افزایش سرعت وردپرس و به صورت کلی بالا بردن سرعت بارگذاری صفحات سایت موجب ایجاد تجربه کاربری بهتر برای کاربران شده و از آنجایی که افزایش تعداد صفحات بازدید شده به ازای هر کاربر باعث بهبود رتبه سئو سایت میشود به مرور زمان میتواند روی بالا بردن تعداد بازدید سایت و از همه مهمتر قرارگیری در نتایج بالاتر گوگل نقش اساسی داشته باشد. مسئله افزایش سرعت سایت به قدری مهم است که برای برخی سایتها تنها تفاوت در یک ثانیه میتواند میلیونها تومان زیان بزند و یا از آن کسب درآمد کند.
دلیل اینکه سرعت سایت در سئو نقش مستقیمی دارد به این موضوع بر میگردد که مهمترین عامل برای موفقیت یک سایت در موتورهای جستجو سرعت لود شدن صفحه است؛ یعنی زمان بارگذاری صفحه برای بازدید کننده. حال هنگامی که زمان بارگذاری صفحه خیلی طولانی باشد کاربر خسته شده و از ادامه کار سر باز میزند که این عمل بازخورد منفی برای سایت خواهد داشتو از موتور های جستجو نیز امیتاز منفی دریافت می کند. در این صورت با بالا رفتن خروج سریع کاربران این برداشت احساس خواهد شد که یا محتوا کاربردی برای نتیجه جستجو نداشته و یا اینکه سایت کند است. بنابراین بهینه سازی سرعت سایت موجب بهبود کیفیت و ترافیک سایت میشود.
آموزش افزایش سرعت وردپرس در 6 مرحله
در این مقاله قصد دارم تا به معرفی روشهای مختلف بالا بردن سرعت سایت بپردازم که به کمک آنها میتوانید سرعت لود سایت خود را بالا ببرید. هر یک از این روشهای معرفی شده تاثیر خاص خود را دارند. قبل از اینکه به استفاده از این مراحل بپردازید بهتر است که به کمک ابزار آنالیز سرعت سایت مثل GTmetrix به بررسی سایت خود بپردازید و ببینید که پس از استفاده از این روشها چه تاثیر شگرفی در سرعت سایت به دست خواهید آورد. با مقایسه حالت فعلی و حالت بعد که این کار را انجام میدهید، مطمئنا شگفت زده خواهید شد.
آموزش افزایش سرعت سایت با GTmetrix را مطالعه کنید.
انتخاب هاست مناسب برای وردپرس
انتخاب هاست مناسب برای سایت اولین قدمی است که باید برای بالا بردن سرعت لود سایت از آن استفاده کنید. همانطور که میدانید هاست بخش کوچک شده یا تقسیم شده از یک سرور است که هر هاست به یک سایت تعلق دارد. بنابراین بالا بودن تعداد هاست در یک سرور نشان از میزبانی چندین سایت را دارد که هر چه تعداد این سایتها کمتر باشد باعث میشود که منابع سرور که شامل رم، cpu و سایر موارد دیگر است در حد بالاتری برای هر هاست در نظر گرفته شود.
دلیل اینکه سایتهایی که از سرور اختصاصی یا سرور مجازی استفاده میکنند و سرعت بالایی دارند نیز همین مسئله است. چرا که کلیه منابع سرور در اختیار یک سایت قرار دارد و مصرف سایر سایتها یا حملات به یک سایت خاص وجود ندارد که بخواهد روی سایت تاثیر بد بگذارد.ما پیشنهاد می کینم که از هاست وردپرسی استفاده کنید.
مقاله هاست وردپرس چیست؟+قابلیت های آن را مطالعه کنید.
فشرده سازی و کاهش حجم صفحات سایت
در یک سایت از انواع مختلف فایل مثل css و js استفاده میشود که هر یک حجم خاصی را دارند. از طرفی برخی سایتها هستند که برای تغییر در ظاهر سایت خود با نصب افزونههای مختلف یا قرار دادن کدهای این دو زبان هم حجم آنها را بالا میبرند و هم اینکه تعداد فایلهایی از این دست که قرار است لود شود افزایش پیدا میکند.
در چنین حالتی سرعت سایت از دو جهت افت خواهد کرد. مورد اول بخاطر حجم صفحات است که بسته به کانفیگ سرور ممکن است تا زمانی که فایل اول لود نشده به سراغ فایل بعدی نرود و مورد دوم هم بالا رفتن تعداد درخواست برای دانلود این فایلها است که باعث درگیر شدن بیشتر سرور خواهد شد. بنابراین سعی کنید که با کاهش تعداد این فایلها و همچنین تلفیق کردنشان سرعت سایت را بهینه کنید. یکی از بهترین راهها برای این کار در وردپرس استفاده از افزونههایی مثل wp rocket است.
بهینه سازی تصاویر سایت
بهسنه سازی تصاویر هم شامل کاهش اندازه تصاویر و همچنین حجم آنها است. هر چه اندازه تصویر در حد استاندارد تر و کوچکتری باشد به همان نسبت حجم فایل نیز کاهش پیدا میکند. برای این کار سعی کنید اندازه تصاویر را نهایتا بسته به قالبی که استفاده میکنید با پهنای 800 پیکسل بهینه سازی کنید. برای کاهش حجم تصاویر بدون از دست رفتن کیفیت آنها هم میتوانید از سایت tinypng.com استفاده کنید که حجم تصاویر را تا 80 درصد هم کم خواهد کرد بدون اینکه کیفیت آنها تغییر کند.
آموزش بهینه سازی تصاویر در وردپرس را مشاهده کنید.
استفاده از کش وردپرس و Gzip
استفاده از کش باعث میشود تا در اولین بازدید کاربر از سایت برخی فایلها که به صورت ثابت هستند در فضای کامپیوتر بازدیدکننده کش شده و در بازدیدهای بعدی نیازی به لود شدن آنها از سمت هاست و سرور نباشد. در این صورت سرعت سایت افزایش یافته و در زمان کوتاهتری لود خواهد شد.
برای این منظور میتوانید از افزونههای کش وردپرس و فعال سازی قابلیت Gzip وردپرس این کار را انجام دهید. بهترین افزونهها برای کش وردپرس شامل موارد زیر است.
- افزونه wp-ffpc
- افزونه تجاری wp rocket
- افزونه wp fastest cache
انتخاب قالب مناسب و افزونههای مناسب
برخی از موارد بالا که شامل استفاده بهینه از فایلها و کدنویسی درست سایت میشود به قالب و افزونههای استفاده شده بستگی دارد. سعی کنید از قالبهایی که ساختار ساده و با تعداد فایل کمتری هستند استفاده کنید. این کار باعث میشود که تعداد درخواستها برای لود یک صفحه کم شده و هم چنین به دلیل پایین بودن حجم فایلها سرعت بالاتری را تجربه کنید.
استفاده از CDN
CDN یا شبکه توزیع محتوا این امکان را به شما خواهد داد که فایلهای ثابت سایت را از نزدیکترین سرور به کاربر تحویل دهید. در این صورت لود سایت با سرعت بالاتری انجام میگیرد. یکی از بهترین سرویسها برای این کار استفاده از یلودفلر است که به کمک آن علاوه بر برخورداری از cdn میتوانید از راهکارهای امنیتی که برای جلوگیری از حملات دیداس ارائه میدهد استفاده ک رده و امنیت سایت خود را نیز افزایش دهید.
حمع بندی: امیدواریم بتوانید پس از خوااندن این مقاله، افزایش سرعت وردپرس را در وبسایت خود شاهد باشید.