میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست مطالب

فهرست مطالب

تفاوت دسته و برچسب در وردپرس چیست؟

تفاوت دسته و برچسب در وردپرس

یکی از کار هایی که امروزه کاربران برای بهینه سازی وب سایت های اینترنتی خود برای موتور های جست و جو انجام می دهند محتوا نویسی در سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. یکی از امکاناتی که وردپرس در زمان ایجاد تولید محتوا در اختیار کاربران می گذارد دسته بندی ها و برچسب ها هستند که می توانند بهترین ساختار و منظم ترین دسته بندی را برای یک نوشته ایجاد کنند.

دسته بندی در وردپرس

به طور کلی دسته بندی در وردپرس یکی از رایج ترین روش ها برای سازماندهی کردن محتوا هایی می باشد که کاربران از آن برای محتوا هایی که بر روی وب سایت های وردپرسی خود قرار می دهند استفاده می کنند. در واقع اولین تفاوت دسته و برچسب در وردپرس را می توان به تعریف منحصر به فرد هر یک از آنها اختصاص داد.

در واقع دسته بندی ها می توانند یک موضوع مرتبط و خاص را شامل شوند و به این صورت است که کاربران می توانند بر روی هر یک از دسته بندی ها کلیک کرده و تمام نوشته هایی را که در آن دسته بندی قرار گرفته است را مشاهده نمایند. البته لازم به ذکر است که عنوان نوشته ها باید با عنوان دسته بندی دارای ارتباط مستقیم باشند و موضوع های مرتبط در آن قرار بگیرند.

دسته بندی ها در وردپرس می توانند نظم خاصی را به نوشته ببخشند چون با گذشت زمان مطالبی که برای یک وب سایت نوشته می شوند افزایش پیدا می کند و اگر آنها به شکل مناسب دسته بندی نشوند با گذشت زمان همه نوشته ها به صورت نامنظم قابل مشاهده هستند و نمی توان تشخیص داد که هر نوشته مربوط به کدام دسته است.

دسته بندی کردن مطالب و نوشته ها در وردپرس کمک بسیار زیادی به کاربران می کند در واقع کاربرانی که به وب سایت شما مراجعه می کنند می توانند با مراجعه به هر دسته مطالبی که در آن دسته قرار دارد را مشاهده کنند.

 

دسته بندی در وردپرس

 

وجود دسته بندی های درست و مرتبط برای نوشته های درون وب سایت سبب جلب رضایت کاربران بازدید کننده می شود و اگر دسته بندی ها ایجاد نشوند تمامی نوشته ها به صورت نامنظم و بدون هیچ سارختاری به کاربران نمایش داده می شوند که این موضوع چندان جالب نیست چون با ترک کردن صفحه وب سایت شما توسط کاربران تاثیرات منفی ای در سئوی وب سایت شما رخ می دهد.

در نتیجه می توان گفت که وجود دسته بندی ها در وب سایت هایی که با سیستم مدیریت محتوای وردپرس راه اندازی شده اند ضروری است چون می تواند سبب نظم در ساختار نوشته ها و جلب رضایت کاربران شود که زمانی که به وب سایت شما مراجعه می کنند می توانند به راحتی موضوعی را که به دنبال آن هستند پیدا کنند.

بنابراین می توان گفت که از دسته بندی ها برای گروه بندی کردن موضوعات عمومی و کلی وب سایت های اینترنتی استفاده می شود که هر یک از دسته بندی ها می توانند برای خود زیر مجموعه هایی داشته باشند و معمولا می توان از آنها در منوی وب سایت هم استفاده کرد.

دسته ها دارای یک ساختار سلسله مراتبی هستند و می توان برای هر یک از آنها یک زیر دسته که در اصلاح به آنها دسته فرزند هم گفته می شود ایجاد کرد.

 

برچسب ها در وردپردس

برچسب ها در وردپرس درون نوشته ها استفاده می شوند و از آنها برای توصیف یک سری از جزئیات خاص در مطلب استفاده می شود. در واقع می توان آنها را به عنوان میکرو داده هایی درون یک نوشته استفاده کرد در واقع کاربرد آنها ایجاد یک طبقه بندی برای خرد مطالب در نوشته ها است.

برچسب ها بر خلاف دسته ها سلسله مراتبی نیستند و کاربران می توانند از آنها در تعداد زیاد درون نوشته های خود استفاده کنند. در کل برچسب ها دارای یک ساختار به دسته ها می باشند و اگر بخواهیم یک تعریف ساده از دسته و برچسب در وردپرس ارائه دهیم، باید گفت که برچسب ها دومین ساختاری هستند که با استفاده از آنها می توانید مطالب و نوشته های درون وب سایت خود را دسته بندی و آرشیو کنید.

در واقع با قرار دادن برچسب ها درون نوشته های وردپرس شما می توانید یک سری توضیحات کلی در رابطه با نوشته هایی که درون وب سایت شما قرار دارد تهیه کنید، به طور کلی برچسب ها نوعی دیگر از دسته ها هستند اما نسبت به دسته ها کوچکتر و در داخل محتوا ها قرار می گیرند که دارای دسته های مختلف هستند اما ویژگی های آنها با یکدیگر مشابه است.

برچسب ها در وردپردس

 

به عنوان مثال شما یک وب سایت شخصی دارید که درون آن محتوا هایی را در رابطه با زندگی خود می نویسید و برای آنها دسته هایی را به نام مسافرت، خاطرات روزمره، موسیقی و کتاب ایجاد کرده اید. حالا زمانی که شما یک نوشته در رابطه با کتابی که مطالعه کرده اید برای کاربران خود می نویسید آن را در دسته کتاب اضافه می کنید و برچسب هایی را مانند کتاب، مطالعه و … به آن اختصاص می دهید.

در واقع تفاوت دسته و برچسب در وردپرس پس از انتشار نوشته ها نمایان است اما نکته ای که در رابطه با آنها وجود دارد این است که شما باید برای نوشته های خود حتما یک دسته بندی انتخاب کنید اما وجود برچسب ها چندان الزامی نیست و زمانی که به نوشته ها دسته بندی اختصاص داده نشود آن نوشته به صورت خودکار در دسته طبقه بندی نشده قرار می گیرد.

دسته ها و برچسب ها سبب ساختن یک ساختار برای نوشته های وب سایت شما می شوند. در ادامه به بررسی تفاوت دسته و برچسب در وردپرس خواهیم پرداخت تا به صورت کامل با هر یک از آنها آشنا شوید.

 

اهمیت استفاده کردن از دسته و برچسب در وردپرس

اضافه کردن دسته ها به مطالب و نوشته ها می تواند یک نظم خاص به آنها ببخشد به شکلی که کاربران بازدید کننده زمانی که به وب سایت شما مراجعه می کنند به راحتی می توانند مطالب مورد نظر خود را پیدا کنند و نیاز به صرف زمان زیادی نمی باشد. اما اضافه کردن برچسب ها به نوشته ها می تواند سبب دسترسی سریع خوانندگان به نوشته ها شود و خواندن آن نوشته را برای آنها لذت بخش تر کند.

همچنین لازم به ذکر است که اگر از دسته ها و برچسب ها درون نوشته هایی که ایجاد کرده اید استفاده نکنید پس از گذشت یک مدت که از شروع کار شما با وردپرس بگذرد با یک حجم انبوه از نوشته ها درون وب سایتتان مواجه خواهید شد و این موضوع می تواند کار شما را سخت تر کند.

به طور کلی تفاوت دسته و برچسب در وردپرس سبب شده است که استفاده از آنها دارای اهمیت باشد اما شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که آیا از دسته و برچسب ها باید به صورت هم زمان درون یک نوشته استفاده کرد؟

 

اهمیت استفاده کردن از دسته و برچسب در وردپرس

 

که در پاسخ به این سوال می توان گفت که هر یک از نوشته هایی که درون وب سایت شما منتشر می شوند دارای یک موضوع متفاوت هستند و ممکن است که بعضی از نوشته ها  درون هیچ کدام از دسته بندی هایی که توسط شما درون وب سایت تعریف شده اند قرار نگیرد.

اما شما نمی توانید برای هر یک از نوشته های خود یک دسته بندی جداگانه ایجاد کنید چون وجود دسته بندی های زیاد سبب بی نظمی می شود.

از آنجایی که موتور های جست و جو می توانند دسته بندی های وب سایت را درک کنند، با بروز شدن محتوا ها به این نتیجه می رسند که این دسته بندی را که اکثر مواقع به عنوان یک نتیجه جست و جو به کاربران نشان می داده به صفحه های زیرین بفرستد و همین موضوع باعث می شود که شما نیاز به استفاده از برچسب ها برای نوشته های وب سایتتان داشته باشید.

به شما پیشنهاد می کنیم که تا حد امکان نام دسته ها و برچسب های شما با یکدیگر یکسان نباشد چون در این صورت شما عملا در حال انجام یک کار بیهوده هستید، اما سعی کنید که وجه اشتراک محتوا های مختلف را با عنوان های برچسب یکسان در نظر بگیرید.

 

نقش دسته و برچسب در وردپرس

در واقع دسته و برچسب در وردپرس نقش بسیار مهمی در سازماندهی درست نوشته های یک وب سایت دارند و آنها می توانند به یک وب سایت کمک کنند تا رتبه بهتری را توسط موتور های جست و جوی گوگل کسب کند، همچنین سبب افزایش بازدید کنندگان از وب سایت می شود و می تواند یک تجربه کاربری خوب را برای آنها رقم بزند.

در نام گذاری وردپرس، دسته ها و برچسب ها هر دو به عنوان یک طبقه بندی یا همان Taxonomy شناخته می شوند که تنها هدف آنها مرتب کردن نوشته ها و مطالب برای بهبود قابلیت استفاده از وب سایت شما می باشد.

استفاده صحیح از دسته ها و بر چسب های وردپرس باعث می شود که کاربران و موتور های جست و جوی خزنده گوگل به راحتی و با سرعت وب سایت شما را پیدا نمایند. دسته ها و برچسب ها می توانند علاوه بر مدیریت ساختار یک وب سایت، دسترسی آن را تقویت کنند و این موضوع یک جنبه مثبت در کسب و کار های اینترنتی به شمار می رود.

 

نقش دسته و برچسب در وردپرس

 

با توجه به توضیحات بالا می توان نتیجه گرفت که کاربران در زمان استفاده یا ایجاد دسته ها و برچسب ها نمی توانند مرتکب اشتباه شوند چون هر اشتباه کوچکی می تواند بر رتبه بندی سئو وب سایت و تجربه کاربری تاثیر منفی بگذارد.

بنابراین از آنجایی که وجود دسته ها و برچسب ها یک جزء جدایی ناپذیر از وب سایت های وردپرسی هستند، هر زمان که اقدام به طراحی یک وب سایت وردپرسی کردید در مرحله اول آنها را ایجاد کنید چون در غیر این صورت رتبه بندی سئو و بک لینک ها را از دست خواهید داد.

همچنین لازم به ذکر است که تفاوت دسته و برچسب در وردپرس گاهی اوقات باعث می شود که کاربران آنها را با یکدیگر اشتباه بگیرند و با رعایت نکردن برخی از نکات و یا زیاده روی در استفاده آنها سئو وب سایت خود را به خطر بندازند.

تفاوت دسته و برچسب در وردپرس

همان طور که در بخش های بالا اشاره کردیم تفاوت دسته و برچسب در وردپرس گاهی اوقات باعث می شود که کاربران آنها را با یکدیگر اشتباه بگیرند.

به عنوان اولین تفاوت دسته و برچسب در وردپرس می توان به گسترده بودن گروه بندی های دسته ها اشاره کرد، در واقع دسته ها را می توان به صورت یک موضوع کلی یا به عنوان فهرست مطالب در نظر گرفت.

دسته ها در وردپرس برای این ساخته می شوند که به کاربران بگویند وب سایت شما در رابطه با چه موضوعی است در واقع به کاربران می توانند در یافتن بهتر مطالب مورد نظر کمک کنند.

یکی دیگر از مواردی که سبب تفاوت دسته و برچسب در وردپرس شده است ساختار آنها می باشد که دسته ها دارای ساختار سلسله مراتبی هستند و کاربران می توانند بر اساس نیاز هایی که دارند از سایر زیر دسته ها استفاده کنند. رابطه دسته ها و زیر دسته هایی که دارند به صورت رابطه والد و فرزند است.

به عنوان مثال می توان قاره آسیا را یک دسته در نظر گرفت و کشور های ایران، چین و … را زیر دسته یا دسته فرزند برای آن در نظر گرفت.

یکی دیگر از مواردی که باعث به وجود آمدن تفاوت دسته و برچسب در وردپرس شده است، توصیف ریز جزئیات توسط برچسب ها است. در کل می توان گفت که بیشترین کاربرد برچسب ها توصیف برخی از جزئیات خاص در نوشته ها می باشد.

برچسب ها را می توان مانند فهرست مطالب یک وب سایت در نظر گرفت، به طور کلی برچسب ها داده های کوچکی هستند که برای ایجاد یک طبقه بندی کوچک درون محتوا ها از آنها استفاده می شود.

تفاوت دسته و برچسب در وردپرس

 

همچنین برچسب ها دارای ساختار سلسله مراتبی نیستند و هیچ ارتباطی بین آنها وجود ندارد و استفاده از آنها اختیاری است که همین موضوع باعث تفاوت دسته و برچسب در وردپرس شده است.

همان طور که در مثال بالا توضیح دادیم قاره آسیا دسته و ایران زیر دسته است که می توانید نام برخی از استان ها را مانند همدان و تهران به عنوان برچسب در نظر بگیرید که کاربران می توانند با کلیک بر روی نام هر یک از استان ها تمامی مطالبی که در وب سایت شما مربوط به آنها است را مشاهده کند.

یکی دیگر از مواردی که می توان آن را به عنوان بزرگترین تفاوت دسته و برچسب در وردپرس در نظر گرفت این می باشد که کاربران باید نوشته های خود را حتما در یک دسته قرار دهند اما هیچ لزومی برای استفاده از برچسب ها نیست.

ظاهر پیوند های یکتا یکی دیگر از مواردی است که باعث به وجود آمدن تفاوت دسته و برچسب در وردپرس شده است، در واقع ظاهر پیوند های دسته و برچسب با یکدیگر متفاوت هستند و اگر از یک ساختار دلخواه برای پیوند های وب سایتتان استفاده می کنید پیشوند های پایه در وب سایت شما متفاوت می باشد.

به عنوان مثال آدرس اینترنتی URL برای دسته ها در وب سایت شما به صورت shahrwp.com/category/Iran است و برای برچسب ها به صورت shahrwp.com/tag/Hamedan می باشد.

نکته های بهبود سئو با استفاده از دسته و برچسب

استفاده از برچسب ها در نوشته هایی که ایجاد می کنید چندان الزامی نیست اما وجود دسته ها را می توان الزامی دانست اما وجود هر دو آنها درون یک نوشته که ایجاد می شود می تواند تاثیر بسیاری در سئوی وب سایت شما بگذارد.

برخی از نکات سبب تفاوت آنها شده است به همین دلیل توصیه می کنیم که از هر دو آنها درون نوشته هایتان استفاده کنید. در ادامه برخی از نکاتی را که با استفاده از دسته ها و برچسب ها می تواند سبب بهبود سئوی وب سایت شما شود را توضیح داده ایم.

نکاتی که سبب بهبود سئو می شوند عبارتند از:

 

نکته های بهبود سئو با استفاده از دسته و برچسب

استفاده از کلمات کلیدی

اگر می خواهید وب سایت شما دارای رتبه خوبی باشد باید وب سایت خود را در داشتن نتایج خوب در گوگل بهبود دهید تا وب سایت شما یک ترافیک با کیفیت داشته باشد که برای این کار باید در دسته ها و برچسب هایی که ایجاد می کنید از کلمات کلیدی استفاده کنید.

با انجام یک تحقیق در رابطه با کلمه های کلیدی می توانید یک مجموعه کامل از کلمات کلیدی مرتبط برای وب سایت خود داشته باشید و از آنها در دسته ها و برچسب ها استفاده نمایید تا کاربران بازدید کننده و موتور های جست و جو شما را پیدا کنند.

همچنین اطمینان حاصل کنید که دسته ها و برچسب هایی که ایجاد می کنید با موضوع وب سایت شما مرتبط باشند چون این موضوع می تواند خوانایی نوشته های وب سایت و قابلیت دسترسی را افزایش دهد.

 

ساختاردهی دسته ها و برچسب ها در وردپرس

دقت داشته باشید که قبل از انتشار دادن نوشته ها ابتدا یک ساختار سازمانی برای وب سایتتان ایجاد نمایید، چون این کار باعث می شود زمانی که مجبور هستید دسته، زیر دسته و برچسب ها را تغییر دهید دیگر نیازی به تغییر دادن مسیر های صفحه نداشته باشید.

همچنین می توانید بسته به استفاده از کلمه های کلیدی از دسته ها و برچسب ها برای مشاهده بهتر نوشته های درون وب سایتتان استفاده کنید، اما این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده از دسته های زیاد می تواند وب سایت شما را پیچیده کند.

بنابراین پیشنهاد می شود که در ابتدا از دسته های عمومی شروع کنید و پس از رشد وب سایت در صورت نیاز از سایر زیر دسته ها استفاده کنید البته لازم به ذکر استه که هیچ اجباری در اضافه کردن زیر دسته ها نمی باشد.

 

دقت در استفاده از برچسب ها

به طور کلی سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارای دو نسخه است که عبارتند از wordpress.com که یک پلتفرم وبلاگ نویسی رایگان است و wordpress.org که پر استفاده ترین سیستم مدیریت محتوا در جهان می باشد.

این دو مورد دو نسخه متفاوت از وردپرس هستند که هر کدام از آنها خدمات مختلفی را به کاربران ارائه می دهند بنابراین باید کاربران در زمان استفاده از دسته ها و برچسب ها بر روی هر یک از این پلتفرم ها دقت کنند.

زمانی که کاربران با پلتفرم wordpress.com کار می کنند، می توانند درون نوشته های خود از از برچسب های زیادی استفاده کنند و این کار اجازه می دهد که کاربران بازدید کننده بتوانند به راحتی نوشته های مورد نظر خود را با برچسب های مختلف پیدا کنند.

اما زمانی که یک وب سایت با پلتفرم wordpress.org طراحی می کنید نمی توانید از برچسب های بی شمار استفاده کنید چون استفاده بیش از حد از برچسب ها می تواند سبب دوپلیکیت شود و یک تاثیر منفی بر روی عملکرد وب سایت شما بگذارد.

موتور های جست و جوی گوگل وجود برچسب های زیاد را کپی کردن از سایر دسته ها فرض می کنند که این موضوع باعث می شود محتوای شما را برای نمایش در نتایج گوگل مناسب ندانند.

عدم ایجاد دسته های جداگانه برای هر نویسنده

ممکن است برخی از وب سایت هایی که با سیستم مدیریت محتوای وردپرس طراحی شده اند دارای چند نویسنده برای نوشته های خود باشند، که اکثر مدیر های این دسته از وب سایت ها برای ساده تر شدن کار نویسندگان و جدا کردن نوشته های آنها برای هر نویسنده یک دسته جداگانه ایجاد می کنند که این کار اشتباه است.

چون سیستم مدیریت محتوای وردپرس خودش دارای یک سیستم طبقه بندی برای نویسندگان می باشد، و زمانی که نویسندگان یک نوشته جدید را با نام خود منتشر می کنند، نام آنها در آن صفحه نمایش داده می شود.

گاهی اوقات ممکن است که مدیر سایت بخواهد نام نویسندگان وب سایت خود را تغییر دهد که خوشبختانه وردپرس این امکان را در اختیار کاربران خود قرار داده است تا بتوانند نام نویسنده را تغییر دهند. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با تغییر نام نویسنده می توانید به مقاله تغییر نام نویسنده در وردپرس مراجعه کنید.

نتیجه گیری

در مقاله بالا به صورت کامل توضیحاتی را در رابطه با تفاوت دسته و برچسب در اختیار شما قرار دادیم، به طور کلی وب سایتی که شما با سیستم مدیریت محتوای وردپرس طراحی می کنید برای کاربران شما می باشد نه برای موتور های جست و جوی گوگل، و هر موتور جست و جویی در زمان ارزیابی نوشته های شما مانند کاربران بازدید کننده در رابطه با وب سایت شما فکر می کند.

بنابراین اگر شما در وب سایتتان از دسته ها و برچسب ها به درستی استفاده کنید از مزایای سئو هم بهره مند خواهید شد چون دسته ها و برچسب ها یک طبقه بندی پیش فرض در وردپرس هستند. همچنین بهتر است که همیشه وب سایت خود را مانند یک کتاب در نظر بگیرید و دسته های آن را مانند یک فهرست کتاب به صورت هوشمندانه انتخاب کنید و از برچسب ها برای ارتباط بیشتر با نوشته استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *