چند زبانه کردن سایت وردپرسی از امکاناتی است که می تواند وبسایت شما را متحول کند.
شاید تابحال شنیده باشید که سایت ها دارای این قابلیت هستند که چند زبانه باشند و شما بتوانید از چندین زبان مختلف در سایت خود استفاده کنید.
اگر از بیشتر افراد این سوال را بپرسید که تصورشان از چند زبانه کردن سایت چیست؟ قطعا افرادی که این کار را انجام نداده اند جوابشان این است که اینکار سخت است و از عهده هر شخصی بر نمی آید؛ چرا که به متخصص سایت احتیاج دارد. اما بهتر است بدانید که چند زبانه کردن سایت کاری بسیار راحت است و افرادی که متخصص نیستند هم می توانند سایت خود را به وسیله ابزار های موجود چند زبانه کنند.
چند زبانه کردن سایت چه اهمیتی دارد؟
بسیاری از افراد اهمیت چند زبانه بودن سایت را نمی دانند و به یک زبان در سایت خود اکتفا می کنند. اما این عمل بسیار مهم است؛ زیرا با استفاده از چند زبانه کردن سایت وردپرسی می توانید مطالب موجود در سایت خود را جهانی کنید؛ به این صورت که مطالب موجود در سایت شما را فقط فارسی زبانان نیستند که می توانند استفاده کنند؛ بلکه مطالب شما به زبان چندین کشور دیگر ترجمه می شود و آن ها نیز می توانند از این مطالب بهره ببرند.
شیوه هایی که می توان به وسیله آن ها سایت را چند زبانه کرد
قبل از اینکه اقدام به چند زبانه کردن سایت کنید ابتدا باید به مواردی دقت داشته باشید. چند شیوه برای ترجمه یک سایت به زبان های دیگر وجود دارد که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره خواهیم کرد.
- اولین شیوه به این صورت است که به تعداد زبان هایی که می خواهید مطلب خود را ترجمه کنید، ورژن های جدید و جدا از هم از پست ها و یا کل برگه ها ایجاد کنید. همچنین پلاگین ها و پوسته را نیز ترجمه کنید و این ترجمه ها را با دادن لینک به یکدیگر مرتبط کنید.
- شیوه دیگر آن است که هر پستی را که ترجمه کردید، می توانید درون خود آن پست ذخیره نمایید.
- در روش بعدی شما می توانید به جای اینکه از محتوای ارسال شده استفاده کنید، در برگه ای که ایجاده کرده اید مدیریت ترجمه را قرار دهید.
- یک راه آسان تری نیز وجود دارد و آن استفاده از سرویس های ترجمه آنلاین است.
- در روش دیگر شما با استفاده از شبکه مالتی سایت وردپرس می توانید چند سایت ایجاد کرده و به هر کدام از سایت ها یک زبان اختصاص دهید و سایت مورد نظرتان را برای زبانی که در نظر گرفته اید انتخاب کنید.
- می توانید یک سایت کاملا جدا ایجاد کنید و آن ها را از طریق پوسته به یکدیگر لینک کنید.
اما گذشته از این شیوه ها، روش های ساده تری نیز وجود دارد. شما با استفاده از ابزار هایی که مترجم های آنلاین در اختیارتان می گذارند می توانید سایت خود را چند زبانه کنید و این چند زبانه کردن می تواند به صورت خودکار و همچنین رایگان انجام شود.
اما شهر وردپرس شیوه های ساده تری را در اختیارتان می گذارد؛ به این صورت که شما با استفاده از افزونه های موجود در وردپرس می توانید اینکار را انجام دهید.
نکته قابل توجه در اینجا این است که شما باید قالبی مناسب برای مطالب خود داشته باشید؛ به عنوان مثال برای زبان هایی که از راست به چپ نوشته می شوند از قالب راست چین و برای زبان هایی که از چپ به راست نوشته می شوند از قالب چپ چین استفاده کنید. به همین دلیل شما باید دو فایل به نام های rtl.css و ltr.css ایجاد کنید تا هر دو قالب را بتوانید داشته باشید.
علاوه بر استفاده از کد های CSS در ادامه با شهر وردپرس همراه باشید تا چند افزونه بسیار کاربردی و قدرتمند را برای چند زبانه کردن سایت وردپرسی به شما معرفی کنیم.
افزونه های چند زبانه کردن سایت وردپرسی
در این قسمت افزونه هایی را به شما معرفی خواهیم کرد تا با استفاده از آن ها بتوانید مدیریت ترجمه را به بهترین شکل انجام دهید.
افزونه Weglot
اولین افزونه ای که به شما معرفی می کنیم، افزونه weglot است. این افزونه وردپرس همیشه آپدیت است و امکانات بسیاری برای کاربران دارد.
از مزیت های دیگر این افزونه می توان به سازگار بودنش با تمام افزونه ها و قالب های وردپرس اشاره کرد. این افزونه یک رابط کاربری بسیار قوی و منحصر به فرد دارد که می تواند تمام زبان ها و ترجمه ها را کنترل و مدیریت کند. نمونه رایگان این افزونه ترجمه تا 2000 کلمه را پشتیبانی می کند اما اگر متن بیشتر از 2000 کلمه باشد نسخه پولی آن باید مورد استفاده قرار گیرد.
افزونه Polylang
افزونه بعدی که به معرفی آن خواهیم پرداخت، دارای نسخه های متفاوتی است. البته نسخه رایگان نیز دارد ولی در نسخه رایگان آن محدودیت هایی وجود دارد که ممکن است شما را با مشکلاتی درگیر کند؛ در این صورت باید از نسخه غیر رایگان آن استفاده کنید تا تمام امکانات لازم را در اختیار داشته باشید. با استفاده از این افزونه می توانید تعداد نامحدودی از زبان های مورد نظر خود را برای ترجمه اضافه کنید.
همچنین تمام فهرست ها، ابزار ها، برچسب ها و هر محتوایی که در سایت شما باشد را می توان با استفاده از این افزونه ترجمه کرد. روش نصب و استفاده از این افزونه بسیار راحت است.
کافی است بعد از نصب و فعالسازی این افزونه، در قسمت Languages زبان مورد نظر خود را انتخاب کرده و به لیست زبان ها اضافه کنید. در قسمت بعدی یعنی Strings Translations می توانید قالب زمان و تاریخ و همچنین عنوان سایت را مشخص نمایید.
قسمت بعدی که باید آن را کامل کنید Settings است. در این قسمت شما باید زبان پیش فرضی برای سایت خود انتخاب نمایید. اکنون برای درج متن مورد نظر خودتان باید به قسمت نوشته ها و یا افزودن برگه بروید و در قسمت Languages زبان مورد نظر را انتخاب کرده و با انتخاب آیکون + می توانید مطلب مورد نظر خود را اضافه کنید.
افزونه Wpml
اگر بخواهیم از نظر قدرت و جامع بودن، افزونه ها را دسته بندی کنیم، یقینا این افزونه یکی از قوی ترین افزونه ها خواهد بود.
شاید یکی از دلایل اینکه این افزونه قوی است این باشد که نسخه رایگان ندارد. این افزونه به شما کمک می کند تا به راحتی بتوانید سایتی کاملا تخصصی و حرفه ای داشته باشید که از قابلیت چند زبانه کردن نیز بهره می برد.
این افزونه قابلیت های شگفت انگیز زیادی دارد؛ مثلا شما می توانید این افزونه را روی تعداد نامحدودی از سایت ها استفاده کنید؛ چرا که این افزونه تعداد غیرقابل شمارشی لایسنس دارد. اگر بخواهیم در یک کلام ویژگی های این افزونه را به صورت نکته ای بیان کنیم به موارد زیر اشاره خواهیم کرد:
- چند زبانه کردن سایت وردپرسی بسیار آسان
- توانایی ترجمه محتوایات سایت به چندین زبان
- توانایی ترجمه تمام بخش های سایت از جمله هدر و فوتر
البته این افزونه قابلیت های زیادی دارد اما از جمله مهمترین اینها چند مورد بالا است.
افزونه nLingual
این افزونه یکی از آن افزونه های رایگانی است که می توانید از آن تا مدت ها بهره ببرید. اما آپدیت این افزونه دچار مشکل شده است و از این نظر می توان گفت که آن چنان به روز نیست؛ اما این مسئله باعث ناکار آمدی این افزونه نشده است و همچنان می توان از آن استفاده کرد.
عملکرد افزونه nlingual به این صورت است که برای ترجمه پست های مورد نظر، و برای هرکدام از آن ها یک پست جدا ایجاد می کند و با استفاده از لینک آن ها را به هم مرتبط می سازد، به این ترتیب شما می توانید کنترل خوبی روی ترجمه داشته باشید. با استفاده از این افزونه شما می توانید به سه روش زبان های مورد نظر خود را فراخوانی کنید.
- با استفاده از Sub Domain
- با استفاده از پسوند مسیر
- با استفاده از توابع Get و Post
افزونه Multilingual Press
این افزونه نیز مانند افزونه nlingual رایگان است. اما اگر بخواهید یک افزونه کاملا حرفه ای داشه باشید، می توانید نسخه پولی آن را تهیه کنید. این افزونه شما را قادر می سازد تا سایت های گوناگون یک شبکه را به یکدیگر مرتبط کنید و از هر سایت برای نمایش یک زبان استفاده کنید. افزونه Multilingual Press می تواند تعداد 174 زبان را پشتیبانی کند. در ضمن لینک های ساخته شده توسط این افزونه با موتور های جستجوی گوگل سازگاری بالایی دارند.
جمع بندی
افزونه هایی که در بالا توضیح داده شدند از بهترین افزونه ها برای ترجمه و چند زبانه کردن سایت وردپرسی هستند و شما به راحتی می توانید از آن ها برای این منظور استفاده کنید.