یکی از نیازها برای هر سایتی این است که با بررسی و تجزیه و تحلیل آمار سایت و رفتاری که کاربران دارند، یک استراتژی درست را برای بالا بردن ترافیک سایت و از همه مهمتر افزایش درآمد سایت انتخاب کنند. برای همین نیاز به ابزار امارگیری دارند که بتواند بیشترین اطلاعات را به کاربر بدهد. برای همین منظور در این مقاله قصد دارم به معرفی بهترین افزونههای آمارگیر وردپرس بپردازم که با بررسی هر یک از افزونهها و امکاناتی که ارائه میدهند میتوانید بهترین افزونه آمار وردپرس را برای استفاده در سایت انتخاب کنید.
چه افزونه های برای آمارگیری وردپرس پیشنهاد می شود؟
پیش از اینکه به معرفی افزونههای آمارگیر در وردپرس بپردازم لازم است به این نکته توجه داشته باشید که، افزونههایی که آمار را با استفاده از منابع هاست و سرور محاسبه میکنند به دلیل داشتن تعداد کوئری و درخواست بالا برای سایتهای پربازدید پیشنهاد نمیشود. چرا که این کار باعث بالا رفتن تعداد درخواست در هاست شده و اگر هاست مناسبی برای وردپرس خریداری نکرده باشید باعث کندی سایت خواهد شد.
معرفی بهترین افزونههای آمارگیر وردپرس
هر یک از افزونههایی که در ادامه معرفی میکنم ممکن است که خود آنها آمار را نمایش دهند یا اینکه از طریق API آمار از طریق ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس نمایش داده شوند. گذشته از این افزونههای معرفی شده دارای امکانات و قابلیتهای متعددی هستند که بسته به نیاز خود باید بهترین آنها را انتخاب کنید. اگر به دنبال این هستید که آمار در سایت نمایش داده شوند نیز باید از افزونه مناسب استفاده کنید.
افزونه آمارگیر وردپرس WP Statistics
این افزونه جزو بهترین و شاید هم بدترین افزونه برای نمایش آمار وردپرس در سایت باشد. دلیل اینکه از ان به عنوان بدترین یاد میشود به این موضوع بر میگردد که اگر هاست شما منابع بالا و مناسب در اختیار نداشته باشد، استفاده از این افزونه باعث کندی سایت خواهد شد. افزونه آماره وردپرس امکانات مورد نیاز برای نمایش آمار یک سایت را به صورت دقیق به شما خواهد داد. البته باز هم ذکر میکنم که دقیق بودن محاسبه آمار در این افزونه کاملا به هاست شما بستگی دارد.
امکاناتی که این افزونه برای نمایش آمار وردپرس در اختیارتان قرار میدهد شامل موارد زیر است.
- نمایش تعداد بازدید کل بر اساس روز، ماه، سال و…
- نمایش تعداد افراد آنلاین در سایت
- نمایش تعداد بازدید یکتا در سایت
- نمایش موقعیت کاربر
- نمایش سیستم عامل و مرورگر کاربر
- امکان ارسال گزارشات به صورت روزانه از طریق ایمیل
- نمایش سایت ارجاع دهنده
- ایجاد محدودیت در شمارش آمار برای صفحه خاص
- نمایش تعداد بازدید از موتورهای جستجو
- نمایش کلمات جستجو شده
افزونه آمارگیر وردپرس Google Analytics Dashboard for WP
این افزونه همانطور که از نام آن مشخص است برای نمایش آمار سایت از طریق ابزار گوگل آنالیتیکس طراحی شده است. بنابراین لازم است که پیش از هر چیزی سایت وردپرسی خود را به آمارگیر گوگل متصل کنید. سپس بر اساس تنظیماتی که در این افزونه وجود دارد با دادن دسترسی از طریق گوگل امکان نمایش آمار سایت در وردپرس را داشته باشید.
افزونه Google Analytics Dashboard for WP علاوه بر اینکه آمار را در پیشخوان وردپرس نمایش میدهد، امکان نمایش آمار به صورت ابزارک یا شورت کد را نیز به شما خواهد داد تا بتوانید آمار بازدید سایت را در اختیار کاربرانتان هم قرار دهید. از قابلیتهایی که این افزونه در نسخه رایگان به شما میدهد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- امکان نمایش آمار لحظهای
- نمایش بازدیدکنندگان روز، هفته، ماه، سال و تاریخ خاص
- نمایش امار به صورت نمودار با استایل مختلف
- نمایش کلمات جستجو شده
- نمایش سایتهای ارجاع دهنده
- نمایش نوع لینکهای ارجاع دهنده
- عدم نیاز به استفاده از منابع هاست برای نمایش آمار
- امکان نمایش تعداد بازدیدها و آمار در سایت از طریق ابزارک و شورت کد
افزونه آمارگیر جت پک وردپرس
جت پک یک افزونه جامع است که توسط وردپرس ساخته شده و ابزار مختلفی را برای سایت شما فراهم خواهد کرد. یکی از قابلیتهای سایت وردپرس ارائه ابزار برای نمایش و بررسی آمار بازدید سایت است. با استفاده از افزونه جت پک می توانید به امکانات بسیار زیادی برای سایت دسترسی داشته باشید که نمایش آمار سایت تنها بخش کوچکی از این ابزار است. امکاناتی که در آمارگیر این افزونه قرار دارد شامل موارد زیر هستند.
- نمایش آمار بر اساس کشور
- نمایش تعداد بازدید کل و تعداد بازدید یکتا
- نمایش کلمات جستجو شده
- نمایش کلیک انجام شده روی لینکهای سایت
- نمایش مشخصات سیستم عامل و مرورگر کاربران
- نمایش سایتهای ارجاع دهنده
- نمایش آمار در سایت به کمک ابزارک
- نمایش برترین صفحات سایت
افزونه آمارگیر وردپرس Slimstat Analytics
این افزونه هم یکی دیگر از افزونههای خوب برای نمایش امار در وردپرس است که در مقایسه با سایر افزونههای معرفی شده دارای یک قابلیت کلیدی است. در صورتی که در وردپرس از کش سایت استفاده کنید در بیشتر افزونههای امارگیر ممکن است که دادهها به صورت کش شده ذخیره شده و به همین دلیل آمار وردپرس به درستی محاسبه و نمایش داده نشود.
کاری که این افزونه انجام داده این است که با افزونههای کش وردپرس مثل W3 Total Cache, WP SuperCache, HyperCache سازگاری کاملی دارد و بخشهایی از سایت که مربوط به آمارگیر هستند که ممکن است توسط این افزونهها کش شوند را استثنا خواهد کرد. امکاناتی که این افزونه در اختیارتان قرار میدهد شامل موارد زیر است.
- نمایش آمار به صورت انواع نمودار با استایل مختلف
- نمایش تعداد بازدید کل و بازدید یکتا برای دورههای خاص
- نمایش لینک سایتهای ارجاع دهنده
- نمایش آیپی کاربر، سیستم عامل و نسخه مرورگر کاربران
- امکان نمایش آمار در سایت به کمک ابزارک و شورت کد
- امکان نمایش کلمات جستجو شده در موتورهای جستجو و ورودی از آنها
افزونه آمارگیر وردپرس Google Analyticator
این افزونه هم همانطور که از نام آن مشخص است آمار را با استفاده از گوگل انالیتیکس نمایش میدهد و کارکردی درست مشابه افزونه Google Analytics Dashboard for WP دارد. تفاوتی که در این افزونه با افزونه ذکر شده وجود دارد در رابط کاربری افزونه است. نسبت به افزونه Google Analytics Dashboard for WP دارای طراحی ضعیفی است که شاید نخواهید از آن استفاده کنید.
در صورتی که از ابزار گوگل برای نمایش آمار سایت استفاده میکنید، پیشنهاد میکنم که از همان افزونه Google Analytics Dashboard for WP استفاده کنید که رابط کاربری ساده و در عین حال قابلیتهای بیشتری دارد.
جمع بندی
در این مقاله به معرفی بهترین افزونه های آمارگیر وردپرس شامل WP Statistics, Google Analytics Dashboard for WP, Jetpack ,Slimstat Analytics پرداختیم و مزایای و معایب هر کدام را برای شما توضیح دادیم . امیداوارم از این مقاله بهره کامل را برده باشید و با استفاده از آن بتوانید بازدیدکنندگان سایت خود را افزایش داده و در نتیجه به کسب درآمد بیشتر در اینترنت بپردازید. اگر به آموزش های بیشتری در حوزه وردپرس نیاز دارید به صفحه بلاگ شهر وردپرس و صفحه آموزش رایگان وردپرس مراجعه نمایید . ممنون می شویم انتقادات و پیشنهادات خود در مورد این مقاله را در قسمت نظرات قرار دهید تا بتوانیم آموزش های بهتری را برای شما همراهان گرامی ارائه دهیم . پیروز و موفق باشید.
اگر شما در حوزه وردپرس به صورت حرفه ای فعالیت می نمایید به شما پیشنهاد می کنم که آموزش های بخش vip شهر وردپرس را هم مشاهده نمایید.