میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست مطالب

فهرست مطالب

سیمفونی چیست (طراحی سایت با Symfony)

سیمفونی چیست

طراحی یک سایت اینترنتی یکی از مواردی است که در بین برنامه نویسان طرفداران زیادی را دارد و عموما برنامه نویسی یک سایت و ساخت آن می تواند جزو شاخه های پر درآمد در برنامه نویسی به حساب بیاید. در طراحی یک سایت گزینه های زیادی وجود دارد که می توان از آنها استفاده نمود و وقتی کسی بخواهد وارد این حرفه شود بهتر است یکی از این موارد را انتخاب کرده و دنبال آن را بگیرد. یکی از بهترین فریم ورک ها و روش هایی که با استفاده از آن می توان یک سایت اینترنتی را از صفر تا صد طراحی کرده و با آن کارکرد، سیمفونی است. در این مقاله به بررسی کامل اینکه فریم ورک سیمفونی چیست و چه ویژگی هایی را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد تا کار خود را پیش ببرند صحبت خواهیم کرد.

بهتر است قبل از اینکه به سراغ سوال سیمفونی چیست  برویم  یک مورد دیگر را نیز به صورت مختصر با هم بررسی کنیم و ببینیم که فریم ورک های برنامه نویسی و به طور خاص فریم ورک های طراحی سایت چه چیزی هستند و وقتی می گوییم که باید برنامه نویس  به سراغ یک فریم ورک برود باید به سراغ چه چیزی برود.

 

فریم ورک ها چه هستند و چه کار می کنند

فریم ورک در لغت به معنی چارچوب یا قالب کار است اما آنچه که به صورت عمومی از معنای آن برداشت می شود یک قالب و روش انجام کاری است که برای تکمیل یک کار  یا ساخت یک محصول ارائه می شود. همه ما در شروع برنامه نویسی، با یک مشکل بزرگ روبرو شده ایم و آن این است که کار را باید از کجا شروع کنیم و چه مراحلی را باید دنبال کنیم. شاید پیدا کردن راه حل برای برنامه های کوچکی که در زمان آموزش ارائه می شود و به عنوان مثال قرار است یک Hello World را در خروجی چاپ کند کاری ساده باشد و با کمی تمرین قلق اوضاع به دستمان بیاید، اما در طراحی یک سایت تمام و کمال که بتواند ماهی چند میلیارد تومان فروش داشته باشد اوضاع کاملا متفاوت خواهد بود.

فریم ورک های وب

از آنجایی که این مشکل تقریبا یک مشکل سراسری است و فقط من و شما با آن سر و کار نداشتیم، اینکه باید برای ساخت یک برنامه از کجا کار را شروع کنیم و تا کجا و چطور آن را ارائه کنیم، باعث شد  که برنامه نویسان راه حلی را برای این موضوع ارائه کنند که فریم ورک نام گرفت. یک فریم ورک نرم افزاری در واقع چارچوبی است که به شما خواهد گفت که کار طراحی را از کجا شروع کرده و به چه صورت ادامه دهید تا در نهایت یک برنامه و یا سایت را از آن تحویل بگیریم. در واقع کاری که فریم ورک انجام می دهد که بر اساس یک الگوی طراحی معماری کلی برنامه را تعیین کرده و امکانات مورد نیاز مانند کتابخانه های مورد نیاز برای برنامه نویسی در یک زبان خاص، امکانات اتصال به پایگاه داده و همینطور امکان ساخت گرافیک و ظاهر برنامه را به برنامه نویسان داده و مسیر را برای آنان مشخص می کند.

البته در مورد اینکه این امکانات در فریم ورک های مختلف به چه صورت هستند، باید گفت که داستان کاملا متفاوت است. به عنوان مثال در فریم ورک های سبک وزنی مانند اکسپرس جی اس که یک فریم ورک بک اند برای نود جی اس(جهت اطلاعات بیشتر در مورد نود جی است به مقاله Node JS چیست مراجعه کنید.) می باشد شما صرفا کار طراحی بخش های بک اند را خواهید داشت و از پایگاه داده و قسمت ساخت ظاهر برنامه خبری نیست. یا در فریم ورکی مانند انگولار جی اس شما صرفا ظاهر برنامه خود را می سازید و از کدهایی که قابلیت های مختلف را پیاده سازی می کنند و کلا برنامه نویسی سمت سرور چیزی در اختیار شما قرار نخواهد گرفت.

اما بعضی از فریم ورک ها هم فریم ورک های کاملی بوده که تمامی قابلیت ها را به شما داده و می توانید از آنها استفاده کنید که یکی از بهترین و کامل ترین آنها همین سیمفونی خودمان است که می خواهیم در مورد آن صحبت کنیم. در ادامه به بررسی اینکه سیمفونی چیست خواهیم پرداخت.

 

فریم ورک طراحی سایت سیمفونی چیست

در پاسخ به این سوال که فریم ورک سیمفونی چیست باید بگوییم یکی از فریم ورک های طراحی سایت است که به شما این امکان را خواهد داد که از صفر تا صد طراحی سایت را با استفاده از آن به انجام برساند. در واقع سیمفونی یک فریم ورک طراحی سایت با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP است که برای اولین بار در سال 2005 ارائه شد و می توان آن را در بین فریم ورک های مختلف و هم رده خود، یک فریم ورک قدرتمند با کتابخانه ای قوی معرفی کرد که هسته ای قدرتمند را برای سایت ها فراهم می کند و در واقع محصول نهایی آن یک سایت سریع و سبک، با ویژگی های زیاد و قابلیت های مختلف است.

فریم ورک سیمفونی چیست

این فریم ورک به عنوان یک فریم ورک منبع باز و رایگان، تحت لیسانس نرم افزاری MIT منتشر شده است و این به این معنی است که این فریم ورک به صورت تقریبا ثابتی ارائه شده است و تغییراتی که در آن ایجاد می شود باید جزئی و شامل تغییرات روی ماژول های قابل استفاده مجدد یا همان ماژول های Reusable باشد. در واقع این موضوع به این معنی است که این فریم ورک قرار نیست تغییرات گسترده ای در طیف وسیع داشته باشد و قرار است به صورت ثابت باقی بماند. این موضوع می تواند هم مفید باشد و هم به عنوان یک آسیب شناخته شود.

مفید از این نظر که شما می توانید مطمئن باشید که با همین روشی که از سیمفونی یاد می گیرید می توانید همیشه از آن استفاده کنید و قرار نیست آپدیت ها و تغییر های اساسی جدیدی را روی آن شاهد باشیم. اما از این نظر که نمی تواند خود را به صورت کامل به روز کند ممکن است به نظر برسد که کمی از بازار جا مانده است و اگر بخواهیم آن را با تکنولوژی هایی مانند استفاده از نود جی اس و یا سیستم های مدیریت محتوای قوی ای مانند وردپرس مقایسه کنیم، به نظر می رسد که سیمفونی عقب تر از آنها ایستاده است.

به هر حال باید گفت که سیمفونی یک فریم ورک است که کتابخانه های خوبی از PHP را به همراه یک الگوی MVC قوی در اختیار برنامه نویس می گذارد که می توان با آن برنامه های خیلی خوبی را طراحی کرد و به طور کلی می توانیم آن را یک فریم ورک فوق العاده کاربردی معرفی کنیم.

در ادامه به بررسی اینکه مزایا و ویژگی های اصلی سیمفونی چیست خواهیم پرداخت و با هم می بینیم که اگر برنامه نویسی به سراغ این فریم ورک برنامه نویسی برود، چه امکاناتی برای ساخت یک سایت اینترنتی در اختیار کسی قرار خواهد گرفت.

 

مزایای استفاده از سیمفونی چیست

به طور کلی باید بگوییم که همیشه در مورد سیمفونی یک تفکر اساسی وجود داشته است و آن این است که سیمفونی یک فریم ورک قدرتمند و قوی است و تقریبا می توان گفت که یک کاراکتر قوی و محکم را در مجامع برنامه نویسی برای خود ایجاد کرده که به هیچ عنوان بی دلیل هم نبوده است و وقتی با هم این سوال که مزایای سیمفونی چیست را بررسی کنیم، کاملا متوجه این موضوع خواهید شد.

مزایای سیمفونی چیست

در رابطه با مزایایی که این فریم ورک ارائه می کند باید بگوییم فریم ورک سیمفونی یکی از فریم ورک های طرفدار ساختار قدرتمند است و از نظر پایه می تواند بهترین عملکرد ها را برای سایت فراهم کند. پس می توانیم این موارد را در پاسخ به سوال مزایای سیمفونی چیست معرفی کنیم.

 

استفاده از معماری MVC

همانطور که گفتیم سیمفونی یکی از فریم ورک های قوی در طراحی های پایه و معماری است و باید گفت که این موضوع را مدیون استفاده از الگوی برنامه نویسی MVC است. در این مورد باید توجه داشت که استفاده از سیمفونی برای شما یک وبسایت را به عنوان محصول نهایی ارائه خواهد کرد که در آن یک معماری لایه ای و جدا وجود دارد که بک اند و فرانت اند آن از هم جدا شده و در واقع ظاهر سایت و همینطور بخش های سمت سرور سایت هر کدام قابلیت این را دارند که بدون هیچ وابستگی ای به هم ویرایش شده و تغییرات مختلف روی آنها اعمال شود.

