میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست مطالب

فهرست مطالب

برترین سیستم‌های مدیریت محتوا کدامند؟

چرا وردپرس

CMS یا همان سیستم مدیریت محتوا بسته به امکانات محیطی که برای آن طراحی شده متفاوت است. ممکن است یک سیستم صرفا برای ایجاد سایتی بر اساس محتوا ساخته شده باشد که شامل قابلیت‌هایی خواهد بود که بتوان در آن محتوا درج کرد. در مقابل سیستم دیگری هم برای فروش محصول در نظر گرفته شده باشد که لازم است پردازش‌های مربوط به خرید و حسابداری در آن وجود داشته باشد.

ما در این مقاله به بررسی اینکه سیستم مدیریت محتوا چیست پرداخته و سپس به معرفی بهترین آنها می‌پردازیم.

 

سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست؟

در گذشته برای هر صفحه وب باید صفر تا صد هر صفحه را به کمک کدنویسی طراحی می‌کردید. بعده‌ها این رویه کمی بهتر شده و برنامه‌هایی مثل دریم ویور(Dream Viewer) به وجود آمدند که کارها را سرعت بخشید. اما باز هم جای خالی خیلی زیادی احساس میشد. افرادی که تخصصی در زمینه کدنویسی html و css نداشتند برای داشتن یک سایت مجبور بودند هزینه‌های بسیار زیادی پرداخت کنند. گذشته از این امکان ویرایش و شخصی سازی را هم نداشتند.

اما با به وجود آمدن سامانه مدیریت محتوا یا همان (Content management system) که به اختصار آن را با نام CMS می‌شناسیم، امکان طراحی و مدیریت صفحات وب به شکل ساده‌تری فراهم شد. با استفاده از cms می‌توانید اقدام به افزودن، ویرایش، انتشار، حذف و مدیریت انواع صفحات وب کنید.

با روی کار آمدن سیستم‌های مدیریت محتوا ورق برگشت و حال دیگر هر فردی بدون نیاز به داشتن دانش کدنویسی می‌تواند سایت ساخته و اقدام به ایجاد صفحات کند. برای نمونه سیستم مدیریت محتوای وردپرس را در نظر بگیرید.

 

برترین سیستم‌های مدیریت محتوا کدامند؟

بیایید ابتدا با ویژگی یک سیستم مدیریت محتوا آشنا شده و سپس به بررسی برخی از بهترین سیستم‌ها بپردازیم.

  • داشتن سرعت بالا در خود سایت و مدیریت
  • امکان ایجاد متاتگ‌ها و داده‌های سئو
  • بهینه‌سازی شده برای موتورهای جستجو
  • دارا بودن رابط کاربری خوب و مدیریت ساده
  • چند کاربره و چند زبانه بودن برای دسترسی کاربران
  • انعطاف پذیری برای درج انواع صفحات با المان‌های گوناگون
  • امکان مدیریت فایل‌ها و انجام ویرایشات روی آنها مثل تغییر سایز
  • داشتن بیشترین امکانات ممکن برای مدیریت مطالب و ویرایش صفحات
  • امکان ایجاد نقشه سایت و انواع صفحات برای آرشیو، برچسب گذاری و دسته‌بندی صفحات

سیستم مدیریت محتوای وردپرس

وردپرس از پر طرفدارترین سیستم‌های سایت ساز است که امکان ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی را فراهم کرده است. اگر مایل به ساخت سایت باشید کافی است نصب معروف 5 دقیقه‌ای وردپرس را دنبال کنید و اگر هم هدف شما ساخت فروشگاه اینترنتی است افزونه ووکامرس را به آن اضافه کنید.

بنیانگذار وردپرس مت مولنگ در 27 ماه می 2003 وردپرس را به صورت عمومی منتشر کرد. نام وردپرس را نیز کریستیان اِسلِک که از دوستان صمیمی مولنگ پیشنهاد داده و تا به امروز این سیستم مدیریت محتوا را با نام وردپرس می‌شناسیم.

وردپرس با زبان برنامه نویسی php ساخته شده است. این سیستم از پایگاه داده sql برای ذخیره داده‌ها استفاده می‌کند. برای اجرای آن کافی است یک هاست و دامنه تهیه کرده و مرحله نصب سریع 5 دقیقه‌ای آن را طی کنید.

وردپرس ابتدا برای ساخت وبلاگ معرفی شد که امکان ساخت سایت‌های شخصی و ساده را به ما میداد؛ اما با گذشت زمان به لطف افزونه‌ها و قالب‌های تجاری وردپرس و از همه مهم‌تر تغییرات در هسته این انعطاف پذیری به قدری افزایش یافت که امروزه امکان ساخت هر نوع سایتی را فراهم کرده است.

وردپرس و هر سیستم مدیریت محتوای دیگری اصولاً برای این طراحی شده تا کاربرانی که تخصصی برای مدیریت صفحات وب ندارند از آن استفاده کنند. اما از طرفی دیگر تسریع در روند ساخت صفحات نیز وارد ماجرا شده و هم اکنون از سیستم مدیریت محتوا برای سریع‌تر کردن وظایف استفاده می‌شود. جدا از این امکان مدیریت صفحات مثل ویرایش، حذف کردن یا زمان‌بندی برای انتشار نیز توسط CMS امکان پذیر است.

 

سیستم فروشگاه ساز پرستاشاپ

پرستاشاپ هم یکی از سیستم‌های فروشگاه ساز است که در مقایسه با ووکامرس انتخاب بهتری است. دلیل آن هم محوریت این سیستم است که مخصوص طراحی فروشگاه اینترنتی ساخته شده است.

پرستاشاپ هم مشابه وردپرس بر پایه زبان php و پایگاه داده sql ساخته شده که امکان اتوماتیک کردن کارها و فروش اینترنتی را به شما خواهد داد.

اگر به دنبال انتخاب سیستم مدیریت محتوای مناسب برای فروشگاه اینترنتی باشید، این سیستم بعد از ووکامرس به عنوان انتخاب دوم گزینه مناسبی است.

بدی که این فروشگاه ساز دارد در هزینه‌های زیاد برای کارهای ساده در مقایسه با وردپرس است. به عنوان نمونه برای یک دکمه اشتراک گذاری در وردپرس شما با بیش از صدها افزونه رایگان مواجه هستید که می‌توانید از هر یک استفاده کنید؛ اما در پرستاشاپ افزونه‌های رایگان که انعطاف بالایی داشته باشند کمتر بوده و مجبور به پرداخت هزینه هستید. آن هم هزینه‌هایی که بسیار زیاد هستند.

 

سیستم مدیریت محتوای جوملا

جوملا نیز یکی دیگر از سیستم‌های سایت و صد البته فروشگاه اینترنتی است. این سیستم هم مشابه وردپرس و پرستا شاپ با استفاده از زبان برنامه نویسی php طراحی شده و امکان ساخت سایت و فروشگاه اینترنتی را به شما می‌دهد. ساخت فروشگاه اینترنتی در این سیستم نیز مشابه وردپرس با استفاده از ماژول جانبی فراهم است که امکان افزودن امکانات مورد نیاز برای فروش محصول را به شما می‌دهد.

جوملا بیشتر مناسب سایت‌های خبری می‌باشد که انعطاف فوق العاده‌ای در بازدید بالا دارد. از نمونه سایت‌هایی که در این مورد خوب عمل کردند می‌توان به بیتوته اشاره کرد که با جوملا طراحی شده است.

 

سیستم مدیریت محتوای دروپال

این سیستم نیز یکی دیگر از برترین سیستم های مدیریت محتوا است. چیزی که دروپال را بر خلاف گزینه‌های قبلی خاص کرده استفاده از یک هسته است که ساختار ماژولار گونه دارد. یعنی برای اینکه هر امکانی بخواهید در آن استفاده کنید باید ماژول آن را نصب کنید؛ حتی چیزهایی ساده مثل افزودن و مدیریت نوشته.

بدی که در سایر سیستم‌ها وجود دارد این است که از امکانات پایه که دارند و شما نیازی ندارید باید به صورت اضافی آن را داشته باشید. مثلا اگر از ووکامرس برای ساخت فروشگاه استفاده می‌کنید، شاید اصلاً نیازی به استفاده از نوشته نداشته باشید که در این صورت قابلیت نوشته‌ها در وردپرس چیز اضافی خواهد بود.

اما در دروپال به دلیل ساختار ماژولار گونه بودن چنین چیزی وجود نداشته و هر چیزی که در سایت نیاز دارید را صرفاً به آن اضافه می‌کنید. شاید جالب باشد بدانید که سایت idpay که به عنوان یک سایت در زمینه درگاه پرداخت واسط فعالیت دارد با استفاده از دروپال راه‌اندازی شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *