میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست مطالب

فهرست مطالب

Elementor المنتور چیست

المنتور چیست

ممکن نیست با وردپرس و مدیریت سایت با وردپرس آشنا باشید اما ندانید المنتور چیست. المنتور   Elementor یک افزونه صفحه ساز محبوب و پرطرفدار برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. به کمک این افزونه می توان بدون نیاز به دانش برنامه نویسی و آشنایی با Css، Html و php، صفحات وبسایت خود را ویرایش کرد و مطابق میل خود، آن را تغییر داد. البته این افزونه مخصوص وردپرس WordPress است و باید سایت شما با استفاده از وردپرس ایجاد شده باشد تا بتوانید از آن بهره بگیرید.

اگر می خواهید بدانید دقیقا المنتور چیست و چطور می تواند در طراحی سایت، ویرایش صفحات سایت ما و بهبود ظاهر آن  به ما کمک کند و همچنین در مقایسه با دیگر صفحه ساز ها و حتی سایت ساز ها، مزیت المنتور چیست این مقاله را تا انتها بخوانید. اگر پرسش خاصی درباره المنتور دارید می توانید با کمک فهرست مطالب این مقاله، مستقیما به بخش مورد نظر بروید و پاسخ سوال خود را بگیرید.

 

المنتور چیست؟

قبل از اینکه وارد این بحث شویم که المنتور چیست و چطور باید از آن استفاده کرد، شاید لازم باشد توضیحاتی مقدماتی و کلی در این باره بدهیم که اصلا صفحه ساز چیست و اگر بخواهیم خودمان سایت خودمان را طراحی کنیم باید از کجا شروع کنیم. همینطور شاید دوست داشته باشید بدانید این افزونه قدرتمند توسط چه شرکتی ساخته شده و چقدر از آن استفاده می شود.

همانطور که در ابتدای مقاله هم گفتیم المنتور Elementor یک افزونه صفحه ساز برای وردپرس است یعنی ابتدا شما باید امکانات ایجاد سایت مثل هاست و دامین را خریده باشید و بعد با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس وبسایت خود را راه اندازی کرده باشید و بعد برای ویرایش صفحات و طراحی سایت خود، از افزونه المنتور کمک بگیرید. اگر هیچ آشنایی با وردپرس ندارید حتما دوره جامع و رایگان ” آموزش وردپرس ” را ببینید تا به طور کامل با وردپرس و راه اندازی سایت به کمک وردپرس آشنا شوید.

صفحه ساز المنتور چیست

 

پس قبل از اینکه بخواهیم از المنتور استفاده کنیم باید مقدماتی را که در بالا گفتیم طی کرده باشیم. بعد از انجام این مراحل باید المنتور را از طریق افزونه های وردپرس نصب کنید و کار با آن را آغاز کنید برای نصب المنتور، هم می توانید آن را به صورت دانلود کنید و از سیستم خود آپلودش کنید یا اینکه مستقیما از بخش افزودن افزونه ها در وردپرس نام آن را جستجو کنید و آن را به وبسایت خود بیفزایید. اگر در نصب افزونه مشکل داشتید مقاله ” نصب افزونه در وردپرس ” مشکل شما را برطرف می کند.

 

صفحه ساز چیست؟

گفتیم که المنتور یک افرونه صفحه ساز است، اما صفحه ساز چیست؟ صفحه ساز ابزاری است که به کمک آن می توانیم صفحات سایت خود را بدون استفاده از کدنویسی، طراحی کرده و بسازیم. صفحه سازها معمولا یکی از امکانات جانبی روی سیستم های مدیریت محتواهای مختلفی مثل جوملا و وردپرس هستند که به ما کمک می کنند بتوانیم با المان های تصویری صفحات مختلف وبسایت خود را تغییر دهیم و به شکل دلخواه در آوریم. منظور از صفحات مختلف، صفحه اصلی سایت، صفحه مطالب، صفحات اصلی مثل تماس با ما و درباره ما و در واقع تمام بخش های ظاهری سایت است.