اجازه دهید توضیح کوتاهی در مورد MVC داشته باشیم. معماری MVC یا همان مدل-نما-کنترلر یک معماری برای ساخت برنامه است که در آن سه المان اصلی، مدل که در واقع قسمت پایگاه داده سایت را شامل می شود، ویو یا نما که بخش ظاهری سایت و همان قالب سایت می باشد و کنترل که در میان این دو بخش قرار گرفته است و ارتباط این بخش ها را با هم برقرار می کند، سایت را تشکیل می دهند. در این معماری هر اطلاعاتی که کاربر بخواهد به سایت بفرستد، باید ابتدا در ویو وارد شده و بعد از آن از طریق کنترل به پایگاه داده برود، همینطور برعکس این ماجرا نیز صادق است و وقتی که قرار باشد اطلاعاتی از پایگاه داده بیرون آید، کنترلر آنها را چک کرده و بعد از آن به کاربر تحویل داده خواهد شد.

این جداسازی ها می تواند قابلیت های فوق العاده ای را پیاده سازی کند که استفاده از آن می تواند قابلیت های خیلی خوبی را برای توسعه فراهم کند.

 

قابلیت های توسعه قوی

در کنار معماری MVC مورد دیگری که می تواند قابلیت های خوبی برای توسعه به ما بدهد، کتابخانه هایی هستند که در اختیار ما قرار داده می شوند. درست است که ساختار سیمفونی کم تغییر است، اما کتابخانه های آن به سرعت آپدیت شده و می توانیم بگوییم که جدید ترین و بهترین کتابخانه ها و توابع php که می توان از آنها در طراحی سایت بهره گرفت با استفاده از این کتابخانه ها در اختیار شما خواهد بود.

وقتی که شما بخواهید یک وبسایت را به صورت گسترده توسعه دهید، سیمفونی فریم ورکی است که به شما نه نخواهد گفت.

 

امنیت بالا

یکی از مواردی که در سایت های طراحی شده با استفاده از سیمفونی به چشم می خورد امنیت بالای این سایت ها است و اگر بخواهیم بگوییم که علت این موضوع از کجاست و دلیل این ویژگی خاص سیمفونی چیست باید به قوانینی که در طراحی سایت با استفاده از این فریم ورک وجود دارد اشاره کنیم که مهمترین آنها همان MVC است که آن را بررسی کردیم. اگر به خاطر داشته باشید یک داده برای رفتن به پایگاه داده باید سه مرحله را طی کند تا به آن برسد. این موضوع باعث می شود که هیچ داده نامربوط و مخربی نتواند به پایگاه داده نفوذ کند و همین موضوع خیلی از حملات را کاهش خواهد داد و تقریبا احتمال موفق آمیز بودن حملات تزریق کد را به صفر می رساند.

دلیل امنیت بالای سیمفونی چیست

موتور قالب

یکی دیگر از ویژگی ها و مزایایی که سیمفونی می تواند داشته باشد، وجود یک موتور قالب است که با استفاده از آن می توان یک قالب حرفه ای  را برای ظاهر سایت طراحی کرد. این قالب می تواند بدون نیاز به سایر فریم ورک ها ایجاد شود و البته باید گفت که ممکن است به خیلی از قالب های حرفه ای سیستم های دیگر نرسد. اما به طور کلی برنامه نویس را از مراجعه به سایر فریم ورک های طراحی رابط کاربری و فرانت اند راحت می کند.

همانطور که دیدیم سیمفونی مزایای بسیار قدرتمندی دارد و باید گفت استحقاق جایگاه خود را دارد. اما موردی که باید به آن توجه داشت این است که سیمفونی هم مانند هر برنامه نرم افزاری دیگر معایبی را هم دارد که باید به آنها هم توجه داشت. در ادامه با بررسی این موضوع که معایب سیمفونی چه مواردی است و چالش های پیش روی برنامه نویس برای کار با سیمفونی چیست صحبت خواهیم کرد.

 

چالش ها و نقاط ضعف سیمفونی چیست

به طور کلی هر فریم ورک نرم افزاری نقاط قوت و نقاط ضعف را با هم دارد و فریم ورکی که فقط موارد خوب در آن وجود داشته باشد وجود ندارد. در مورد اینکه نقاط ضعف و چالش های برنامه نویسی در سیمفونی چیست می توانیم این موارد را فهرست کنیم:

 

Performance و کارایی نهایی

یکی از اصلی ترین مواردی که باید در نظر داشته باشید این است که پیاده سازی قابلیت ها در سیمفونی به صورت پایه بر عهده برنامه نویس است و همین موضوع باعث شده است تا برنامه نویسی در آن کمی سخت تر از فریم ورک های دیگر باشد و در نتیجه با انجام کار زیاد نتیجه نهایی خیلی خوب نخواهد بود. به عنوان مثال شما زمان بسیار زیادی را صرف ساخت یک فروشگاه می کنید، اما وقتی به آن نگاه می کنید باز هم خیلی از قابلیت هایی که یک فروشگاه لازم است داشته باشد را ندارد. در نتیجه می توان گفت که طراحی سایت با سیمفونی می تواند بازدهی نهایی و Performance برنامه نویس را پایین بیاورد.

 

شروع به کار سخت

یکی دیگر از مواردی که شما باید در مورد سیمفونی به آن توجه داشته باشید این است که ممکن است برنامه نویسی در شروع کار با آن کمی سخت باشد. این مورد به مرور زمان اصلاح خواهد شد. اما باید گفت که در زمان شروع کمی برای برنامه نویسان دردسر خواهد داشت. در این مورد باید توجه داشته باشید اگر همین انرژی شروع را روی یکی از رقبای سیمفونی مانند لاراول بگذارید ممکن است شما در جایی خیلی جلوتر از چیزی که با سیمفونی به آن خواهید رسید قرار بگیرید.

علت برنامه نویسی سخت در سیمفونی چیست

 

ضعف در برنامه های بلادرنگ

یکی از ویژگی های مهمی که فریم ورک های قوی باید آن را در نظر داشته باشند و برنامه نویسی با آن بسیار خوب خواهد بود، این است که برنامه و محصول نهایی قابلیت عملکرد بلادرنگ را داشته باشد. به این صورت که وقتی کاری از برنامه خواسته شد به سرعت هرچه تمام تر انجام گیرد. به عنوان مثال از این مورد می توان به بازی های رایانه ای و یا برنامه های چت اشاره کرد که در آن اتلاف وقت و منتظر ماندن برای لود شدن نشانه بی کیفیت بودن است. فرض کنید که شما یک پیام را ارسال کنید و صفحه را رفرش کنید تا پیام بعدی را دریافت کنید. مطمئنا این برنامه یک برنامه چت افتضاح خواهد بود که کسی از آن استفاده نمی کند. اما برای خیلی از سایت ها هنوز گزینه قابل قبولی است.

پس در مورد اینکه وضعیت خاص سیمفونی چیست باید بگوییم که برای برنامه هایی با این روش به هیچ عنوان مناسب نخواهد بود.

 

سخت پیدا شدن ماژول ها

یکی از مسائلی که می تواند در طراحی وب کار شما را به صورت ویژه ای جلو بیندازد استفاده از ماژول های آماده است. به عنوان مثال سیستم های مدیریت محتوایی مانند وردپرس و جوملا با استفاده از این ماژول ها می توانند تا حد بسیار زیادی پیشرفت کنند و در واقع تمام شهرت خود را مدیون استفاده راحت از این ماژول ها هستند که همگان آنها را با نام افزونه می شناسند.

اما در مورد سیمفونی باید گفت که پیدا کردن یک ماژول که بتوان از آن برای پیاده سازی یک قابلیت های روی سیمفونی استفاده کرد کاری سخت می باشد و باید حسابی برای یک ماژول ساده وقت بگذارید و شاید نوشتن آن وقت کمتری از شما بگیرد. البته وقتی که بعد از مدتی با آن آشنا شوید و بدانید که باید در کجا دنبال چه ماژول هایی باشید، قطعا اوضاع بهتر خواهد شد.

همانطور که دیدیم ایراداتی که سیمفونی دارد موارد کوچکی نیستند و باید این موضوع را در نظر داشت که همین موارد می تواند یک برنامه نویس را حسابی به سطوح بیاورد. پس در صورتی که به دنبال این هستید که یک برنامه نویس وب شوید راه های دیگری مانند استفاده از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس و یا رفتن به سراغ فریم ورک های روی بورس تر و معروف تری مانند لاراول گزینه های بهتری به نظر می رسد.

نتیجه ارزیابی سیمفونی چیست

 

نتیجه گیری

پاسخ به سوال سیمفونی چیست موضوع اصلی این مقاله بود که همانطور که دیدیم برای پاسخ دادن به آن باید بگوییم یکی از فریم ورک های طراحی سایت نسبتا قدیمی است که با استفاده از زبان php می توان روی آن یک سایت را از صفر تا صد طراحی کرده و با دنبال کردن آن سایت قدرتمند و استخوان داری ایجاد خواهد شد. می توان گفت که سیمفونی مزایای زیادی دارد و در آخر یک سایت خوش ساخت، سبک، سریع، ایمن و همینطور گسترش پذیر را تحویل خواهد داد. اما با توجه به اینکه کمی از طرح ها و الگوهای سنتی تری استفاده می کند، برای خیلی از موارد جدید مانند برنامه های بلادرنگ مناسب نخواهد بود.

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *