میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست مطالب

فهرست مطالب

CDN چیست و چه مزایایی دارد؟

CDN چیست

امروزه پس از اختراع اینترنت و گسترش استفاده از آن در همه زمینه ها مشکلات و مسائلی به وجود آمده که به نحوی سبب افت کیفیت در ارائه خدمات اینترنتی شده است. یکی از مهمترین عواملی که باعث افت کیفیت اینترنت شده، شلوغ شدن اینترنت و افزایش تعداد کاربرانی است که از اینترنت استفاده می کنند، در واقع همه این دلایل می توانند باعث افزایش یافتن میزان درخواست ها از وب سایت ها و سایر منابع شوند و زمانی که حجم درخواست ها افزایش یابد ممکن است که منابع به صورت کامل از دسترس خارج شوند. اما امروزه المانی به نام CDN توانسته است این موضوع را حل کند و از دسترس خارج شدن منابع جلوگیری نماید.

به طور کلی CDN به معنای سیستم توزیع محتوا است که می تواند سبب عملکرد بهتر وب سایت و افزایش سرعت بارگذاری آن شود و همان طور که از نامش مشخص است می تواند وظایف رساندن محتوا های وب سایت را به بازدید کنندگان به عهده بگیرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی اینکه CDN چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد بپردازیم تا به صورت کامل با آن و نحوه کارکردش آشنا بشویم، پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

CDN چیست؟

با افزایش پیدا کردن تاکید های گوگل برای افزایش پیدا کردن سرعت بارگذاری وب سایت ها و تاثیر مثبت آنها در سئو وب سایت همه کاربرانی که برای کسب و کار خود از وب سایت های اینترنتی استفاده می کنند به دنبال راه حل های مختلفی برای افزایش سرعت در وب سایت های خود هستند که امروزه یکی از این روش ها استفاده از CDN می باشد.

 شاید برای شما هم این سوال که CDN چیست پیش آمده باشد که در پاسخ به این سوال باید گفت که CDN یا همان Content Delivery Network که به معنای شبکه توزیع محتوا است و در واقع مفهوم کلی آن عبارت است از: شبکه ای از سرور ها که در نقاط مختلف جغرافیایی در کنار یکدیگر کار می کنند و هدف کلی آنها ارسال کردن محتوای وب سایت ها از نزدیک ترین سرور به سمت کاربران می باشد که این کار به منظور افزایش سرعت بارگذاری وب سایت ها انجام می شود.

به طور کلی خرید و فعال سازی CDN می تواند باعث افزایش سرعت دسترسی به اطلاعات شود و اینکه CDN از چه ترفند هایی برای دسترسی به اطلاعات و داده ها با سرعت بالا استفاده می کند سوالی است که در بخش بعدی همین مقاله به آن پاسخ خواهیم داد.

هنگامی که یک شبکه CDN ساخته می شود، سرور هایی در نقاط مختلف جهان و در کشور های مختلف با یک طول جغرافیایی کانفینگ و مشخص شده قرار می گیرد که می توانند تمامی اطلاعات و داده ها را از سرور اصلی دریافت کنند و آنها را به صورت کش و بر اساس موقعیت جغرافیایی کاربران و بازدید کنندگان ذخیره نمایند که این کار با شناسایی ISP مخابراتی کاربران انجام می شود و اطلاعات و داده های مورد نیاز کاربر را از طریق نزدیک ترین CDN به آن تحویل می دهد و با انجام این کار کاربر با سرعت بالاتری داده های مورد نیاز خود را دریافت می کند.