 

سر و کله المنتور از کجا پیدا شد!؟

افزونه المنتور محصول شرکت Elementor با مسئولیت محدود است. شرکتی اسرائیلی که در زمینه نرم افزار فعال است و خدمات توسعه وب ارائه می دهد. مهم ترین محصول این شرکت صفحه ساز المنتور است که در سال 2016 معرفی شد. این صفحه ساز آرام آرام بهبود یافت و مورد توجه کاربران وردپرس قرار گرفت تا اینکه طبق اعلام وبسایت رسمی آن تا امروز بیش از 9.000.000 نصب فعال دارد.

المنتور در سال 2019 خودش قالبی با نام سلام (Hello) معرفی کرد و در WordPress.org در دسترس کابران قرار داد. این قالب طوری طراحی شده بود که با صفحه ساز المنتور هماهنگی داشته باشد و کاربران بتوانند با استفاده از آن، ویرایش های مورد نظر را اعمال کنند و قالب ورد پرس و یا وبسایتی مطابق سلیقه خود بسازند.

سر و کله المنتور از کجا پیدا شد!؟

 

نحوه کار المنتور

ساخت و ویرایش صفحات سایت یا المنتور کار دشواری نیست اما این به این معنی نیست که کار با آن بسیار راحت است و بدون آموزش یا تمرین، می توان با آن همچون طراحان حرفه ای عمل کرد. البته که استفاده از امکانات ابتدایی آن واقعا ساده است اما برای اینکه بتوان با آن، یک قالب معمولی را به وبسایتی حرفه ای با طراحی زیبا و امکانات پیشرفته تبدیل کرد، به تخصص نیاز داریم. علاوه بر این، نیاز به افزونه های جانبی دیگری داریم که امکانات دیگری به المنتور اضافه می کنند مثل افزونه  PowerPack.

اگر علاقمند هستید بدانید روش کار با المنتور چیست و چطور می توان از آن برای طراحی سایت استفاده کرد مقالات موجود در ” آموزش المنتور ” می تواند به شما کمک کند.

 

مزایای المنتور چیست؟

مثل هر برنامه و افزونه دیگری، المنتور هم مزایایی دارد که باعث شده است کابران زیادی تمایل به استفاده از آن داشته باشند. در این بخش تعدادی از این مزیت ها را بیان می کنیم:

مزایای المنتور چیست؟

 

سهولت استفاده

یکی از مزایای المنتور که باعث شده این صفحه ساز اینقدر میان کاربران محبوب باشد سادگی استفاده از آن است. رابط کاربری ساده و استفاده از عناصر بصری برای ویرایش صفحات سایت، باعث شده استفاد از آن بسیار ساده باشد.

 

امکان Drag & Drop

امکان بکش و رها کن یا همان Drag & Drop باعث شده است که نه تنها به کد نویسی نیاز نداشته باشیم، بلکه برای انجام تغییرات حتی نیاز به طی کردن مراحل زیادی هم نباشیم و فقط عنصر مد نظر را از منوی کناری بگیریم و در بخشی از قالب سایت یا صفحه ای که ویرایش می کنیم، رها کنیم تا این تغییر اعمال شود.

 

 نمایش زنده

اگر از کسی که با المنتور آشنا است، بپرسید مزایای المنتور چیست حتما در لیست مزایا، به این مورد اشاره می کند. حالت نمایش زنده یا Live Editor این افزونه باعث شده است کاربران بتوانند تمام تغییراتی را که ایجاد می کنند، در لحظه، مشاهده کنند. این ویژگی کمک زیادی به سرعت ویرایش صفحات کرده. قبل از این بعد از اعمال تغییرات در کد ها باید وارد سایت می شدیم و با دستگاه های مختلف آن را چک می کردیم تا ببینیم آیا تغییرات اعمال شده درست هستند یا خیر.

 نمایش زنده المنتور چیست

 

داشتن قالب های آماده

اگرچه المنتور برای طراحی و ساخت صفحات مختلف سایت مثل صفحه اصلی، بخش هدر و فوتر، صفحه 404 و… است اما در کتابخانه المنتور برای تمام این صفحات قالب های آماده نیز وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید و یا با اعمال تغییرات دلخواه روی آن ها مجبور نباشید تمام عناصر صفحه را خودتان از صفر طراحی و اجرا کنید.

 

امکان اصلاح خرابکاری

حتما با دکمه ترکیبی Ctrl+Z آشنایید. صفحه ساز المنتور هم بخشی به نام تاریخچه (History) دارد که با کمک آن می توانید تغییرات انجام شده را بازگردانی کنید. این ویژگی برای اصلاح خرابکاری های احتمالی در فرآیند طراحی صفحات بسیار کارساز است.

 

داشتن افزونه های جانبی

یکی از مزایای المنتور این است افزونه های جانبی زیادی برای آن وجود دارد. این افزونه ها برای رفع نواقصی که ممکن است در خود افزونه وجود داشته باشد بسیار کاربردی هستند.

 

معایب المنتور چیست؟

در کنار تمام مزایایی که المنتور دارد برخی معایب هم وجود دارد که گاهی باعث می شود نتوان تمام انتظاراتی که در طراحی و ویرایش صفحه وبسایت داریم با استفاده از این افزونه برطرف کنیم. البته طبیعی است که یک صفحه ساز مبتنی بر سیستم مدیریت محتوای از پیش آماده ای مثل وردپرس، هر چقدر هم که قدرتمند باشد نتواند جای کد نویسی و طراحی سایت حرفه ای را بگیرد. ما هم نباید از این افزونه چنین انتظاراتی داشته باشیم، اما برخی اشکالات در طراحی و ویرایش قالب های وردپرس هم به چشم می خورد از جمله این موارد:

معایب المنتور چیست؟

 

ارائه بسیاری از امکانات فقط در نسخه Pro

بسیاری از امکانات ضروری برای ویرایش ظاهر سایت و طراحی قالب، تنها در بخش پروی Pro این افزونه قابل دسترسی هستند یعنی برای فعال کردن آن ها نیاز به پرداخت مبلغی به عنوان حق اشتراک داریم. البته برخی وبسایت های فارسی هم هستند که این خدمات را با قیمت های بسیار پایین تر ارائه می دهند.

 

ناسازگاری با برخی قالب ها

اگرچه با این افزونه می توان تمام قالب های وردپرس را ویرایش کرد، اما المنتور با همه قالب ها سازگاری کامل ندارد و گاهی اوقات مجبور خواهید شد از فروشنده قالب بخواهید تغییراتی اعمال کند یا خودتان دست به کار شوید. البته اگر دنبال ویرایش های بسیار حرفه ای نباشید، یا مصر به ویرایش قالب های خاصی نباشید، این مشکل چندان بزرگ محسوب نمی شود.

 

افزونه ای سنگین

المنتور افزونه ای سنگین است و همین باعث می شود گاهی اوقات کند عمل کند. البته طبیعی است افزونه ای که از المان های گرافیکی بسیاری استفاده می کند و همزمان امکان نمایش زنده تغییرات را دارد، سنگین باشد. این سنگینی برای سایت مشکل خاصی ایجاد نمی کند و افزونه هایی هم هستند که می توان با کمک آن ها سرعت را بهینه کرد.

 

رقبای المنتور

المنتور تنها صفحه ساز موجود نیست، کلی صفحه ساز دیگر هم وجود دارد که برخی از آن ها رقبای المنتور محسوب می شوند. شاید پیش از این وقتی سخن از صفحه ساز وردپرس می شود همه یاد برنامه ویژوال کامپوزر Visual Composer می افتادند. اما اکنون المنتور توانسته رقیبی سرسخت برای این افزونه با سابقه و قدرتمند باشد. در ادامه برخی از رقبای المنتور را به تفکیک پلتفرم اجرا بیان می کنیم.

رقبای المنتور

 

رقبای وردپرسی

  • ویژوال کامپوزر (Visual Composer): از میان رقبای وردپرسی، شاید این افزونه از قدرتمندترین افزونه ها و یکی از سرسخت ترین رقبای المنتور محسوب شود. این افزونه، هم به خاطر سابقه ای که دارد و هم توانایی ویرایش قوی و امکاناتی که دارد هنوز طرفداران زیادی دارد. البته سازندگان این افزونه، دو افزونه کاملا متمایز از هم را با نام های تجاری کاملا متفاوتی ارائه کرده اند یکی WPBakery Page Builder که نوعی صفحه ساز است اما قابل مقایسه با المنتور نیست و بیشتر درباره مدیریت محتواست و نیز افزونه Visual Composer Website Builder که می توان گفت نسخه جدیدتر همان ویژوال کامپوزر است و ابزاری بسیار قوی برای ساخت قالب و ویرایش صفحات است.
  • سید پراد (SeedProd): این افزونه با بیش از یک میلیون نصب فعال هنوز هم یکی از صفحه سازهای پرکابرد وردپرس محسوب می شود اما نمی توان آن را رقیبی جدی برای المنتور حساب کرد. البته این صفحه ساز هم امکانات خوبی ارائه می کند.
  • سایت اوریجین (SiteOrigin): این افزونه هم یکی دیگر از صفحه ساز های وردپرس است که در بخش افزونه های رسمی وردپرس بیش از 1.000.000 نصب فعال دارد و به طور مرتب به روز می شود.
  • Beaver Builder: نام این افزونه را در مقالات معرفی صفحه سازها زیاد می بینیم و به نظر می رسد بین کاربران غیرایرانی وردپرس طرفدارانی دارد اما کاربران وردپرس فارسی فعلا روی خوشی به آن نشان نداده اند.

 

صفحه ساز های اختصاصی برخی قالب ها

برخی قالب ها هستند که صفحه سازهای اختصاصی خود را دارند. یعنی سازنده قالب، یک صفحه ساز اختصاصی نیز طراحی کرده و ساخته است که همراه قالب ارائه می شود. با این صفحه سازها می توان قالب های مخصوص به خود را ویرایش کرد و به شکل اختصاصی سامان داد. اما این نوع صفحه سازها را نمی توان رقیبی جدی برای المنتور یا حتی دیگر صفحه سازهای وردپرسی دانست چرا که هم محدود به قالب خاصی هستند و هم امکانات کمتری دارند.

 

صفحه ساز سایت ساز ها

یکی دیگر از جاهایی که می توان صفحه سازها را یافت، سایت سازها هستند. سایت سازها وبسایت هایی هستند که خودشان قالب و فضا و گاهی حتی دامنه را فراهم کرده و ما با خرید پکیج هایی از آن ها یک سایت آماده تحویل می گیریم. البته این بدان معنا نیست که استفاده از سایت سازها همیشه خوب است. برعکس پیشنهاد ما این است که از سایت سازها استفاده نکنید و خودتان به کمک سیستم های مدیریت محتوای رایگانی مثل وردپرس اقدام به تاسیس سایت کنید دلایلمان را در مقاله ” سایت ساز چیست و چرا نباید به آن ها اعتماد کنیم؟ ” توضیح داده ایم.

این وبسایت ها هم صفحه سازهای اختصاصی خود را دارند که به کمک آن به مشتریان و کاربران خود امکان می دهند قالب و صفحات سایت خود را تغییر دهند. اما نیاز به گفتن ندارد که توانایی این صفحه سازها محدود است و نمی توانند با دیگر صفحه سازهای مطرح مثل المنتور یا ویژوال کامپوزر رقابت کنند.

صفحه ساز سایت ساز ها

 

نتیجه گیری

در این مقاله درباره این صحبت کردیم که صفحه ساز المنتور چیست و چطور باید از آن استفاده کرد. همچنین درباره صفحه سازها صحبت کردیم و مقایسه ای بین رقبای المنتور در وردپرس و دیگر پلتفرم ها داشتیم. در بخشی از مقاله هم به این موضوع مهم پرداختیم که مزایای المنتور چیست و معایب آن کدام است. اگر این مقاله برایتان مفید بوده احتمالا از خواندن مقاله ” المنتور فارسی ” هم لذت خواهید برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *