میزان پیشرفت خواندن شما
فهرست مطالب

فهرست مطالب

رفع ارور Forbidden 403 چطور انجام می شود؟

ارور Forbidden 403 چیست

در این مقاله قصد داریم شما را با یکی دیگر از خطا ایی که در صفحات وب رخ می دهد آشنا کنیم، ارور Forbidden 403 یکی دیگر از رایج ترین ارورها در صفحات وب است و به معنای ممنوع بودن می باشد. ارور Forbidden 403 یک کد html دارای مشکل می باشد و به دلایل محدودیت دسترسی، تنظیمات هاست، تحریم ها، امنیت و خطا نرم افزاری یا انسانی برای کاربران به وجود می آید. برای رفع ارور Forbidden 403 می توانید با استفاده از روش هایی که در این مقاله ارائه می دهیم آنها را برطرف کنید. ارور های Forbidden 403 بیشتر در سایت های وردپرسی اتفاق می افتند و به معنای ممنوع بودن دسترسی می باشند پس تا انتهای این مقاله برای بررسی ارور 403 و روش های رفع ارور Forbidden 403 با ما همراه باشید.

 

ارور Forbidden 403 چیست ؟

به طور کلی ارور Forbidden 403 یکی دیگر از ارور های عددی می باشد که در یک بازه عددی سه رقمی 4xx یا 5xx قرار دارد و هر یک از این اعداد نشان دهنده یک خطا می باشند که با کد وضعیت Http  شناخته شده اند و به مرورگر اعلائم می شوند که در نهایت کاربر در یک صفحه به صورت html آن را مشاهده می کند.

 در واقع ارور Forbidden 403 همان طور که از نامش مشخص است به معنای این می باشد که به هر دلیلی دسترسی کاربر به آدرس مورد نظر ممنوع شده است و اگر ساده بخواهیم بگوییم ارور Forbidden 403 چه معناست باید گفت به معنای مواجه شدن با یک تابلو عبور ممنوع می باشد.

ارور Forbidden 403 چیست ؟

بنابراین فرقی نمی کند ارور Forbidden 403 از چه نوعی باشد مانند وردپرس، برنامه نویسی، سیستم های جوملا و دروپال چون در نهایت برای برطرف کردن هر دلیلی که باعث رخ دادن این ارور شده است باید از روش های رفع ارور Forbidden 403 استفاده کنید.

ارور 403 یکی دیگر از خطا هایی است که در صفحات وب رخ می دهد و از سمت کاربران می باشد مانند ارور Unauthorized 401 که می توانید برای اطلاعات بیشتر راجب آن به مقاله رفع ارور Unauthorized 401 مراجعه کنید.

 این ارور به معنای ممنوعیت در دسترسی می باشد که همیشه از طرف کلاینت یا همان سرور است که نشان دهنده ممنوعیت دسترسی به سطوح مختلف مانند پنل مدیریت یا یک صفحه از سایت می باشد.

وقتی یک کاربر برای انجام درخواست خود وارد یک صفحه از سایت می شود درخواست او ابتدا به وب سرور ارسال می شود و سپس مورد بررسی قرار می گیرد که اگر دارای مشکلی باشد کاربر با ارور Forbidden 403 مواجه می شود.

 

ارور Forbidden 403 به چه شکل هایی ظاهر می شود ؟

ارور  Forbidden 403 در وب سرور می تواند به شکل های مختلفی ظاهر شود اما تنها نقطه اشتراکی که بین همه آنها وجود داد عدد 403 می باشد که به معنای ممنوعیت در دسترسی می باشد. بنابراین اگر هر زمانی در صفحات سایت با این ارور مواجه شدید بدانید که مربوط به ارور Forbidden 403 می باشد که به شکل های زیر ظاهر می شود و باید بتوانید با استفاده از روش های رفع ارور Forbidden 403 آنها را برطرف کنید.

ارور Forbidden 403 به چه شکل هایی ظاهر می شود ؟

ارور 403 به شکل های زیر در صفحات وب نمایش داده می شود :

  • HTTP 403
  • Error 403
  • Forbidden
  • Forbidden 403
  • Error 403 – Forbidden
  • HTTP Error 403 – Forbidden
  • HTTP Error 403.14 – Forbidden
  • Forbidden: You don’t have permission to access [directory] on this server ( به معنای ممنوع: اجازه دسترسی به این سرویس دهنده برای شما امکان پذیر نیست.)
  • The website declined to show this webpage ( این ارور بیشتر در مرورگر اینترنت اکسپلورر نمایش داده می شود و به معنای ارور 403 است.)

پس اگر زمانی با هر یک از ارور های بالا مواجه شدید به معنای ممنوعیت در دسترسی شما است که باید با روش های درست رفع ارور Forbidden 403 آنها را برطرف کنید. ارور های 403 در سیستم عامل و هر مرورگری به یک شکل مختلف نمایش داده می شود.

 

علت ظاهر شدن ارور Forbidden 403 چیست

ارور های Forbidden 403 به دلایل مختلفی در صفحات سایت ها به کاربران نمایش داده می شوند و ممنوعیت دسترسی آنها را اعلائم می کنند که در بیشتر موارد این ارورها از طرف وب سرور می باشد که بعد از ارسال درخواست کاربر رخ می دهند که مدیر سایت می تواند با استفاده از روش های رفع ارور Forbidden 403 تمامی آنها را برطرف کند تا کاربران در زمان مراجعه به سایت آنها با خطای 403 مواجه نشوند.

علت ظاهر شدن ارور Forbidden 403 چیست

برخی از عواملی که در ظاهر شدن این ارورها نقش دارند را برای شما در ادامه آورده ایم که با آشنایی با آنها بتوانید درست ترین راه حل را برای رفع ارور Forbidden 403 پیدا کنید.

این موارد عبارتند از:

  • برخی از خطاهای انسانی ممکن اسن باعث بروز خطای 403 شود.
  • وجود تحریم ها در اکثر مواقع باعث ممنوع بودن دسترسی به بعضی از سایت ها می شود.
  • خطا های نرم افزاری ممکن است مشکلاتی را پدید آورده باشند که خطای 403 رخ دهد.
  • مدیر سایت در حال افزایش امنیت سایت می باشد و مجوز دسترسی کاربران را ممنوع کرده است.
  • بعضی از تنظیمات اشتباه و نادرست باعث رخ دادن خطای 403 دخیل شده اند.
  • به هر دلیلی ارتباط با هاست قطع شده و کاربران توانایی دسترسی به هاست را ندارند.

در چه سیستم هایی ارور Forbidden 403 رخ می دهد ؟

همان طور که در ابتدای مقاله به مفهوم ارور Forbidden 403 اشاره کردیم خطای 403 زمانی رخ می دهد که شما به صفحه ای مراجعه کرده اید که دارای محدویت در دسترسی می باشد. به طور کلی در همه سیستم ها این خطا به منظور این است که اجازه دسترسی به صفحه مورد نظر را ندارید. این خطا عموما به صورت یک صفحه متنی که به شما متن Forbidden – You don’t have permission to access را نمایش می دهد، نشان داده خواهد شد.

در واقع خطای 403 به دلیل سطح دسترسی به یک صفحه اتفاق می افتد که وب سرور به مرورگر اجازه نمایش را نمی دهد و خطای 403 به وجود می آید، اما  شما می توانید با استفاده از روش های رفع ارور Forbidden 403 آنها را برطرف کنید که ادامه به توضیح هر یک از آنها پرداخته ایم.

 

رفع ارور Forbidden 403 به چه صورت است ؟

رفع ارور Forbidden 403 با سایر ارور های دیگر که در صفحات وب رخ می دهند کمی متفاوت تر است اگر مقاله رفع ارور Unauthorized 401 را خوانده باشید متوجه این موضوع می شوید.

رفع ارور Forbidden 403 به چه صورت است ؟

به طور کلی برای رفع ارور Forbidden 403 روش های زیاد و کلی ارائه شده است بنابراین برای رفع ارور Forbidden 403 باید روش متفاوت تری را در نظر بگیرید که ما در این مقاله قصد داریم روش های برطرف کردن این خطا از جانب کاربران و مدیران سایت های وردپرسی را ارائه کنیم.

 

رفع ارور Forbidden 403 از طرف کاربران

شاید به عنوان یک کاربر که به سایت مراجعه می کند این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که در زمان مواجه شدن با خطای 403 چه کاری را باید انجام دهید. در ادامه می خواهیم روش هایی که کاربران می توانند برای رفع ارور Forbidden 403 استفاده کنند را بررسی کنیم تا در کمترین زمان ممکن کاربران بتوانند مشکل ایجاد شده را حل کنند. این روش ها عبارتند از:

 

آدرس URL

یکی از دلایلی که موجب رخ دادن خطای 403 می شود آدرس URL می باشد که ممکن است توسط کاربر به اشتباه تایپ شده باشد بنابراین آدرس اینترنتی که وارد کرده اید را چک نمایید و از صحت درستی آن مطمئن شوید.

 

حذف حافظه کش

در بعضی موارد ممکن است آدرس اینترنتی یک سایت در مرورگر شما به حالت کش تبدیل شود و خطای 403 که در صفحه به شما نمایش داده می شود ناشی از آن باشد. برای رفع ارور Forbidden 403 می توانید حافظه کش خود را حذف کنید. در مرورگر های کروم این کار با فشردن کلید ترکیبی ctrl + shift + n برای شما انجام می شود.

 

رفرش صفحه

یکی از ساده ترین کار هایی که کاربران می توانند در زمان مواجه شدن با خطای 403 انجام دهند رفرش کردن صفحه می باشد چون ممکن است خطا به صورت موقتی باشد و با یک رفرش ساده مشکل حل شود.

برای رفرش صفحات می توانید از کلید F5 صفحه کلید هم استفاده نمایید و اگر نتیجه ای دریافت نکردید از کلید ترکیبی F5+Fn استفاده کنید.

 

تماس با ISP

گاهی اوقات ممکن است فقطdevice  شما دچار مشکل در دسترسی به سایت شده باشد و تنها شما نمی توانید به آدرس اینترنتی سایت دسترسی داشته باشید بنابراین اگر نسبت به این قضیه مطمئن هستید می توانید با ISP برای رفع ارور Forbidden 403 تماس بگیرید.

به عنوان مثال این امکان وجود دارد که شرکت ارائه دهنده اینترنت شما یک سری از آی پی ها را مسدود کرده باشد که آی پی شما هم جزو آنها باشد پس می توانید با این شرکت ها تماس بگیرید و این مشکل را پیگیری کنید.

 

تماس با مدیر سایت

یکی از راه هایی که می توانید از آن استفاده کنید تماس با مدیر سایت یا پشتیبانی آن می باشد که می توانید مشکل را برای آنها مطرح کنید تا آن را پیگیری کنند و برای رفع ارور Forbidden 403 اقدام نمایند.

 

تلاش مجدد

اگر تمامی راه حل های بالا را امتحان کردید برای رفع ارور Forbidden 403 و هیچ نتیجه ای نگرفتید می توانید چندین ساعت صبر کنید و سپس در یک زمان که سایت خلوت تر است به آن صفحه مراجعه کنید شاید خطای 403 رفع شده باشد.

 

رفع ارور Forbidden 403 از طرف مدیران سایت ها

در بعضی موارد ممکن است خطای 403 که در صفحات برای شما رخ می دهند مربوط به مشکلاتی در پنل های مدیریت سایت باشند که در این گونه موارد باید مدیر سایت با استفاده از روش هایی که دار ادامه به آنها می پردازیم برای رفع ارور Forbidden 403 اقدام کنند.

رفع ارور Forbidden 403 از طرف مدیران سایت ها

برای رفع این ارور ها روش های مختلفی وجود دارند که شما می توانید بسته به محتوای سایت خود برای رفع آنها اقدام کنید. این روش ها عبارتند از:

 

بررسی سطح دسترسی

گاهی اوقات دلیل مواجه شدن با خطای 403 سطح دسترسی می باشد. که ممکن است شما برای کاری که می خواهید در سایت انجام دهید سطح دسترسی لازم را نداشته باشید که این وضعیت را مدیر سایت می تواند در قسمت کنترل پنل هاست و در پوشه public – html ، فایل منیجر را بررسی کند و در قسمت وضعیت ستون سطح دسترسی هر یک از افراد را مشاهده کند.

هر یک از ستون های وضعیت شامل یک عدد چهار رقمی می باشند که با صفر هم شروع شده اند. در وردپرس شما باید برای فایل های php  موجود عدد 0644 را و برای هر یک از پوشه ها عدد 0755 را در نظر بگیرید. البته باید دقت داشته باشید فایل های wp – config باید مقداری متفاوت تر داشته باشند که می توان مقدار 0440 یا 0400 را به آنها اختصاص داد.

با تنظیم کردن این سطح های دسترسی معمولا هر شخصی می تواند کارهایی را که قصد انجام آنها را دارد را به ثمر برساند و ارور Forbidden 403 رفع می شود.

 

چک کردن SSL ها

در برخی از موارد ممکن است ارور Forbidden 403 به خاطر SSL  یا همان پروتکل های امن شبکه باشد که می توانید به بررسی آنها بپردازید و اگر ظاهرا مشکلی وجود ندارد می توانید با پشتیبانی ارائه دهنده SSL  تماس بگیرید.

 

بررسی قالب سایت

روش دیگری که برای خطایابی در وردپرس می توانید از از آن استفاده کنید بررسی قالب سایت وردپرسی می باشد که می توانید با غیرفعال کردن آن مشکل را بررسی کنید. قالب ها در سایت های وردپرسی کارآیی زیادی دارند اما به دلیل اینکه شخصی سازی شده اند ممکن است با افزونه های نصب شده داخل وردپرس تداخل داشته باشند.

بنابراین باید برای بررسی خطا 403 ابتدا قالب سایت خود را غیرفعال کنید تا قالب پیش فرض سایت فعال شود سپس ارور Forbidden 403 را یک بار دیگر چک کنید  تا ببینید مشکل برطرف شده است یا خیر. اگه ارور 403 رفع شده بود بهتر است که کدهای قالب را بررسی کنید و ارور هایی که دارد را برطرف کنید.

 

انجام اقدامات کلی

یکی دیگر از روش هایی که برای رفع ارور Forbidden 403 به کار گرفته می شود استفاده از اقدامات کلی می باشد. اقدامات کلی می تواند شامل رفرش کردن صفحه، حذف حافظه کش، و تغییر آی پی می باشد که می توانید با استفاده از VPN ها آی پی خود را تغییر دهید و سپس به سایت مراجعه کنید.

 

بررسی فایل htaccess.

htaccess . یکی از فایل های مهم در وردپرس می باشد که تنظیماتی را در هاست در اختیار ما می گذارد مانند محدودیت دسترسی و ریدایرکت کردن که می توانند عامل ایجاد ارور Forbidden 403 شود. به طور کلی برای این فایل دو مشکل به وجود می آید، مشکل اول به این دلیل است که در زمان انتقال سایت از یک هاست به هاست دیگر یک فایل جدید htaccess. به وجود می آید. و دومین مشکل این است که به دلیلی محتوای درون فایل htaccess. به شکلی تغییر می کند که امکان دسترسی به آن وجود ندارد که در نهایت ارور Forbidden 403 رخ می دهد.

راه حل هر دو مشکلی که در بالا ذکر کردیم به یک شکل است، می توانید برای رفع آنها ابتدا به فایل منیجر در کنترل پنل بروید و فایل های هیدن شده Forbidden 403 را پیدا کنید اگر دو تا فایل پیدا کنید مشکل شما از نوع اول و اگر تنها یک فایل htaccess. پیدا کردید مشکل شما از نوع دوم می باشد و فایل شما دارای خرابی است.

 

غیرفعال کردن افزونه ها

یکی دیگر از دلایلی که موجب رخ دادن ارور Forbidden 403 می شود نصب برخی از افزونه ها در وردپرس می باشد. شما می توانید تمامی افزونه های نصب شده را غیر فعال کنید سپس سایت را چک کنید تا ببینید خطای 403 رفع شده است یا خیر. در صورت رفع نشدن افزونه ها را یکی به یکی فعال نمایید و سپس مجدد امتحان کنید تا رفع ارور Forbidden 403 صورت بگیرد.

در صورت حل نشدن مشکل با غیر فعال کردن افزونه ها باید به سراغ غیر فعال کردن قالب بروید. برای آشنایی بیشتر با افزونه های امنیتی می توانید سری به مقاله بهترین افزونه های امنیتی وردپرس بزنید.

 

تماس با هاستینگ

اگر برای رفع ارور Forbidden 403 تمامی روش های بالا را انجام دادید و به نتیجه ای نرسیدید این احتمال که ماژول های هاست بسته بوده اند وجود دارد که در این گونه موارد باید با هاستینگ خود تماس بگیرید تا آنها مشکل را بررسی کنند و برای رفع آن اقدام نمایند.

 

نتیجه گیری

در مقاله بالا یکی دیگر از ارورهای سمت کاربر را با هم بررسی کردیم، ارور Forbidden 403 به معنای ممنوع بودن می باشد که در برخی از صفحات به مرورگر کاربر مجوز نمایش اطلاعات را نمی دهد که برای دسترسی به صفحات باید این مشکلات را با استفاده از روش های رفع ارور Forbidden 403 برطرف کرد تا کاربران و مدیران سایت ها بتوانند به درستی خطای 403 موجود در سایت را برطرف نمایند.

به طور کلی مفهوم خطای 403 و انواع آن را بررسی کردیم و تمامی راه های رفع ارور Forbidden 403 برای شما توضیح دادیم تا بتوانید به درستی مشکلات سایت خود را حل کنید.

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *