میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست مطالب

فهرست مطالب

wp statistics چیست + نقد و بررسی

wp statistics چیست

پاسخ کوتاه و سریع به سوال « افزونه wp Statistics چیست » : افزونه wp statistics که به افزونه آمارگیر وردپرس معروف است، افزونه‌ ای است برای ثبت آمار بازدیدکنندگان از سایت ما.

what is wp statistics 01

تا به حال فکر کرده‌اید چرا شرکت‌ها اینقدر دنبال کسب آمارهای تفکیکی مختلف درباره کسب و کارشان هستند؟ چرا بعضی از این آمارها را با افتخار در رسانه ها اعلام می کنند و در بولتن های گزارش سالانه منتشر می کنند و برخی را به عنوان آمار محرمانه نزد مدیران بالادستی حفظ می‌ کنند؟

بله درست حدس زده اید، آمارها اهمیت دارند چون بر اساس آن ها عملکرد شرکت در روز، ماه، سال و دهه گذشته سنجیده می شود و همین آمارها مبنای تصمیم گیری های کلان برای آینده قرار می گیرند. آمارها هستند که خط مشی شرکت ها و شیوه های تولید، ارائه خدمات، تبلیغات، استفاده از کارمندان و… را تغییر می دهند.

اما صبر کنید

اگر سایت ما و کسب و کار ما آنقدرها هم بزرگ نیست، باز هم لازم است به آمار بازدیدکنندگان سایت و رفتار کاربران توجه کنیم؟ ممکن است بعضی از وبمستران بگویند مگر تعداد بازدیدکنندگان سایت ما چقدر است که بخواهیم آن ها را رصد کنیم و بر اساس آن ها تصمیم بگیریم؟!

اگر چنین سوالاتی برای شما هم پیش آمده حتما بخش «اهمیت آمار سایت» در این مقاله را بخوانید. حتی اگر فکر می کنید پاسخ این سوالات را می دانید و به اندازه کافی از اهمیت آمار و اطلاعات تحلیلی مبتنی بر آن ها با خبرید، باز هم مطالب این بخش را از دست ندهید.

wp statistics 02

 

اگر بخواهید خیلی خلاصه بدانید افزونه wp statistics چیست همین که در ابتدای مقاله گفتیم کفایت می‌کند اما اگر بخواهید با این افزونه به طور کامل آشنا بشوید و بدانید مزایا و معایت افزونه آمارگیر وردپرس چیست و چرا برخی طرفدار آن هستند و برخی مخالف سرسختش! این مقاله را تا انتها بخوانید.

البته اگر در انتها، تصمیم گرفتید از افزونه wp Statistics استفاده نکنید، توصیه می‌کنیم حتما بخشی از این مقاله با عنوان « جایگزین wp statistics چیست » را بخوانید.

 

اهمیت آمار سایت

اگر بگویم شرکت مایکروسافت با کم‌کردن مدت زمانی که کارمندان برای رسیدن به اتاق جلسات و تشکیل جلسه های کاری طی می کردند، سالانه بیش از 500.000 دلار در هزینه های شرکت، صرفه جویی کرده است، تعجب می کنید؟

با اینکه در این دنیای پیچیده اینطور آمار و ارقام ها اصلا عجیب نیست اما به نظرم این حجم از اهمیت دادن به آمار و داده های مربوط به کسب و کار و تعهد به بهره بردن از آن ها واقعا ستودنی است.

 درست است که شرکت ما به اندازه مایکروسافت بزرگ نیست و مشکلاتمان هم شبیه به هم نیست اما چرا با استفاده از آمار سایت و اطلاعاتی که از رفتار کاربران سایت به دست می آوریم، نتوانیم در هزینه های سالانه خود ۵۰ دلار (۱.۵۰۰.۰۰۰ تومان) صرفه جویی کنیم؟ چرا از این اطلاعات استفاده نکنیم و بازدیدکنندگانمان را حداقل ۵۰٪ افزایش ندهیم؟ یا جلوی فرار ۵۰٪ از مخاطبان سایت را نگیریم؟

اهمیت آمار سایت

 

تمام این کارها ممکن است اما باید قبل از اینکه بدانیم باید چه کار کنیم اطلاعات دقیقی (یا نسبتاً دقیقی) از تعداد کاربران سایت، سن، جنس، موقعیت مکانی، زمان ورود و خروج، صفحه هدایت کننده به سایت ما، مدت زمان باقی ماندن در سایت، نرخ خروج از سایت و نحوه رفتار کاربران در سایت به دست آوریم، تا بتوانیم بر اساس این اطلاعات، نقاط ضعف و قوت سایت خود را بشناسیم و بر قوت ها تمرکز کرده و ضعف ها را برطرف کنیم.

تصمیم گیری درباره سایت و پیش بردن آن بدون بهره گیری از آمار سایت و تحلیل بازدیدکنندگان و رفتار آن ها مانند آن است که با چشمان بسته بخواهیم به طرف مقصد حرکت کنیم. درست است که شاید به مقصد برسیم اما چقدر زمان و انرژی باید برای این طی مسیر طی کنیم در حالی که می توانستیم این مسیر را خیلی راحت تر و سریع تر طی کنیم و شاید بسیار زودتر از رقبا به مقصد و هدفمان از تاسیس سایت برسیم.

 

تحلیل بازدیدکنندگان و آمار سایت مهم است چون:

  • درباره عملکرد گذشته ما گزارش دقیقی به دست می دهد
  • کمک می کند بتوانیم وضعیت فعلی سایت را به درستی تحلیل کنیم
  • کمک می کند کاربران سایت را بشناسیم و بتوانیم پرسونای دقیق تری برای آنان تعریف کنیم
  • باعث می شود از نقاط ضعف سایت آگاه شویم و آن ها را برطرف کنیم
  • با استفاده از آمار سایت و تحلیل مشتریان، می توانیم در هزینه هایی که می خواهیم برای توسعه سایت یا برندمان انجام دهیم، صرفه جویی کنیم
  • برای اتخاذ تصیم و وضع سیاست های کاری آینده، چشم انداز روشنی به ما می دهد
  • و…

تحلیل بازدیدکنندگان و آمار سایت مهم است

 

عملکرد و کاربرد افزونه wp statistics چیست ؟

بعد از اینکه اندکی درباره اهمیت اطلاعات مربوط به آمار سایت و بازدیدکنندگان صحبت کردیم وقت آن رسیده که یکی از معروف ترین ابزارهای آمارگیری سایت وردپرس را معرفی کنیم و بگویم نحوه عملکرد آن چگونه است.

 

کاربرد افزونه wp statistics چیست ؟

همان‌طور که در ابتدای مقاله هم گفتیم کاربرد این افزونه این است که آمار بازدیدکنندگان سایت را به ما نشان می دهد. این کاربرد کلی است اما در کنار نمایش تعداد بازدیدکنندگان سایت، افزونه آمارگیر وردپرس اطلاعات دیگری هم درباره بازدیدکنندگان سایت به ما می دهد که برای تحلیل سایت بسیار مفید است و نباید از آن ها غافل شد.

مثلاً با کمک این افزونه می‌ توان IP بازدیدکنندگان را شناسایی کرد، می توان فهمید از کدام سایت به سایت ما هدایت شده اند، از چه مرورگری استفاده می کنند، از کدام شهر یا کشور هستند. افزونه آمارگیر وردپرس اطلاعاتی درباره مجموع بازدیدکنندگان نیز به ما می دهد مثلاً می گوید از هر موتور جستجو چقدر بازدیدکننده داریم، مخاطبان در چه زمان هایی بیشتر وارد سایت ما می شوند، کدام تگ ها و یا مطالب کدام نویسنده بیشترین مقدار بازدید را کسب کرده اند و… .

کاربرد افزونه wp statistics چیست ؟

عملکرد افزونه آمارگیر وردپرس چگونه است ؟

عملکرد افزونه wp statistics به این شکل است که روی سایت شما نصب می شود و با رصد ترافیک سایت شما آمار ارزشمندی از بازدیدکنندگان ارائه می دهد. اما چون این افزونه تمام کارها را با استفاده از منابع سایت شما انجام می دهد و باعث کندی سایت می شود، استفاده از آن چندان توصیه نمی شود، به خصوص اکنون که با استفاده از ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس می‌توان به تمام این آمارها دسترسی داشت.

در بخش «مزایا و معایت wp statistics چیست» همین مقاله بیشتر به این موضوع می‌پردازیم. اکنون بهتر است سراغ آموزش نصب wp statistics و استفاده از آن برویم.

 

آموزش نصب و استفاده از افزونه  wp statistics

همانطور که در مقاله «آموزش نصب افزونه» توضیح داده‌ایم، برای نصب افزونه‌هایی که در مخزن وردپرس در دسترس هستند (تقریباً تمام افزونه‌هایی که لازم دارید) کافی است از بخش پیشخوان سایت وارد افزودن افزونه شوید و نام آن را جستجو کنید.

اگر نام wp statistics را جستجو کنید، با افزونه ای به نام «آمارگیر وردپرس» مواجه خواهید شد که ترجمه همین افزونه است.

افزونه wp statistics رایگان است و با نصب آن از مخزن وردپرس می توانید از آن به راحتی استفاده کنید.

آموزش نصب و استفاده از افزونه  wp statistics

 

آموزش افزونه آمارگیر وردپرس

بعد از نصب این افزونه، بخشی با عنوان آمار به منوی کناری پیشخوان مدیریت سایت شما اضافه می شود که با کلیک بر روی آن، می توانید تنظیمات این افزونه را انجام دهید و آمار سایت را مشاهده کنید.

بعد از نصب این افزونه و بدون انجام هیچگونه تنظیمات خاصی، افزونه آمارگیر وردپرس شروع به بررسی و تحلیل آمار بازدیدکنندگان سایت می کند. اما اگر بخواهید، می توانید تنظیمات خاصی روی آن انجام دهید و تغییرات را به دلخواه اعمال کنید.

بخش های منوی کناری افزونه آمارگیر وردپرس در پیشخوان وردپرس، بخش هایی دارد که هرکدام آمارهای بازدیدکنندگان را طبق موضوع خاص خودش به شما نمایش می دهد:

  • در بخش آنلاین می توانید تعداد کاربرانی که در حال حاضر در سایت شما آنلاین هستند را مشاهده کنید؛
  • در بخش ارجاع‌دهنده‌ها ببینید که کاربران از کدام سایت ها به سمت سایت شما هدایت شده اند؛
  • در بخش کلمات جستجو می توانید بفهمید که کدام کلمات کلیدی توانسته اند کاربران بیشتری به سمت شما هدایت کنند و کدام کلمات کلیدی چندان موفقیت آمیز نبوده اند؛
  • با استفاده از بخش برگه ها، دسته بندی و برچسب ها می توانید بررسی کنید کدام برگه، دسته بندی و یا برچست توانسته کاربران زیادی وارد سایت کند؛
  • بخش نویسنده ها هم کمک می کند مقدار بازدید سایت را به تفکیک نویسندگان به دست آورید. این بخش برای سایت هایی که نویسندگان زیادی دارند بسیار مفید است و با استفاده از این امکان، می توان فهمید کدام نویسنده نقش بیشتری در جذب مخاطبان دارد؛
  • دو بخش مرورگرها و پلتفرم ها هم نشان می دهند که بازدیدکنندگان سایت از کدام پلتفرم ها و مرورگرها وارد سایت ما شده اند.
  • منوی تظیمات هم بسیار مهم است و در آن، می توانید تنظیمات مربوط به این افزونه را از حالت پیشفرض تغییر دهید.

آموزش افزونه آمارگیر وردپرس

 

آموزش تنظیمات افزونه wp statistics

در این قسمت از مقاله «افزونه wp statistics چیست» بخش تنظیمات افزونه آمارگیر وردپرس را با هم بررسی می کنیم و آموزش می دهیم که بهتر است تنظیمات آن چطور باشد.

 

1.       بخش کاربران حاضر

در این بخش از تنظیمات افزونه wp statistics می توانیم تنظیم کنیم که آیا افزونه تعداد کاربران آنلاین در سایت را بررسی کند یا نه.

شاید برایتان جالب باشد که چرا نباید بخواهیم این افزونه تعداد کاربران آنلاین را بررسی کند. دلیل آن همان چیزی است که در بحث معایب افزونه آمارگیر وردپرس به آن خواهیم پرداخت؛ یعنی استفاده از منابع.

در بخش Check for Online Users Every می توانید تعیین کنید که هر چند ثانیه یک بار، تعداد کاربران را بسنجد. هرچقدر این مقدار کمتر باشد این افزونه منابع بیشتری از سایت شما اشغال می کند.

قسمت Record All Users یک گزینه دارد که می توانید آن را تیک بزنید یا نزنید. اگر این بخش تیک بخورد، به این معناست که از افزونه درخواست می کنید تمام بازدید ها و حضور ها را بسنجد حتی بازدید ربات ها و بازدیدهایی که خودتان با ip خودتان انجام داده اید.

بخش کاربران حاضر افزونه آمارگیر وردپرس

 

2.     بخش بازدیدها و بازدیدکنندگان

در قسمت تنظیمات، یک بخش به نام بازدیدها وجود دارد که بهتر است تیک آن را بزنید. با زدن این تیک از افزونه می خواهید که بازدیدهای برگه ها را هم بررسی کند.

بخش بعدی بخش بازدیدکنندگان است. در قسمت اول با زدن تیک فعال، از افزونه آمارگیر وردپرس درخواست می کنید که تعداد یکتای کاربران را بررسی کند؛ یعنی اگر یک بازدیدکننده چند بار وارد سایت شما شده و از چند برگه بازدید کرده، در بخش بازدیدکنندگان تعداد آن را فقط 1 مورد حساب کند.

با فعال کردن گزینه Log Visitors Pages افزونه آمارگیر بررسی خواهد کرد که هر کدام از کاربران و بازدیدکنندگان از کدام بخش های سایت دیدن کرده اند. این آمار تفکیکی برای کمپین های تبلیغاتی بزرگ مهم اند و کارآمد اما بهتر است در این افزونه این قسمت را غیرفعال باقی بگذارید.

ستون بازدیدهای کاربر یا list of user visits لیستی از بازدیدهای کاربر را به مدیر سایت نمایش می دهد.

در آخرین خانه خالی این بخش می توان عددی وارد کرد که تعداد بازدیدکنندگان را ضرب در این تعداد کند و نمایش دهد. اگر می خواهید آمار درستی داشته باشید، این عدد را روی ۱ قرار دهید.

بخش بازدیدها و بازدیدکنندگان افزونه wp statistics

 

3.    بخش برگه ها و نوشته ها

در این قسمت می توانید تنظیم کنید بازدیدهای صفحات مختلف و برگه ها هم توسط افزونه wp statistics سنجیده شود. دقت داشته باشید که این افزونه هرچقدر که بخواهد داده های بیشتری را رصد کند باید از منابع گسترده تری از سایت شما استفاده کند و شاید این باعث کندی سایت شود.

با زدن تیک چارت بازدیدها، این افزونه نموداری از پربازدیدترین صفحات و پست ها درست می کند.

بخش Hits Column هم قسمت های پربازدید در لیست صفحات و پست ها را نمایش می دهد. بقیه بخش‌ ها هم مخصوص مخصوص نمایش پست های پر بازید در صفحات یکتا یا متاباکس صفحات است.

بخش برگه ها و نوشته ها wp statistics

 

4.     بخش سازگاری کش

اگر روی سایت خود افزونه ای برای کش کردن سایت مثل wp rocket نصب کرده اید، این بخش را فعال کنید.

 

5.     قسمت موتورهای جستجو

در این بخش می توانید تعیین کنید کاربران ورودی از کدام موتورهای جستجو را بررسی کند و به شمااطلاع دهد.

 

مزایا و معایب wp statistics چیست ؟

اینکه از وضعیت بازدیدکنندگان سایت اطلاع داشته باشیم جزء ضروریات است و برای هر مدیر سایتی ضروری است که بداند وضعیت بازدیدکنندگان به چه شکلی است. اما مهم است که از کدام ابزار برای سنجش مخاطبان و بازدیدکنندگانش استفاده کند.

