میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست مطالب

فهرست مطالب

سایت با www یا بدون www

سایت با www یا بدون www سوالی است که در آغاز ساخت سایت یا گاها بعد از مدتی از فعالیت سایت برای افراد پیش می‌آید. در واقع مسئله‌ای که باعث به وجود آمدن این سوال می‌شود این است که استفاده از www یا بدون www چه تاثیری در سئو سایت دارد؟ آیا اصلا می‌تواند تاثیری داشته باشد؟ یا اینکه مزایای سایت با www یا بدون www در چیست و برای سایت وردپرسی چه کاربردی خواهد داشت؟

 

اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید که می‌خواهید بدانید استفاده کردن یا نکردن از www چه تاثیری روی سایت خواهد داشت، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی این موضوع برای وردپرس یا هر سیستم سایت ساز دیگری بپردازیم.

 

سایت با www یا بدون www

پیش از اینکه به بررسی موضوع بپردازم بهتر است بدانید که www در واقع یک ساب دامنه از سایت شماست که اگر وارد هاست شوید هم قابل مشاهده است. این ساب دامنه به صورت پیشفرض روی همه سایت‌ها فعال است و چه آدرس سایت را با www چه بدون www وارد کنید در هر صورت صفحه مورد نظر به صورت یکسان برای شما لود خواهد شد. در تعریفی که برای www در ویکی‌پدیا آمده به این شرح است که:

از لحاظ فنی هیچ دلیلی وجود ندارد که نام سایت حتماً با www آغاز شود و اولین سرور وب در “info.cern.ch” قرار داشت. استفاده از پیشوند www یک توافق است که بین سازمان‌های ارائه دهنده خدمات وب انجام شده است تا تمامی نام‌های میزبان از یک پروتکل تبعیت کنند؛ برای مثال، بسیاری از سازمان‌ها نام سرور اصلی پروتکل گوفر خرد را به صورت gopher.wherever.edu تعریف می‌کنند و از پیشوندهای دیگری استفاده می‌کنند تا بتوان از چندین سرور وب استفاده کنند. برخی از مرورگرها به صورت خودکار www را به ابتدا و “.com” را به انتهای URL تایپ شده اضافه می‌کنند. در مرورگرهای اینترنت اکسپلورر و فایرفاکس موزیلا با فشردن همزمان کلیدهای ctrl و Enter پیشوند “http://www.” و پسوند “com.” به انتهای URL اضافه می‌شوند.

 

آنچه از این تعریف می‌توان برداشت کرد این است که استفاده کردن یا استفاده نکردن از www هیچ تاثیر خاصی در سئو سایت ندارد. اما چیزی که در اینجا حائز اهمیت است، این خواهد بود که باید تکلیف آن را یک بار برای همیشه برای موتورهای جستجو مشخص کنید. یعنی شما باید تعیین کنید که سایت شما قرار است با www فعالیت داشته باشد یا اینکه مایل هستید سایت شما بدون www در دسترس باشد.

 

دلیل این مسئله این است که حتی اگر در سایت ساختار روی بدون www یا برعکس مشخص شده باشد، در صورتی که هنگام لینک سازی سایت حالت برعکس این قضیه صورت گیرد، ممکن است گوگل صفحات شما را هم برای www و هم برای حالت بدون www بررسی و ایندکس کند. این مسئله باعث به وجود آمدن صفحات تکراری شده و از نظر سئو تاثیر بدی در سئو سایت خواهد گذاشت. پس باید تکلیف آن را مشخص کنید.

 

www یا بدون www در وردپرس

همانطور که می‌دانید در تنظیمات وردپرس این قابلیت وجود دارد که بتوانید آدرس سایت خود را مشخص کنید. حال اگر هر تصمیمی دارید که از www استفاده کنید یا اینکه استفاده نکنید ابتدا باید وضعیت آن را در وردپرس مشخص کنید. برای این منظور به منوی تنظیمات> عمومی مراجعه کرده و سپس مشابه تصویر زیر دو فیلد مربوط به نشانی وردپرس (URL) و نشانی سایت (URL) را به منظور استفاده یا عدم استفاده از www تعیین کنید.

اگر مایل به استفاده از www در وردپرس هستید کافی است آدرس سایت را همراه با www در تنظیمات وارد کرده و ذخیره کنید. در غیر این صورت آدرس سایت را همراه با http یا https(در صورت استفاده از SSL) وارد کرده و تنظیمات را ذخیره کنید.

حال باید وضعیت ریدایرکت 301 را بر روی ساختار آدرس سایت تعیین کنید. اگر از ساختار با www استفاده می‌کنید باید ساختار بدون www را به صورت ریدایرکت 301 روی آن ریدایرکت کنید یا حالت برعکس این قضیه را مدیریت کنید. برای این منظور کافی است یکی از کدهای زیر را در هر یک از حالاتی که استفاده می‌کنید در فایل htaccess. قرار داده و ریدایرکت را به حالت برعکس آن انجام دهید.

 

حالت اول: در صورت استفاده از www

در این حالت آدرس وردپرس همراه با www است و ما باید کاری کنیم که وقتی کاربری به آدرس سایت که بدون www است مراجعه کرد به آدرس سایت با www ریدایرکت شود. بنابراین کد زیر را در اولین خط از فایل htaccess. خود قرار دهید.

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www.
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

دقت کنید که در صورت استفاده از SSL حتما آدرس موجود در خط سوم را به صورت https:// تبدیل کنید. اگر هم با کد بالا حس می‌کنید سایت با کندی در ریدایرکت روبه‌رو است می‌توانید کد را با کد زیر جایگزین کنید، در اینجا هم دقت کنید که در صورت استفاده از SSL آدرس به صورت https باشد.

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.webmasterwp.ir$
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/$
Rewriterule ^(.*)$ https://shahrwp.com%{REQUEST_URI} [R=300,L]

حالت دوم: در صورت عدم استفاده از www

در این حالت تنظیمات آدرس وردپرس بدون www انتخاب شده که در این صورت باید کاری کنیم وقتی کاربری به آدرس سایت با www مراجعه کرد به صورت خودکار به آدرس سایت بدون www ریدایرکت شود. برای این منظور هم کافی است کد زیر را در بالاترین خط از فایل htaccess. هاست خود قرار داده و ذخیره کنید.

RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} !^shahrwp.com$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ https://shahrwp.com/$1 [R=301,L]

در این کد هم دقت کنید که در صورت استفاده از SSL باید آدرس سایت خود را همراه با پروتکل امن HTTPS انتخاب کنید. در نهایت پس از قرار دادن هر یک از کدهای فوق در فایل htaccess. سایت خود را همراه با www و بدون www و همچنین در حالت استفاده یا عدم استفاده از https وارد کرده و بررسی کنید که در همه حالت‌ها ریدایرکت به درستی انجام می‌گیرد.

 

جمع بندی

همانطور که در ابتدای مقاله هم گفته شد، استفاده کردن یا استفاده نکردن از www هیچ تاثیر خاصی در سئو و بهینه سازی سایت نخواهد داشت و تنهای کاری که باید انجام داد تعیین این حالت برای گوگل است.

جهت مشاهده آموزش های بیشتر در مورد وردپرس و طراحی سایت به بخش مقالات شهر وردپرس مراجعه نمایید . امیدوارم این آموزش ها مورد پسند شما قرار گرفته باشه و از آن توانسته باشید بهره کامل را ببرید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *