در حال حاضر طراحی وبسایت، مخصوصاً طراحی UI یا Frontend بسیار راحتتر از قبل است. مدتها از زمان کد نویسی دستی و محدودیت در طراحی UI گذشته است. امروزه هرکسی میتواند بهراحتی یک وبسایت زیبا، ریسپانسیو و قوی را فقط در عرض چند دقیقه بسازد.در این مقاله یاد می گیرید که چگونه وبسایتی زیبا طراحی کنیم؟.
خوشبختانه اصول طراحی سایت خیلی سخت نیست، فقط کافی است که شما یک برنامهریزی دقیق داشته باشید. هدف شما از ایجاد یک وبسایت تنها نباید زیبایی باشد، اما یکی از اولویتهای اساسی شما قطعاً طراحی وبسایتتان است.
داستان آموزش اصول اولیه طراحی وبسایت
در این مقاله ما اصول اولیه طراحی یک وبسایت را به شما آموزش میدهیم، سپس در پنج مرحله آنها را دقیقتر بررسی میکنیم.
طرح خود را بهطور کامل مشخص کنید
قبل از شروع هر کاری، شما به یک طرح کامل نیاز دارید. در این طرح شما باید بهطور کاملاً واضح انتظارات خود را از طاهر وبسایتتان مشخص کنید. همچنین می توانید بخشی از اهداف خود که بهظاهر وبسایتتان مرتبط است در این بخش ذکر کنید.
برای درک بهتر این بخش، به 5 سؤال زیر پاسخ دهید:
- آیا سایت شما شخصی است یا تجاری؟
- آیا شما تابهحال از وبسایتتان پولی به دست آوردید، اگر بله، چگونه؟
- آیا وبسایت شما به تبلیغات وابسته است؟
- سایت شما چقدر ترافیک دارد؟
ایدهها و افکار خود را بر روی کاغذ خالی کنید. این بدان معناست که بهطور کاملاً واضح و فارغ از هر چیزی این طرح را با ایدههای خود تکمیل کنید. اینیک روش هوشمندانه برای طراحی وبسایت است، زیرا در هنگام طراحی این طرح را بررسی میکنید و قسمتهای نامرتبط را حذف یا ویرایش میکنید. همچنین اگر بهصورت تیمی در حال طراحی وبسایت هستید، بهتر است از ایدههای طراحان دیگر نیز کمک بگیرید.
در پایان طرح خود را بخوانید و قسمتهای اضافی را حذف کنید تا یک طرح کامل و باکیفیت داشته باشید. وبسایت شما بهطورکلی میتواند دارای یک طراحی UI، ساید بار و صفحههای اضافی باشد. این طرح چشم اندازه شما به وبسایتتان است.
برای وبسایتتان هویت بصری ایجاد کنید
هنگامیکه ایده و طرح خود را کامل کردید و کاملاً متوجه شدهاید که قرار است چه چیزی در وبسایتتان جا گیرد، زمان نگاه بصری به آن است. برای مثال شما باید بررسی کنید که چه فونت و تایپوگرافی به درد کار شما میخورد. اگر شما در حال طراحی سایت یک مجموعه یا برند هستید، باید از اندازه و فونت لوگو و برند استفاده کنید تا یک همخوانی بین سایت و برند ایجاد شود.
همچنین شما باید در مورد انتخاب رنگ نیز کمی فکر کنید. بازهم اگر شما در حال طراحی سایت یک برند یا مجموعه هستید باید از رنگسازمانی (رنگهای تعریفشده برای برند) استفاده کنید. در غیر این صورت تعادل بین رنگها به وجود نمیآید و وبسایت از این لحاظ دچار ضعف میشود.
اصلیترین موضوعی که باید به آن توجه داشته باشید (احساس) است. هر رنگ نشاندهنده یک حس و یک معنی است، برای مثال معمولاً رنگ قرمز بهعنوان یک رنگ تهاجمی یا هیجانی استفاده میشود، اما رنگ سبز بهعنوان رنگ آرام و معمولاً به نشانه محیطزیست استفاده میگردد. برای استفاده از رنگها باید دقت کافی را به خرج دهید تا یک هویت بصری قوی ایجاد نمایید.
طرحبندی را در نظر بگیرید
اگر مرحله اول را کاملاً درست و قوی انجام داده باشید، این مرحله بسیار راحت است. الان باید به این فکر کنید که هر المان را در کدام قسمت قرار دهید. اکنون شما باید بهدقت بررسی کنید؛ پیشنهاد میشود از سایتهای رقیب یا مشابه استفاده کنید. اما فراموش نکنید سایتی که شما موردبررسی قرار میدهید باید استانداردهای لازم را داشته باشید.
شما خودتان را جای کاربران بگذارید و ببینید که آنها دوست دارند در ابتدا از چه المانی بازدید کنند. بهعبارتدیگر، شما باید بررسی کنید که چه المانی در چه قسمتی قرار بگیرید. پس از همه اینها، شما باید از کاربران خود بازخورد بگیرید. در وردپرس افزونههای زیادی برای برقراری ارتباط وجود دارد.
شما باید طرحبندی هر صفحه را بهدقت انجام دهید. تغییر رنگ یک المان یا جابهجایی آن میتواند درصد فروش شمارا چند برابر کم یا زیاد کند. برای انجام بهتر این کار، از خودتان بپرسید که آیا این صفحه کار خود را به بهترین شکل انجام میدهد یا نه. برای مثال در صفحه تماس با ما دکمه CTA شما (Call To Action) دکمه تماس با ما یا ارسال است، بنابراین باید به نحوی عمل کنید که آن دکمه در دید عموم کاربران باشد و کاربران برای ارسال پیام اقدام کنند.
هر المانی که به صفحه اضافه میکنید باید کیفیت صفحه شمارا بهبود بخشد، اگر احساس کردید المانی اضافی است، میتوانید بیتردید آنها را پاککنید. بهتر است در ابتدای طراحی از المانهای غیرضروری بپرهیزید. باگذشت زمان میتوانید صفحه را ویرایش کنید.
به جزئیات توجه کنید
بعد از انجام مراحل بالا، میتوانید به کنجکاوی بپردازید و جزئیات را بررسی کنید. ممکن است مواردی در وبسایت شما وجود داشته باشد که بهظاهر مشکلی نداشته باشند، مثل دکمهها، منوها و المانهای دیگر؛ اما باید بدانید کوچکترین مشکلی در طراحی آنها باعث از دست رفتن اعتبار برند شما میشود.
به هر المان اختصاصی توجه کنید. این کار تا حد زیادی به اصلاح طراحی شما کمک میکند. هدف شما باید بهترین نتیجه باشد، زیرا برای آن انرژی و وقت زیادی صرف میکنید. شما دیگر وقتی برای انجام اشتباهات رایج مثل استفاده از فونتهای بد ندارید.
ساخت نمونه اولیه و اشتراکگذاری آن
نمونهسازی اولیه بخش مهمی از طراحی است. نمونه اولیه وبسایت خود را میتوانید با دیگران به اشتراک بگذارید. نمونه اولیه را میتوانید در قالب تصویر به اشتراک بگذارید. همچنین میتوانید آن را در لوکال هاست (مثلاً نرمافزار Xampp) اجرا کنید.
نمونه اولیه بازگوکننده اهداف و ایده پروژه است. اگر برای مشتری خود در حال طراحی سایت هستید، نمونه اولیه بازگوکننده قدرت شما است. نمونه اولیه باید بهطوری باشد که بازخوردهای خوبی را دریافت کند.
به یاد داشته باشید در پروژههای سبک و کوچک، معمولاً به سراغ نمونه اولیه نمیروند.
در این مرحله باید بتوانید به سوال چگونه وبسایتی زیبا طراحی کنیم؟ پاسخ دهید.
جمعبندی:
در این آموزش 5 نکته برای طراحی یک وبسایت زیبا را فرا گرفتید.امیدواریم الان بدانید که چگونه وبسایتی زیبا طراحی کنیم؟.