آیا به دنبال راهی برای افزایش سرعت سایت وردپرسی هستید؟بارگیری سریع صفحات باعث بهبود تجربه کاربری (UX)،افزایش بازدید صفحه،کمک به سئو و بهبود رتبه سایت در موتورهای جستجو می شود.در این مقاله ما چند عدد از نکات طلایی افزایش سرعت سایت وردپرسی را به شما می گوییم که در این قضیه مشکلی نداشته باشید.
بر خلاف سایر مقاله ها مانند “بهترین افزونه افرایش سرعت وردپرس” یا “راهنمایی برای سرعت بخشیدن به وردپرس” این مقاله جامع و کامل همه نکاتی که شما باید در نظر بگیرید و همه کار هایی که باید انجام دهید را به طور کامل آموزش داده است.
ما دلایل شایعی که در وبسایت ها باعث افت سرعت می شود را در نظر گرفته ایم و همچنین اقدامات عملی را برای شما در ادامه آموزش آورده ایم.
چرا افزایش سرعت سایت وردپرسی بسیار مهم است؟
بررسی های انجام شده گزارش می دهد که توجه انسان ها از 12 ثانیه به 7 ثانیه کاهش پیدا کرده است.
به عنوان یک طراح سایت یا مدیر یک کسب و کار این برای شما چه معنایی دارد؟این یعنی شما حداکثر 7 ثانیه وقت دارید تا وبسایت خود را به کاربران نشان دهید و آنها را متقاعد کنید تا کاری که شما می خواهید را انجام دهند.(مثلا خرید محصول،بازدید از نوشته ها و…)
طبق بررسی های StrangeLoop که از وبسایت های بزرگی مانند آمازون،گوگل و… انجام داده است حتی 1 ثانیه تاخیر در بارگذاری وبسایت می تواند منجر به از دست دادن %7 از بازدیدکنندگان شود.همچنین باعث افت 16% تجربه کاربری وبسایت شما می شود.
مهم تر از همه اینها،گوگل یا سایر موتور های جستجو زمانی که متوجه شوند سرعت لود وبسایت شما پایین است هرگز آن را در صفحه اول نشان نمی دهند و این به معنای این است که سرعت وبسایت شما با جایگاه شما در گوگل زنجیر است و کاملا به هم مرتبط هستند.
به طور خلاصه اگر به دنبال فروش بیشتر و ایجاد ترافیک موثر در وبسایتتان هستید،باید به فکر افزایش سرعت سایت وردپرسی باشید.
چگونه سرعت سایت وب سایت خود را بررسی کنیم؟
اغلب کاربران مبتدی فکر می کنند که به دلیل ضعیف بودن رایانه ای که با آن سایت را مشاهده می کنند،یا به دلیل کندی سرعت اینترنت وبسایت آنها دیر لود می شوند.اما واقعیت این نیست!
در ضمن زمانی که از مرورگر های مدرن و معروف مانند گوگل کروم استفاده می کنید وبسایت شما پس از چندبار بازدید کش می شود.چون شما از سایت خود هر روز بازدید می کنید،مرورگر اطلاعاتی مانند عکس ها،ایکون ها و… را در خود ذخیره می کند تا در مشاهده های بعدی سایت با سرعت بالاتری لود شود.
بنابراین زمانی که سایت در کامیپوتر خود مشاهده می کنید به مراتب سرعت بالاتری نسبت به بازدیدکنندگان دارید!
همچنین کاربران بسته به موقعیت جغرافیشان می توانند تجربه کاملا متفاوتی از سرعت لود سایت شما داشته باشند.به همین دلیل توصیه می کنیم تا از ابزار های بررسی سرعت سایت مانند Gtmetrix استفاده کنید.
پیشنهاد می کنیم از مقاله آموزش بهبود سرعت سایت با GTmetrix دیدن کنید.
این یک ابزار کاملا رایگان است که به شما اجازه می دهد سرعت لود وبسایت خود را در کشور ها مختلف،با مروگر ها مختلف و با دستگاه های مختلف بررسی کنید.
بعد از اینکه سرعت وبسایت خود را مشاهده کردید شاید تعجب کنید.زمان بارگذاری اگر در حدود 2 ثانیه باشد بسیار عالی است.با این حال توقع نداشته باشید همین حالا که وبسایت خود را بررسی می کنید به این زمان برسید.اما با نکاتی که در این مقاله برای افزایش سرعت سایت وردپرسی گفته شده است قطعا به این عدد خواهید رسید.
چه چیزی وبسایت وردپرسی شما را کند می کند؟
گزارشی که سایت Gtmetrix به شما می دهد قطعا کامل است و ایرادات سایت شما را مشخص می کند.با این حال درک این مشکلات برای کاربران تازه وردپرس کمی مشکل است.
علل اصلی کندی وبسایت شما این موارد است:
- میزبانی وب: هنگامی که شما از هاستینگ معتبر با سرور خوب استفاده نکرده باشید سرعت سایت شما افت می کند.
- پیکربندی وردپرس: اگر از افزونه های کش در وردپرس استفاده نکرده باشید می تواند باعث افت سرعت سایت شود.
- افزونه های غیر معتبر: کدنویسی افزونه می تواند در سرعت سایت بسیار مهم باشد.برای همین پیشنهاد می شود از افزونه های اورجینال استفاده کنید.
- اسکریپت های خارجی/داخلی: از اسکریپت های خارجی می توان به تبلیغات،فونت ها(در صورت استفاده) و غیره اشاره کرد که تاثیر بسیار بسیار زیادی در سرعت سایت شما دارند.
اهمیت هاست خوب
هاست شما نقش بسیار مهمی در عملکرد وبسایت شما دارد.یک هاست خوب اقدامات زیادی را به طور خودکار برای افزایش سرعت سایت وردپرسی انجام می دهد.
شما از هاست های اشتراکی استفاده می کنید(هاست های رایجی که به فروش می روند هاست های اشتراکی هستند).یعنی سرور شما به چند وبسایت دیگر نیز فضا داده است.مثلا بر روی یک سرور 10 سایت وجود دارد که یکی از آنها وبسایت شما است.در این حالت اگر وبسایت های دیگر ترافیک زیادی داشته باشند یا سایت خود را طوری طراحی کرده باشند که منابع زیادی استفاده کند،قطعا سرعت وبسایت شما نیز افت می کند.
از طرفی دیگر استفاده از هاست وردپرس بسیار مهم است.زیرا در اینصورت سرور طوری تنظیم شده است تا به وردپرس بهترین سازگاری را داشته باشد.یک شرکت میزبانی خوب قابلیت هایی مثل بکاپ گیری خودکار،تنظیمات امنیتی پیشرفته و… دارد.
پیشنهاد می کنیم مقاله هاست وردپرس چیست + قابلیت های آن را بخوانید.
افزایش سرعت وردپرس بدون یک خط کدنویسی
ما می دانیم که افزایش سرعت سایت ممکن است بسیار سخت و پیچیده باشد.(در صورتی که اهل فن نباشید)اما نگران نباشید،ما شما را تنها نمی گذاریم.ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه می توانید فقط با چند کلیک ساده سایت وردپرسی خود را بهینه سازی کنید.
یک افزونه کش بر روی وردپرس نصب کنید
صفحاتی که در وردپرس ساخته می شوند “پویا” هستند.یعنی هر زمان که هر کسی وبسایت شما را بازدید می کند تصاویر و حتی انیمیشن های زیادی را بارگیری می کند.
وردپرس برای نمایش این اطلاعات و موارد دیگر باید یک فرایند را طی کند،سپس این اطلاعات را کنار هم در یک صفحه به کاربر نشان می دهد.
این فرایند مراحل بسیار زیادی دارد و واقعا می تواند وبسایت شما را کند کند.
به همین دلیل توصیه می شود تا از یک افزونه کش استفاده شود.افزونه کش می تواند وبسایت شما را دو تا پنج برابر سریع تر کند.
زمانی که کاربر برای اولین بار وارد وبسایت شما می شود تصاویر،انیمیشن ها و… را بارگیری می کند.افزونه کش این امکان را می دهد تا زمانی که کاربر دوباره وارد وبسایت شما این اطلاعات را مجددا بارگیری نکند.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید،زمانی که کاربری وارد سایت شما می شود اطلاعات مورد نیاز از دیتابیس و فایل های PHP فراخوانی و در صفحه HTML جای گذاری می شود.
این روند بسته به هاستی که از آن استفاده می کنید ممکن است کمی طول بکشد،اما با استفاده از کش شما این مراحل را دور می زنید.
ما توصیه می کنیم تا از افزونه رایگانCache Enabler استفاده نمایید.
پیشنهاد می کنیم مقاله توانمند سازی کش در وردپرس را بخوانید.
بهینه سازی تصاویر
تصاویر در وبسایت یک جز جدا نشدنی است و باعث زیبایی و تعامل بیشتر می شود.کارشناسان می گویند که تصاویر باعث می شوند که محتوا شما تا 80 درصد خواننده بیشتری جذب کند.
با این حال اگر تصاویر وبسایت بهینه سازی نشده باشند،می توانند بدترین تاثیر را بر وبسایت شما داشته باشند.اگر تصاویرتان را بهینه نمی کنید اصلا از آنها استفاده نکنید!
عکسی که با دوربین موبایل یا دوربین های عکاسی حرفه ای می گیرید حجمی بین 2 تا 12 مگاپیکسل دارند.شما حتما باید آنها را فشرده کنید و بعد در وبسایت استفاده کنید.این خطا را معمولا افراد مبتدی زیاد انجام می دهند.
با استفاده از ابزار هایی که به طور رایگان وجود دارند شما می توانید حجم تصاویر را تا 5 برابر کاهش دهید.
در این خصوص پیشنهاد می کنیم حتما مقاله چرا باید قبل از بهینه سازی تصاویر ابتدا آنها را اصلاح کنیم؟ را بخوانید.
تفاوت فرمت های PNG و JPEG چیست؟
قالب PNG فشرده نشده است.تا به حال فکر کرده اید که تصاویر چگونه فشرده می شوند؟زمانی که یک تصویر را فشرده می کنید برخی از اطلاعاتش را از دست می دهد،بر همین اساس یک تصویر فشرده نشده کیفیت بالاتری خواهد داشت.اما نکته ای که وجود دارد این است که حجم عکس بالاتر است.
اینکه بعضی از سرویس ها ادعا دارند که حجم عکس را بدون افت کیفیت کم می کنند،دروغ نیست اما توجیه علمی ندارد.در این طور سرویس ها اطلاعات عکس به طوری حذف می شوند که چشم انسان قادر به تشخیص تفاوت نباشد.
از طرف دیگر فرمت JPEG یک قالب فشرده است که به مراتب کیفیت کمتری دارد اما حجم عکس بسیار کمتر است.
بنابراین،از کدام فرمت استفاده کنیم؟
- اگر عکس ما از طیف رنگی زیادی تشکیل شده است،از JPEG استفاده کنید.
- اگر طیف رنگی کمتری دارد و نیاز به تصویری شفاف دارید از PNG استفاده کنید.
از محبوب ترین ابزار کاهش حجم عکس می توانیم به وبسایت TinyPNG اشاره کنیم.(با آیپی ایران در درسترس نیست)
پس از انجام دو کار بالا متوجه تفاوت سرعت خواهید شد.اما اگر باز هم به دنبال افزایش سرعت هستید ادامه مقاله را دنبال کنید.
این نکات خیلی سخت نیستند و نیاز به هیچ کدنویسی ندارند،اما می توانند در افزایش سرعت سایت وردپرسی تاثیر گذار باشند.
وردپرس را به روز کنید
وردپرس مرتبا توسط توسعه دهنده ها به روز می شود.هر به روزرسانی ممکن است ویژگی های جدیدی به وردپرس اضافه کند یا باگ و مشکلات امنیتی را برطرف کند.همچنین قالب ها و افزونه های وردپرس نیز دائما به روز می شوند.
به عنوان مدیر وبسایت،وظیفه شما این است که هر آپدیتی که ارائه شد صبر نکنید.عدم انجام این کار ممکن است وبسایت شما را کند کند.
فرایند های پس زمینه را بهینه کنید
فرایند های پس زمینه فعالیت هایی هستند که وردپرس به طور خودکار انجام می دهد.در زیر چند نمونه از آنها آمده است:
- افزونه های بکاپ
- پست های زمان بندی شده
- چک کردن آپدیت ها
- بازدید موتور های جستجو از سایت
این کارها همیشه در پس زمینه اتفاق می افتند و شما ممکن است از آن با خبر نشوید.اما تاثیری بر کندی وبسایت شما دارند.
برای بهینه کردن این کار ها می توانید از اینجا شروع کنید.اگر افزونه بکاپ نصب کرده اید تعداد دفعاتی که از وبسایت aما نسخه پشتیبان تهیه می کند را کمتر کنید.مثلا اگر شما هر هفته یک محتوا منتشر میکنید،پس نیازی نیست به طور روزانه بکاپ بگیرید.
همچنین گزارش های گوگل کنسول را بررسی کنید تا تعداد خزیدن ربات ها را بدانید.اگر ربات ها زیادی در وبسایت شما وقت می گذرند احتمالا مشکلی وجود دارد.
در صفحه اصلی و بایگانی از خلاصه محتوا استفاده کنید
وردپرس به طور پیشفرض همه محتوا را در صفحه اصلی یا صفحه بایگانی نمایش می دهد.این به این معنی است که زمانی که کاربر وبسایت شما را باز می کند باید همه محتوای شما اعم از متن،برچسب ها،تصاویر و.. را ببیند که شاید واقعا همه محتوا ها به درد کاربر نخورد.
به منظور حل مشکل کافی است از قالبی استفاده کنید که خلاصه هر محتوا را در صفحه اصلی نشان دهد.اگر کاربر مایل به خواندن ادامه محتوا بود آن نوشته را باز می کند و می خواند.
همچنین اگر از قالب پیشفرض وردپرس استفاده می کنید می توانید با مراجعه به تنظیمات>خواندن بروید و گزینه (برای هر نوشته در خوراک،شامل) را بر روی خلاصه تنظیم کنید .فقط فراموش نکنید که بر روی دکمه (ذخیره تغییرات) کلیک کنید.
نظرات را تقسیم کنید
اگر نوشته های شما نظرات زیادی می گیرد تبریک می گوییم.شما یک وبسایت نسبتا موفق دارید.
اما نکته منفی این است که نباید همه آن ها در صفحه لود شود.زیرا بارگذاری آنها سرعت سایت را کند می کند.وردپرس یک راه حل برای این مشکل ارائه کرده است،کافی است به بخش تنظیمات>گفت و گو ها بروید و گزینه ای که در تصویر زیر است را پبدا کنید. سپس تنظیمات مورد نظر خوئ را بر آن اعمال کنید.
استفاده از CDN
قبلا گفته ایم که بسته به موقعیت جغرافی کاربران سرعت لود بارگذاری وبسایت ممکن است کم و زیاد شود.اما استفاده از فناوری CDN مشکل را حل می کند.اگر توجه کرده باشید زمانی که ابزار های بررسی سرعت سایت مثل جی تی متریکس استفاده می کنید پیکربندی CDN نیز یکی از توضیه های آنان است.
اما چرا؟ شما ممکن است پیش خودتان بگویید من از خارج کشور بازدید کننده ندارم.همه کاربران من از ایران هستند پس چرا نصب CDN به من پیشنهاد می شود؟ دلیل این است که کاربران ایرانی زمانی که با فیلترشکن وارد سایت شما شوند ادرس آیپی آنها متعلق به کشور های دیگر خواهد بود.این قضیه برای ابزار های تست سرعت قابل تشخیص نیست.
البته اگر شما واقعا از خارج کشور بازدید کننده ندارید لزومی ندارد از CDN استفاده کنید.
اما شبکه تحویل محتوا(CDN) چیست؟
زمانی که شما از این شبکه استفاده می کنید اطلاعات سایت شما بر روی چند سرور در سراسر جهان پخش می شود.حال زمانی که کاربر می خواهد وبسایت شما را بازدید کند از نزدیکترین سرور استفاده می کند تا زمان لود کمتر شود.
فایل های صوتی/تصویری را مستقیما در وردپرس بارگذاری نکنید
شما می توانید انواع فایل ها را در کتابخانه وردپرس آپلود کنید و آنها را در هر جا نمایش دهید.
اما هرگز چنین کاری نکنید!
میزبانی از صدا و فیلم هزینه زیادی برای شما خواهد داشت.زیرا بارگیری این نوع فایل ها پهنای باند زیادی نیاز دارد و این قضیه برای شرکت میزبان هاست شما چندان خوشایند نیست.
همچنین گرفتن بکاپ از فایل های بزرگ مثل صدا و ویدیو بسیار سخت و زمان گیر است.همچنین حجم فایل پشتیبان را نیز به شدت افزایش می دهد.
در عوض شما می توانید از سرویس های میزبانی ویدیو مثل یوتیوب،آپارات و.. استفاده کنید.
شما در وردپرس می توانید ویدیو/صدا را از یک آدرس خارجی فراخوانی کنید و در سایت خود نمایش دهید.علاوه بر این شما می توانید از هاست دانلود نیز استفاده کنید.
هاست دانلود یک هاست با قابلیت ftp و dns است.اما ساخت دیتابیس در آن مجاز نیست.این بدان معناست که روی هاست دانلود نمی توانید سایتی طراحی کنید.حجم های هاست دانلود معمولا از 5 گیگابایت شروع می شوند.در این هاست می توانید فایل های حجیم را آپلود کنید و در سایت اصلی خود نمایش دهید.
از یک قالب بهینه سازی شده استفاده کنید
هنگام انتخاب یک قالب برای سایت وردپرسی خود اگر به فکر افزایش سرعت سایت وردپرسی هستید حتما به سرعت قالب توجه کنید.برخی از قالب ها بسیار زیبا هستند اما به دلیل کدنویسی ضعیف سرعت مناسبی ندارند.
معمولا یک پوسته ساده و مینیمال بهتر از یک قالب زرق و برق دار با انیمیشن های سنگین است.شما می توانید توسط افزونه های مختلف این قابلیت ها را بعدا به قالب اضافه کنید.
درخواست های http را کاهش دهید
بسیاری از افزونه ها و مخصوصا قالب ها بعضی از قسمت ها را از منابع خارجی بارگیری می کنند.این موارد می تواند شامل اسکریپت ها،فایل های css،تصاویر،فونت های گوگل و… باشد.
استفاده موردی و خیلی کم از این موارد اشکالی ندارد.اما زمانی که تعداد استفاده از این فایل ها زیاد شود می تواند کیفیت سایت را کاهش دهد.
با غیر فعال کردن اسکریپت های غیر ضروری یا فشرده سازی فایل های css در یکجا می توانید این مشکل را حل کنید.
جمع بندی:
امیدوارم از این مقاله لذت برده باشی و بتوانید از آن در سایت خود استفاده نمایید.اگر مشکلی وجود داشت برای ما در بخش نطرات بیان کنید تا کمکتان کنیم.
0 پاسخ
امتیاز بینندگان:5 ستاره
امتیاز بینندگان:5 ستاره