چند مورد از مزایای wp statistics :

  • برای بررسی میزان بازدید از سایت و آمار سایت نیاز به ابزاری خارج از سایت نداریم؛
  • نصب و استفاده از آن بسیار آسان و سریع است؛
  • در داشبورد سایت به آمار سایت دسترسی داریم.

مزایا و معایب wp statistics چیست ؟

اما معایب wp statistics بسیار جدی است:

  • کند کردن سایت و استفاده از منابع سرور

بزرگترین مشکل این افزونه و کلا تمام ابزارهایی که در درون سایت و با استفاده از منابع سرور خود سایت می خواهند آمار سایت را استخراج کنند این است که فشار زیادی به سایت می آورند و اگر بازدید سایت زیاد باشد سرعت آن بسیار کاهش پیدا می کند. اصلا به همین دلیل است که هیچ وبمستر حرفه ای حاضر نمی شود از این نوع افزونه ها و ابزارها برای آمار سایتش استفاده کند.

  • امکاناتش برای بررسی کامل سایت کافی نیست

اگرچه افزونه آمارگیر وردپرس (wp statistics) امکانات زیادی برای بررسی وضعیت بازدیدکنندگان سایت ارائه می دهد اما این امکانات برای بررسی کامل سایت کافی نیستند. اگر اطلاعاتی که از این افزونه استخراج می شود را با اطلاعاتی که ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس در اختیار ما می گذارند مقایسه کنیم، می بینیم که واقعا دلیلی ندارد به جای استفاده از گوگل آنالیتیکس که رایگان هم هست، منابع سایت خود را صرف افزونه آمارگیری وردپرس کنیم.

افزونه آمارگیر وردپرس (wp statistics) امکانات

 

جایگزین wp statistics چیست ؟

در ابتدای مقاله درباره اهمیت آمار سایت و بررسی وضعیت بازدیدکنندگان سایت صحبت کردیم و آن را یک کار ضروری برای هر سایتی دانستیم اما بعد گفتیم افزونه آمارگیر وردپرس برای این کار مناسب نیست. با این توصیفات ممکن است بپرسید پس برای اینکه از آمار بازدید سایت وردپرسی خود مطلع شویم باید چه کنیم؟

بهترین ابزار آنلاین برای بررسی آمار سایت ابزاری است که روی خود سایت نصب نشود و باعث کاهش سرعت آن نشود؛ یعنی ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس که از خارج سایت، وضعیت بازدید ما را بررسی می کنند.

به نظر ما بهترین ابزار جایگزین wp statistics گوگل آنالیتیکس (google analytics) است. این ابزار رایگان است و استفاده از آن برای هر سایتی بدون پرداخت هزینه ممکن است. فقط استفاده از آن مثل نصب یک افزونه به سادگی نیست و باید مراحلی را طی کرد که در مقاله «اتصال آمارگیر گوگل به وردپرس» می توانید به طور کامل آن را یاد بگیرید.

جایگزین wp statistics چیست ؟

 

خلاصه و نتیجه‌گیری

در این مقاله توضیح دادیم که افزونه معروف آمارگیر وردپرس یا wp statistics چیست و چه کاربردی دارد. در یک بخش هم روش نصب و تنظیمات آن را آموزش دادیم.

اما بخش مهم این مقاله جایی بود که مزایا و معایب افزونه آمارگیر وردپرس را توضیح دادیم و گفتیم بهتر است به جای نصب افزونه از چه روشی برای اطلاع از وضعیت بازدیدکنندگان استفاده کنید. در این گفتیم بهتر است از ابزار گوگل آنالیتیکس استفاده کنید و مقاله «اتصال آمارگیر گوگل به وردپرس» را هم معرفی کردیم تا به کمک آن بتوانید این ابزار را با سایت خود متصل کنید.

اگر می خواهید با دیگر افزونه ها و ابزارهای آمارگیری سایت آشنا شوید، توصیه می کنیم مقاله «بهترین افزونه های آمارگیر وردپرس» را هم بخوانید. در انتها، خوشحال می شویم اگر نظر یا انتقاد خود را در بخش نظرات همین مقاله بنویسید. اگر سوالی هم دارید که در این مقاله به آن نپرداخته بودیم، حتما در بخش نظرات مطرح کنید تا در اولین فرصت پاسخ دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *