بعضی از کاربران از ما سؤال میکنند که تعداد افزونه ها در وردپرس باید چقدر باشد؟ آیا تعداد افزونههایی که ما روی سایت نصب کردیم زیاد است و به سایت ما آسیب میزند؟
ازآنجاکه تصورات بسیار غلطی درباره افزونههای وردپرس و تأثیر آنها بر سرعت، کارایی و امنیت وبسایت وجود دارد، تصمیم گرفتیم در این مقاله بهطور کامل دراینباره صحبت کنیم و تمامی تصورات غلط را از بین ببریم.
در این مقاله توضیح خواهیم داد که تعداد افزونه ها در وردپرس چقدر باید باشد. همچنین در مورد تأثیر افزونهها بر روی وبسایت و سرور صحبت میکنیم. هدف ما این است که پس از خواندن این مقاله درک درستی از این موضوع داشته باشید.
افزونه های وردپرس و نحوه کار آنها
قبل از اینکه به عمق ماجرا برویم، بیایید بررسی کنیم که افزونههای وردپرس دقیقاً چه چیزی هستند و چهکار میکنند.
افزونههای وردپرس مانند برنامههای جانبی برای وبسایت شما عمل میکنند. آنها میتوانند به وردپرس خام شما امکاناتی مانند فرم تماس، فروشگاه آنلاین و … را بدهند.
مانند خود وردپرس، افزونههای وردپرسی نیز با زبان PHP نوشتهشدهاند. کدها بر روی سروری که شما خریداری کردهاید اجرا میشوند و خروجی آن در وبسایت شما نمایش داده میشود.
شما باید از یک میزبان خوبهاست بخرید تا کمترین قطعی را داشته باشد و بهسرعت بتواند کدها را پردازش کند. پیشنهاد میکنیم مقاله هاست وردپرس چیست را بخوانید.
از زمان ارائه نسخه 1.2 وردپرس (زمانی که وردپرس پشتیبانی از افزونه ها را شروع کرد)، تحولی بزرگ در این cms رخ داد.زیرا وردپرس بدون افزونه مانند اسباببازیفروشی است که هیچ اسباببازی ندارد.
چرا افزونهها برای وبسایت ضروری هستند؟
حتی اگر هسته وردپرس یک چهارچوب بسیار قوی و سفتوسخت داشته باشد، افزونههایی برای وردپرس تولید میشوند که آن را به بهترین سیستم مدیریت محتوای جهان تبدیل میکند.
هر روز تعداد افزونه های وردپرس بیشتر میشود. در زمان نگارش این مقاله، بیش از 50000 عنوان افزونه برای وردپرس تولیدشده است.
این افزونهها، تنها عنوانهایی هستند که در مخزن وردپرس موجود و برای عموم قابلدسترسی هستند. تعداد زیادی از افزونهها بهصورت پولی در شرکتهای مختلف به فروش میرسند.
افزونهها میتوانند در بهبود سئو، افزایش امنیت، مدیریت کاربران و موارد بیشمار دیگری کمک کنند. رشد کسبوکار اینترنتی شما بدون افزونه امکانپذیر نخواهد بود.
چگونه افزونههای وردپرس اعتبار خوبی پیدا کردند؟
هدف از استفاده از افزونه گسترش کسبوکار و دستیابی به هر امکان جدیدی است که میتوانید تصور کنید. بااینحال میبینیم کسانی که بهتازگی به جمع وردپرسی ها پیوستهاند در نصب افزونهها با شک و تردید عمل میکنند.
مردم از عملکرد، امنیت، قابلاطمینان بودن و موارد دیگر نگران میشوند. دلیل اصلی این موضوع این است که بعضی از طراحان و توسعهدهندگان کار خود را بهدرستی انجام نمیدهند و موجب نارضایتی مردم میشوند.
بنابراین آنها افزونههای کمتری نصب میکنند و باور دارند که افزونههای زیاد میتواند وبسایت آنها را کند تر کند.
چند عدد افزونه در وردپرس نصب کنیم؟
مشکلی که شما و دیگر کاربران از آن صحبت میکنید، مشکل تعداد افزونه در وردپرس نیست؛ بلکه مشکل کیفیت افزونهها است.
شما میتوانید ده ها افزونه را بدون هیچ مشکلی در وردپرس خود اجرا کنید، اما تنها کافی است یک افزونه که بسیار ضعیف طراحیشده است را در وبسایت اجرا کنید. نتیجه افتضاح است!
هنگامیکه این اتفاق رخ میدهد، توسعهدهنده و طراح افزونه مقصر اصلی این مشکل هستند.
در این مورد بهتر است افزونهها را یکییکی نصب کنید و هر بار وبسایت خود را بررسی کنید. زیرا عیبیابی با 5 افزونه راحتتر از عیبیابی با 30 افزونه است.
همچنین افزونههایی را که مطمئن نیستید را نصب نکنید.
برای مثال وبسایت WPBeginner در مقالهای اظهار داشت که تعداد افزونه ها در وردپرس خود، به عدد 62 رسیده است!
با این گفتهها بیایید بررسی کنیم که افزونهها چه تأثیری بر وبسایت شما میگذارند.
چگونه افزونههای وردپرسی سرعت و عملکرد وبسایت شمارا تحت تأثیر قرار میدهند؟
انواع مختلفی از افزونههای وردپرسی وجود دارند که هرکدام تأثر خاصی بر سرعت وبسایت شما میگذارند.
در اینجا بهتر است افزونهها را به سه دسته تقسیم کنیم:
- افزونههایی که در ظاهر وبسایت تأثیر دارند (front-end). مانند صفحه ساز ها، فرمهای تماس، گالریها و…
- افزونههایی که در بهبود پنل مدیریت نقش دارند (back-end). مانند افزونههای پشتیبان گیری وردپرس و….
- افزونههایی هایی که هم در ظاهر و هم در پنل مدیریت استفاده میشوند. مانند افزونههای سئو، افزونه فایروال وردپرس و…
تأثیر یک افزونه بستگی به مکان فعالیت آن دارد.
بهعنوانمثال افزونههایی که تنها برای بهبود پنل مدیریت نصبشدهاند تأثیر خاصی بر روی سرعت و عملکرد وبسایت شما ندارد.
اما افزونههای front-end تأثیر ویژهای بر سرعت و عملکرد وبسایت شما دارند.
همچنین افزونههایی که در پسزمینه فعال هستند، مانند افزونه نظارت بر لینکهای شکسته، بررسی صفحات 404 و… عملکرد وبسایت شمارا تا میزان قابلتوجهی کاهش میدهند.
افزونههای میتوانند از طریق موارد زیر عملکرد وبسایت شمارا تحت تأثیر قرار دهند:
- ارسال درخواستهای http: برخی از افزونهها (معمولاً افزونههای front-end) ممکن است با یک ظاهر سفارشیسازی شده کار بکنند. این ظاهر توسط فایلهای css و js ایجاد میشود. در هنگام بارگذاری صفحه برای دریافت این فایل ها درخواستهایی به سرور ارسال شود. این درخواستها زمان لود صفحه را کاهش میدهد.
- نمایش دادههای اضافی دیتابیس: برخی از افزونههای ممکن است اطلاعات بیشازحدی را از دیتابیس شما دریافت کنند. مثلاً افزونههای پستهای مرتبط یا هر چیز دیگری که بخواهد اطلاعاتی را از دیتابیس شما بخواند در این دسته قرار می میگیرد.
- درگیر کردن منابع: بعضی از افزونه ممکن است برای آنالیز صفحات، بررسی لینکهای شکسته و موارد دیگر منابع زیادی را درگیر کار خود کنند. این نیز باعث کاهش عملکرد وبسایت شما میشود.
بیشتر افزونههای خوب وردپرس فقط در صورت لزوم با دیتابیس تماس پیدا میکنند و تا حد ممکن از این کار اجتناب میکنند.
خوشبختانه راههایی برای بهینهسازی این موارد وجود دارد. پیشنهاد میکنیم مقاله افزایش سرعت سایت وردپرسی را بخوانید.
افزونههای وردپرس چگونه بر امنیت سایت تأثیر میگذارند؟
امنیت یکی دیگر از مواردی است که میتواند کاربران وردپرس را آزار دهند. آنها به دلیل احتمال کاهش امنیت از نصب افزونههای وردپرس خودداری میکنند.
درست است که افزونههای رمزنگاری نشده ممکن است اطلاعات سایت شمارا در دست هکرها قرار دهد، اما این در مورد تمامی افزونههای وردپرس صدق نمیکند.
نظارتهای وردپرس بسیار دقیق است. همچنین به دلیل متنباز بودن وردپرس، توسعهدهندگان زیادی افزونههای وردپرس را بررسی میکنند و در صورت بروز خطا بسیار سریع اطلاعرسانی میشود.
این امر با نصب یک افزونه امنیتی قابلحل است. پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین افزونههای امنیتی وردپرس را بخوانید.
و در آخر، چه تعداد افزونه در وردپرس بیش از حد است؟
هرچقدر که به رشد وبسایت خود فکر میکنید، به همان اندازه افزونه نصب کنید.
بهطور معمولی یک وبسایت تجاری دارای 20-30 افزونه است.
همچنین اگر از وردپرس بهطور کامل استفاده کنید و بخواهید ویژگیهای بسیار خوب و عالی به وبسایت خود اضافه کنید ممکن است تعداد افزونه های شما به عدد 50 نیز برسد.
جمع بندی
امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید و پاسخ تمامی سوال های خود را دریافت کرده باشید.