CDN چیست ؟

برای درک بهتر مفهوم CDN چیست بهتر است یک مثال از نحوه بارگذاری وب سایت برای شما توضیح بدهیم، در واقع زمانی که یک کاربر یک آدرس اینترنتی URL را در مرورگر خود وارد می کند، مرورگر کاربر به سرور میزبانی وب سایت متصل می شود و اطلاعات و داده های مورد نیاز کاربر را برای بار گذاری از سایر صفحه هات دریافت می نماید که این اطلاعات و داده ها شامل ویدئو ها، تصاویر و سایر فایل های html، css و جاوا اسکریپت است و سرعت بار گذاری این فایل ها بستگی به میزان فاصله موقعیت مکانی و هاست میزبانی کاربر دارد.

به عنوان مثال اگر هاست وب سایت شما در شهر X قرار دارد، کاربرانی که در شهر Y قرار دارند نسبت به کاربرانی که خارج از کشور قرار دارند به دلیل اینکه فاصله کمتر است خیلی سریع تر می توانند به مطالبی که در وب سایت شما قرار دارند دسترسی پیدا کنند. به طور کلی هر چقدر که کاربر از هاست شما دور باشد، دسترسی پیدا کردن به مطالب وب سایت شما برای آن زمان بیشتری خواهد برد.

در واقع CDN  باعث می شود که محتوای استاتیکی که در درون وب سایت شما قرار دارد در بین شبکه هایی از سرور ها و در موقعیت مکانی های مختلف توزیع شود. در زمان دسترسی بازدید کنندگان به وب سایت شما، نزدیک ترین سرور به کاربر وظیفه ارسال کردن محتوای مورد نیاز را برای بارگذاری وب سایت به عهده می گیرد و به این ترتیب با ارسال کردن محتوا از نقاط نزدیک به سمت کاربر سبب افزایش سرعت بارگذاری وب سایت ها بر روی مرورگر خواهد شد.

کاربرد استفاده از CDN چیست؟

در پاسخ به این سوال که کاربرد CDN چیست باید گفت که شبکه تولید محتوای CDN می تواند با استفاده از سرور هایی که در سراسر جهان توزیع شده اند با توجه به موقعیت جغرافیایی کاربران از طریق نزدیک ترین سرور به کاربران، محتوا های ذخیره شده را به آن ارائه بدهد. به طور کلی سیستم توزیع محتوای CDN تاثیر بسیاری در افزایش سرعت سئو محتوا دارد و می تواند با افزایش پهنای باند در وب سایت هایی مانند گوگل، فیسبوک، یاهو و… که دارای ترافیک بالایی هستند تاثیر مثبتی بگذارد.

CDN ها دارای انواع مختلفی هستند که می توانند به صورت خصوصی و صرفا برای یک کشور یا اینکه یک شرکت خاص در دسترس باشند. به عنوان مثالی از این مورد شبکه CDN چاینکاش که در کشور چین قرار دارد و یا CDN گوگل که فقط در اختیار خود گوگل قرار گرفته و توسط آن استفاده می شود.

نحوه کار CDN چیست؟

همان طور که می دانید CDN برای به حداقل رساندن فاصله ای که بین سرور وب سایت ها و بازدید کنندگان قرار دارد، نسخه کش شده وب سایت را در چندین مکان جغرافیایی که به آنها POP می گویند ذخیره می کند که هر POP شامل تعدادی سرور که حاوی محتوای کش شده هستند می باشد و مسئول تحویل آنها به بازدید کنندگانی که در فاصله نزدیک قرار دارند است.

نحوه کار CDN چیست ؟

اجازه بدهید فایده این کار را با یک مثال برای شما توضیح بدهیم، در واقع بدون وجود CDN همه کاربران وب سایت شما محتوا را از سرور اصلی دریافت می نمایند و به عبارتی مررگر کاربران تمامی درخواست ها را به سمت سرور اصلی می فرستد که این سرور وظیفه دارد پاسخ را که همان بارگذاری محتوا می باشد برای آنها ارسال کند.

اما ممکن است که وب سایت شما دارای ترافیک بالایی باشد و سبب به وجود آمدن مشکلاتی شود که در اینجا موقعیتی پیش خواهد آمد که سرور باید به درخواست های زیادی پاسخ بدهد و انجام این کار بار زیادی به سرور تحمیل می کند و در نتیجه پاسخ ها دیرتر ارسال  می شوند، همچنین این کار موجب می شود که وب سایت شما دیرتر بارگذاری شود و در نهایت یک تجربه کاربری بسیار بد برای کاربران و بازدید کنندگان وب سایت شما رقم بخورد. بنابراین اینجاست که اهمیت استفاده از CDN به چشم می آید.

در واقع در رابطه با اینکه نحوه کار CDN چیست می توان گفت که CDN  با استفاده از پاپ ها اطلاعات را به صورت کش شده ذخیره می کند و در زمان نیاز کاربران به اطلاعات آنها را ارسال می کند.

مزایای استفاده از CDN چیست ؟

مزایای استفاده از CDN چیست ؟

مزایای استفاده از CDN در وب سایت ها عبارتند از:

افزایش امنیت وب سایت

استفاده از CDN در وب سایت های اینترنتی سبب اضافه شدن یک لایه امنیتی خواهد شد که امروزه ارائه دهندگان سرویس های CDN از ابزار های متفاوت برای افزایش یافتن ضریب امنیت استفاده می کند. به عنوان مثال استفاده از فایروال توسط CDN ها برای جلوگیری از حملات دیداس است.

 همچنین بارگذاری شدن وب سایت شما توسط چندین سرور و از طریق مکان های مختلف می تواند احتمال حمله به وب سایت شما را توسط هکر ها کاهش بدهد.

وجود چندین سرور و تقسیم شدن محتوای وب سایت بر روی سرور های مختلف موجب جلوگیری از دسترس خارج شدن وب سایت شما در زمان حمله های دیداس و پیک های ترافیک خواهد شد و مانع از آسیب زدن به وب سایت شما شود بنابراین استفاده از آن در وب سایت های اینترنتی یک راهکار بسیار عالی برای افزایش امنیت می باشد.

برای آشنایی با حملات دیداس و اینکه چگونه رخ می دهند می توانید به مقاله دیداس چیست مراجعه نمایید.

افزایش سرعت بارگذاری وب سایت

همان طور که در بخش های بالا اشاره کردیم استفاده از سیستم توزیع محتوای CDN توسط وب سایت  های اینترنتی سبب افزایش سرعت بارگذاری صفحات و محتوای درون وب سایت خواهد شد.

کاهش استفاده از پهنای باند

استفاده از سیستم توزیع محتوای CDN در وب سایت های اینترنتی موجب کاهش استفاده از پهنای باند و هزینه های اضافی خواهد شد. در واقع استفاده از CDN تاثیر بسیاری در کاهش ترافیک مصرفی و هزینه های میزبانی دارد و می تواند به کاهش استفاده از پهنای باند کمک کند.

افزایش Up Time

همان طور که می دانید سیستم توزیع محتوای CDN یک شبکه پیوسته از سرور ها به یکدیگر است اما گاهی اوقات ممکن است که یکی از این سرور ها از کار بیفتد که نیازی به هیچ گونه نگرانی نیست چون خیلی سریع سرور های دیگر جایگزین آن می شوند و به درخواست های کاربران پاسخ می دهند که به انجام این کار افزایش Up Time گفته می شود و در واقع این موضوع باعث می شود که کاربران اعتمادشان را نسبت به وب سایت اینترنتی شما از دست ندهند.

همچنین لازم به ذکر است که برعکس این موضوع می تواند آسیب های جدی ای را به وب سایت و برند شما بزند. بنابراین سعی کنید که همیشه سیستم توزیع محتوای CDN را از یک شرکت معتبر تهیه کنید تا آسیبی برای وب سایت شما ایجاد نشود.

افزایش نرخ تبدیل

در پاسخ به سوال مزایای CDN چیست باید گفت که این سیستم توزیع محتوا می تواند سبب افزایش نرخ تبدیل شود همچنین تحقیقات انجام شده نشان داده است که افزایش یا کاهش سرعت وب سایت ها و هر محتوای دیجیتالی ای می تواند تاثیر مستقیمی بر روی نرخ تبدیل بگذارد.

 شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که نرخ تبدیل چیست باید گفت که هنگامی که کاربران وارد وب سایت شما می شوند و عملیات مورد نظر خود را مانند ثبت نام یا خرید کردن و …  انجام می دهند یک تبدیل در وب سایت شما اتفاق می افتد که به درصد این تبدیل ها نرخ تبدیل می گویند.

بنابراین می توان نتیجه گرفت که وجود چند ثانیه نرخ تبدیل یا تاخیر در بارگذاری وب سایت های اینترنتی بزرگ می تواند موجب خسارت های بسیار زیادی شود.

کاهش تاخیر و پینگ

یکی دیگر از مزایای CDN را می توان کاهش تاخیر و پینگ معرفی کرد، بنابراین وقتی که محتوای درون وب سایت شما از یک فاصله جغرافیایی نزدیک به کاربران ارائه می شود و سبب کاهش تاخیر در شبکه و پینگ سرور خواهد شد. به طور کلی کاهش تاخیر های شبکه و پینگ سرور می تواند تاثیر به سزایی در بهبود سرعت وب سایت اینترنتی شما و تجربه های کاربری که جزو فاکتور های مهم در سئو می باشد داشته باشد.

نرخ پایین در ازدحام شبکه

در واقع هر چقدر که میزان ازدحام و شلوغی بر روی شبکه یک وب سایت اینترنتی کمتر باشد، عملکرد آن بهتر خواهد بود. به طور کلی ازدحام و شلوغی در شبکه زمانی رخ می دهد که تعدادی از کاربران به صورت هم زمان می خواهند به وب سایت شما دسترسی داشته باشند که این اتفاق بیشتر در زمان ارائه یک محصول پر طرفدار یا اجرا کردن یک کمپین تبلیغاتی رخ می دهد.

امروزه استفاده از سیستم توزیع محتوای CDN باعث تکثیر شدن محتوا های وب سایت بر روی سرور های مختلف خواهد شد که همین کار می تواند مانع از ازدحام و شلوغی های شبکه شود و در نهایت باعث شود فشار کمتری بر روی سرور اصلی باشد که در نتیجه می تواند عملکرد وب سایت شما را بهبود بدهد.

ایجاد یک تجربه کاربری خوب

تا ااینجای کار با برخی از مزایای CDN چیست آشنا شدید که هر یک از آنها می توانند مورد خاصی را درون وب سایت شما پشتیبانی کند و سبب ایجاد یک تجربه کاربری بسیار خوب شود. در واقع تجربه کاربری یکی از مهم ترین مواردی است که وبمستر باید آن را در نظر بگیرد و به آن توجه داشته باشد.

 بنابراین اگر وب سایت شما با سرعت پایین لود شود یا اینکه ویدئو ها و تصاویری که درون وب سایت شما قرار گرفته برای کاربر مناسب نباشد، هنگامی که کاربر برای بار دوم به وب سایت شما مراجعه می کند با ارور مواجه خواهد شد که مجبور است وب سایت شما را ترک کند و این موضوع می تواند سبب از دست دادن کاربران شود پس اگر می خواهید که کاربران خود را از دست ندهید و آنها را به مشتری تبدیل کنید باید وب سایت شما فاقد هر گونه عیب و نقص باشد که در این میان CDN می تواند کمک بسیار زیادی به وب سایت شما بکند.

در بخش بالا به صورت کامل در رابطه با اینکه مزایای CDN چیست پرداختیم و همان طور که متوجه شدید سیستم توزیع محتوای CDN یک قابلیت بسیار خوب است که به کمک آن می توانید موارد بسیاری را که به درخشان شدن وب سایت شما کمک می کند را پیاده سازی کنید و از آنها در مسیر پیشرفت خود استفاده کنید. اما موضوع مهمی که در این بخش وجود دارد و ممکن است ذهن شما را هم درگیر کرده باشد راه های استفاده از سیستم توزیع محتوای CDN است که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.

روش های استفاده از CDN چیست ؟

در بخش قبلی به صورت کامل به توضیح اینکه مزایای CDN چیست و استفاده از آن چه فوایدی دارد پرداختیم، بنابراین ممکن است که هر وبمستری با مشاهده این رزومه جنجالی و بزرگ سیستم توزیع محتوای CDN تصمیم به استفاده و راه اندازی آن بر روی وب سایت خود بگیرد تا از مزایا و فواید خوب آن بهره مند شود.

اما شاید برای هر وبمستری این سوال پیش بیاید که چگونه و با استفاده از چه روش هایی می تواند CDN را بر روی وب سایت خود فعال کند که در ادامه به پاسخ این سوال پرداخته ایم.

روش های استفاده از CDN چیست ؟

همان طور که قابل حدس هم می باشد استفاده کردن از یک سیستم توزیع محتوای CDN که به خوبی بتواند همه مزایای CDN را پشتیبانی کند دارای یک هزینه ی بسیار بالایی است. برای خرید CDN دو روش وجود دارد که از طریق آنها می توانید این سرویس را خریداری کنید و در وب سایت اینترنتی خود از آن استفاده نمایید. اما شاید بخواهید بدانید که نحوه خرید CDN  چیست و چرا باید بابت آن پول پرداخت کنید؟

در واقع شما می توانید سیستم توزیع محتوای CDN را از ارائه دهندگان مختلف خریداری کنید اما زمانی که شما به وب سایت های ارائه دهنده CDN مراجعه می کنید دو المان مختلف در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

این المان ها عبارتند از ترافیک ورودی(Cache Fill)  و ترافیک خارجی(Cache Egress) که می توانند نقش مهمی را در تعیین مبلغ پرداختی شما بابت خرید CDN داشته باشد. 

ترافیک ورودی(Cache Fill)

در واقع ترافیک ورودی همان میزان ترافیکی است که توسط سرور اصلی وب سایت شما در اختیار سیستم توزیع محتوای CDN قرار می گیرد و در شبکه CDN ها پخش خواهد شد. در این حالت میزان مشخصی از فایل هایی که درون وب سایت شما قرار دارند در کل شبکه CDN مورد نظر شما پخش خواهد شد و میزان آن می تواند مبلغ پرداختی شما را تعیین کند.

همچنین لازم به ذکر است که هر چقدر که وب سایت شما بزرگتر باشد و لازم باشد که صفحات بیشتری کش شوند میزان ترافیک ورودی افزایش پیدا خواهد کرد و سبب بالا رفتن هزینه خرید CDN خواهد شد.

ترافیک خارجی(Cache Egress)

ترافیک خروجی همان ترافیکی است که CDN می تواند از وب سایت شما در اختیار کاربران قرار بدهد و ممکن است مجموع این ترافیک مصرفی زمانی که بازدید کاربران از وب سایت شما زیاد می شود افزایش پیدا کند که این موضوع می تواند شما را وادار به پرداخت هزینه های بیشتری بکند.

به طور کلی برای استفاده از CDN تعرفه های زیادی وجود ندارد اما اگر بخواهیم بگوییم معیار های پرداخت در تهیه CDN چیست، می توانیم به مواردی مانند تعداد بازدید کنندگان از وب سایت شما و اینکه اندازه وب سایت شما چقدر است اشاره کنیم و آنها را به عنوان یک المان اصلی در زمان پرداخت معرفی نماییم.

ارائه دهندگان محبوب CDN

در این مطلب به معرفی سیستم توزیع محتوای CDN  و اینکه CDN چیست پرداختیم و همه مزایا و فواید آن را مورد بررسی قرار دادیم، بنابراین شاید شما هم به عنوان شخصی که دارای یک وب سایت اینترنتی است قصد تهیه یک CDN را داشته باشید که ما در این بخش قصد داریم شما را با بهترین و محبوب ترین ارائه دهنده های CDN آشنا کنیم.

ارائه دهندگان محبوب CDN

ارائه دهندگان محبوب CDN عبارتند از:

کلود فلر(Cloudflare)

کلود فلر یکی از بهترین ارائه دهندگان خدمات سیستم توزیع محتوای CDN می باشد، شرکت کلود فلر سیزده سال پیش در سانفرانسیسکو کالیفرنیا پایه گذاری شد. در واقع شرکت کلود فلر به عنوان یکی از بهترین ارائه دهندگان خدمات اینترنتی مانند سرور، دامنه، پشتیبانی های امنیتی از وب سایت ها و متخصص در برطرف کردن حمله های دیداس شناخته شده است و توانایی خود را در ارئه این خدمات ثابت کرده و همین موضوع سبب شده که شرکت کلود فلر جزو یکی از بهترین ها باشد.

همچنین امروزه CDN یکی از بهترین خدماتی است که توسط کلود فلر ارائه می شود و جزو یکی از بهترین ها در این زمینه به شمار می آید.

ابرآروان

یکی دیگر از ارائه دهندگان خدمات اینترنتی که توانسته خودش را به عنوان یکی از ارائه دهندگان داخلی و بسیار خوب معرفی کند آروان می باشد. امروزه معماریی که ابرآروان از آن استفاده می کند یک معماری بومی است، ابرآروان توسط یک تیم از نفرات برتر المپیاد های جهانی و یک تیم متشکل از نخبگان تشکیل شده است که این شرکت می تواند خدمات خوبی را با تعرفه های اقتصادی به شما ارائه بدهد.

فستلی(Fastly)

یکی دیگر از شرکت های بزرگی که در زمینه های تخصصی مربوط به سرور ابری، هاست و کلود کامپیوتینگ فعالیت دارد شرکت Fastly می باشد. در واقع شرکت Fastly از سال 2011 کار خود را به صورت جدی شروع کرد و توانست در سال 2013 موفق شود.

 Fastly یکی از ارائه دهندگان بسیار خوب در زمینه های CDN، مقابله با حمله های دیداس و خدمات ابری سرویس های امنیتی می باشد. این شرکت خود را به عنوان یکی از ارائه دهنده های خاص CDN معرفی می کند که همیشه به CDN های قابل برنامه ریزی معروف بوده است و می تواند آن را برنامه نویسی کند به صورتی که بیشترین بازدهی را برای وب سایت شما داشته باشد.

همان طور که در بخش بالا اشاره کردیم شرکت های محبوبی برای ارائه سیستم توزیع محتوای CDN وجود دارد که می توانید با مراجعه به وب سایت آنها خدمات CDN را برای وب سایت اینترنتی خود فراهم کنید.

نتیجه گیری

در مقاله بالا به صورت کامل در رابطه با اینکه CDN چیست توضیحاتی را برای شما ارائه دادیم، در واقع CDN به معنای سیستم توزیع محتوا می باشد که می تواند خدمات بسیار خوبی را برای وب سایت شما ارائه بدهد. سیستم توزیع محتوای CDN می تواند باعث افزایش سرعت بارگذاری صفحات و اطلاعات در وب سایت های اینترنتی شود و کمک بسیاری به بهبود وب سایت شما بکند.

در این مقاله به بررسی اینکه مزایا و فواید CDN چیست پرداختیم تا با فواید بسیار خوب این خدمات اینترنتی آشنا شوید و با به کارگیری آن در وب سایت خود سبب درخشیدن آن از نظر  سرعت، امنیت و .. . بشوید و بتوانید برای کاربران خود یک تجربه کاربری بسیار خوب را رقم بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *