنس اصلی میباشد باز هم از این نظر هاست خارجی بهتر است.
اما اگر بخواهیم نتیجه گیری کلی روی مقاله داشته باشیم باید اینطور در نظر بگیرید که استفاده از هاست داخلی برای سایتهای دانلودی یا سایتهای سازمانی که اطلاعات حیاتی روی آنها قرار دارد اهمیت بیشتری دارد. اما در حالتی که سایت جنبه عمومی دارد بهتر است از هاست با لوکیشن خارجی استفاده کنید.
جمع بندی: در این مقاله با تفاوت هاست ایران و خارج آشنا شدید.امیدواریم بعد از خواندن این مقاله بتوانید درباره خرید هاست ایران یا خارج انتخاب بهتری داشته باشید.
0 پاسخ
امتیاز بینندگان:5 ستاره