دنبال یکراه کلیدی برای هدایت کاربران به وبسایت خود هستید؟ متوجه شوید مردم چه چیزهایی را در اینترنت جستجو میکنند؟شما باید روش استفاده از کلمه کلیدی در وردپرس را بدانید.
با درک رفتار و نیازهای مردم میتوانید به بهینهسازی وبسایت خود ر موتورهای جستجوگر کمک کنید.با داشتن رتبههای بالاتر در موتورهای جستجو،شانس بیشتری برای دریافت بازدید دارید.
کلمات کلیدی برای بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO) بسیار مهم هستند.بررسی یا تحقیقات در مورد اینکه کاربران چه چیزی در گوگل یا سایر موتورهای جستجو هم بهمنظور برنامهریزی برای بهینهسازی وبسایت شما کمک میکند و هم باعث میشود شما مخاطبان خود را بهتر بشناسید.
در این مقاله ما به شما نشان میدهیم که چگونه میتوانید کلمات کلیدی را بهطور هوشمند پیدا کنید.سپس نحوه استفاده از آن را در سایت وردپرسی برای افزایش ترافیک ارگانیک یاد میگیرید.
کلمه کلیدی چیست؟
ابتدا در مورد کلمه کلیدی صحبت میکنیم.وقتی افراد در حال جستجو در گوگل یا سایر موتورهای جستجوگر هستند از کلماتی استفاده میکنند تا به مقصود و محتوای دلخواه خود برسند.این عبارات کلمه کلیدی نام دارند.
بررسی یا تحقیقات در مورد اینکه مردم چه کلماتی را در گوگل جستجو میکنند در بهینهسازی خود و دریافت ترافیک ارگانیک در وبسایت نقش اساسی دارد.
نکته مهم در این قسمت این است که چون اکثر مردم از گوگل استفاده میکنند،بهطورمعمول لازم نیست که شما برای سایر موتورهای جستجو سئو انجام دهید.
برای انتخاب کلمه کلیدی هدف،لازم نیست با حدس و گمان پیش بروید؛این کار کاملاً اشتباه است.ما ابزارهای بررسی کلمه کلیدی را در اختیارداریم که این دادهها ر ا پردازش میکند.توسط این دادهها شما میتوانید موارد زیر را انجام دهید:
- شناسایی کلمات کلیدی که کاربران از آنها استفاده میکنند
- ایجاد محتوای مناسب که رتبه خوبی بگیرد
- درک مخاطبان خود
- ایجاد استراتژی سئو
- کسب درآمد بیشتر از وبسایت
- ایجاد و پیدا کردن مخاطبان وفادار
پیدا کردن کلمه کلیدی بخشی از استراتژی سئو است که به رشد کسبوکار شما کمک شایانی میکند.
البته پیدا کردن و استفاده کردن از کلمات کلیدی در وبسایت تمام راه نیست،اما برای پایهگذاری سئو و افزایش نرخ تبدیل بسیار اهمیت دارد.بهعلاوه اگر هدف شما کسب درآمد بالا از سایت و فضای اینترنت است،باید سئو را در آغوش بگیرید.اعداد و ارقام ثابت کرده است که 81 درصد از خریداران قبل از خرید کاملاً تحقیق میکنند.
انتخاب کلمه کلیدی در وردپرس
حال که متوجه شدید کلمه کلیدی چیست و استفاده از آن چقدر بااهمیت است،زمان آن است که انتخاب کلمه کلیدی برای وبسایت خود را شروع کنید.
جایی که در نظر اول به ذهن هرکسی میرسد گوگل است.در گوگل ماهانه بیش از 100 میلیارد جستجو انجام میشود(هر ثانیه حدود 60 هزار).حتی باوجود این میزان جستجو،60 درصد از ترافیک به 3 لینک اول گوگل میرسد.پس لازم است وبسایت شما جزو 3 لینک اولی که گوگل نمایش میدهد باشد.
94 درصد از جستجوهایی که در گوگل انجام میشود با تلفنهای همراه است.پس در قدم اول لازم است وبسایت شما کاملاً ریسپانسیو باشد.
ابزار Keyword Planner جزو ابزارهای رایگان گوگل است که به شما این امکان ر میدهد تا کلمات کلیدی مناسب را شناسایی کنید و از آنها برای کسب رتبهای بهتر استفاده نمایید.
قبل از اینکه به روش بررسی کلمات کلیدی بپردازیم،بهتر است با موارد زیر آشنا شوید:
- Search Volume: تعداد دفعات یا حجم جستجوهایی که برای یک کلمه کلیدی خاص در یک بازه زمانی خاص صورت میگیرد.
- Traffic Search: تعداد بازدید از سایت که با تعداد کلیک اندازهگیری میشود.
- Search Intent: دلیل کاربر برای استفاده از این کلمه کلیدی است.مثلاً پیدا کردن پاسخ سوال،خرید محصول و…
درک این اصطلاحات ضروری هستند زیرا آنها دادههای مختلفی را در اختیار شما قرار میدهند.اگر از این دادهها بهدرستی استفاده کنید،میتوانید حجم ترافیک بالایی را برای وبسایت خود به دست آورید.
به تصویر بالا نگاهی بیاندازید.حجم ترافیک این سوال احتمالاً بیشتر از ترافیک جستجو آن است.زیرا زمانی که شما این سوال را در گوگل جستجو میکنید به دنبال نام یک شهر هستید،حال زمانی که گوگل این نام را بالاتر از تمامی وبسایتها به شما نشان میدهد،دیگر نیازی به کلیک کردن بر روی وبسایتی نیست.پس ترافیکی برای وبسایتها اعمال نمیشود.
بنابراین حجم جستجو میتواند گمراهکننده باشد.علاوه بر حجم جستجو و ترافیک جستجو،شما باید بدانید که کاربران برای چه این سوال را در گوگل جستجو میکنند.در این صورت میتوانید کلمههای بهتری را انتخاب کنید.بیشترین پرسشهایی که در گوگل مطرح میشوند به این شکل هستند:
- اطلاعاتی: جستجوهای چگونگی (مثلاً چگونه وردپرس را نصب کنیم؟ )
- ناوبری: جستجوهای مارک دار (مثلاً ورود به فیسبوک)
- تجاری: نمایش مشخصات خصوصی (مثلاً اندازه لباسهای زنانه)
- معاملهای: جستجوهایی که به سمت خرید پیش میروند (مصلا خرید گوشی)
بهطورکلی انواع خاصی از نتایج وجود دارند که برای هر دستهبندی جستجو نمایش داده میشوند.مثلاً اهداف جستجو ممکن است برای راهنمایی باشد یا برای مقایسه یک محصول به کار برود.شما در هنگام برنامهریزی و ایجاد محتوا برای وبسایت خود باید بدانید که محتوا را به کدام سمت بکشانید که کاربر از آن خوشش بیاید.
همچنین هنگام رقابت برای کلمه کلیدی (بعداً درباره این مورد بیشتر صحبت خواهیم کرد) باید انواع وبسایتهای مربوط را بررسی کنید تا بتوانید بهترین صفحه را ایجاد کنید.
حال میخواهیم در 3 مرحله کلمه کلیدی موردنظر را پیدا کنیم.
اگر دنبال یک سرویس برای پیدا کردن کلمه کلیدی موردنظر هستید ما چند ابزار را در ادامه معرفی کردهایم:
- Soolve: ابزاری ساده اما عالی برای ایجاد لیست کلمه کلیدی
- وبسایت Moz: یک بازار جامع برای پیدا کردن کلمه کلیدی است که بر اساس حجم جستجو،معیارهای پیشبینی کلمه کلیدی اطلاعات را تجزیهوتحلیل میکند و به شما جزئیات خوبی ارائه میکند.در حالت رایگان میتوانید تا 10 کلمه کلیدی در ماه را جستجو کنید.
- Keyword Every Where: این افزونه در فایرفاکس یا گوگل کروم نصب میشود و دادههای ارزشمندی را در طول جستجو به شما ارائه میدهد.مانند حجم جستجو ماهانه،هزینه تبلیغات و موارد دیگر.برای استفاده از این ابزار باید برای هر 100 هزار کلمه مبلغ 10 دلار بپردازید.
همانطور که اشاره کردیم گوگل یک ابزار بسیار عالی و رایگان به نام Keyword Planner دارد که برای انتخاب کلمه کلیدی در وردپرس استفاده میشود.ازآنجاکه ما فکر میکنیم این میتواند یک ابزار بسیار عالی برای تازهکارها باشد،در این مقاله از این ابزار استفاده میکنیم.
نحوه استفاده از ابزار Keyword Planner
در ابتدا باید یک حساب گوگل اد (Google Ad) ایجاد کنید.در این صفحه باید بر روی دکمه (Tools And Setting) کلیک کنید سپس در قسمت (Planning tab) بر روی (Keyword Planner) کلیک کنید.
سپس بر روی (Discover New Keyword) کلیک کنید.
در بخش جستجو میتوانید حوزه وبسایت خود را مشخص کنید و در بخش پایینی آن آدرس وبسایت خود را وارد نمایید.؛سپس بر روی (Get Result) کلیک کنید.
مثلا ما از کلمه (custom smartphone case) استفاده کردیم.
دادههایی که به ما نشان دادهشده است،کلمات کلیدی اضافی،میانگین جستجو ماهانه و سطح رقابت برای کلمه کلیدی است.هنگام انجام تحقیق بهتر است با کلمات گستردهتری شروع کنید سپس بهتدریج دامنه کلمه را کوچکتر کنید.همچنین روی کلماتی کارکنید که برای پاسخ به سوال کاربران است،مثلاً به آنها کمک کنید تا بتواند در انتخاب گوشی هوشمند بهتر عمل کنند.
بهاحتمالزیاد شما دنبال کلماتی هستید که حجم جستجو بالایی دارند تا بتوانید افراد بیشتری را به وبسایت خود هدایت کنید.اما همانطور که در بالا گفته شد،حواستان به مقدار ترافیک کلمه نیز باشد.
همچنین شما میتوانید از وبسایت رقبای خود استفاده کنید.بررسی کنید صفحهای که در وبسایت رقیبتان بیشترین ترافیک را گرفته است با چه کلمه کلیدی در حال اجرا است.
درج کلمه کلیدی در وبسایت شما
حال میخواهیم لیست کلمات کلیدی دلخواه را در وردپرس وارد نماییم.
شما باید این کلمهها را در صفحات فرود(Landing page)،محتوا و مقالهها،عناوین هر صفحه،توضیحات دستهبندی و… وارد نمایید.
با اضافه کردن قویترین کلمه کلیدی در عنوان سایت خود شروع کنید.برای انجام این کار به بخش تنظیمات>عمومی بروید.
نکته: اگر هنوز دامنه خود را خریداری نکردهاید،بهتر است دامنه شما نیز با کلمه کلیدی اصلیتان ارتباط مشخصی داشته باشد.اما اگر وبسایت خود را راهاندازی کردهاید و دارای بازدید خوب هستید اما همچنان دنبال راهی برای تقویت سئو هستید،لازم نیست عنوان وبسایت را تغییر دهید.بر روی موارد دیگری تمرکز کنید.
عنوان صفحه و نام اسلایدها را کلمات کلیدی هماهنگ کنید.اطمینان حاصل کنید که تصاویر وبسایت شما دارای متن جایگزین (ALT Text) باشد.فراموش نکنید که حتماً توضیحات متا را برای پستهای وبلاگ بنویسید.
سعی کنید کلمات کلیدی هدفمند را به همه صفحهها اضافه کنید.همچنین این اضافه کردن باید کاملاً طبیعی باشد یعنی مخاطب را دچار سردرگمی نکند.یک افزونه سئو مانند Yoast Seo میتواند به شما کمک فراوانی کند.پیشنهاد می کنیم آموزش سئو در وردپرس با افزونه Yoast Seo را بخوانید.
وبسایت را بررسی کنید
اکنون ایده خوبی است که وبسایت را بررسی کنید و تلاش خود را اندازهگیری کنید.
آیا وبسایت شما ورودی خوبی از گوگل دریافت میکند؟گوگل کنسول به شما کمک میکند تا وضعیت سایت خود را در گوگل بررسی کنید.بخش (Coverage) از اهمیت بالایی برخوردار است.این بخش به شما نشان میدهد که گوگل کدامیک از صفحههای وبسایت شمارا ایندکس نکرده است.بهطورکلی موارد فنی برای بهبود سئو را میتوانید از این بخش دنبال کنید.
در ضمن،گوگل آنالیتیکس نیز دیتاهای باارزشی را در اختیار شما قرار میدهد.ازجمله اطلاعاتی درباره تعداد بازدیدکنندگان از سایت شما،چه سایتهایی کاربران را به وبسایت شما هدایت میکند،کاربران چه مدت در سایت شما میمانند،کاربران از چه دستگاههایی استفاده میکنند و…
امیدواریم نحوه انتخاب و استفاده از کلمه کلیدی در وردپرس را فرا گرفته باشید.